Ami kellhet az új PC-jéhez

2008.12.24. 0:31

INTERNET EXPLORER 7

Forrás: [origo]
Internet Explorer 7

A Vistában alapból megtalálható, a legtöbb XP-t azonban még mindig csak a 6-os Internet Explorerrel szállítják, pedig az a verzió már jó pár éves, igencsak elavult, ezért mindenképpen javasolt az újabb verzióra frissítést. Ezt akár a Windows Update-en, akár a letölthető telepítővel el lehet végezni. Legfontosabb újításainak a böngészőlapok és az RSS-hírcsatornák kezelése számít, emellett biztonsági újításokat is tartalmaz. Sajnos a 8-as verzióra még mindig várni kell, pedig első tesztverziójának próbája alapján nem is bizonyult rossznak.

 

 

 

 

FIREFOX 3

Forrás: [origo]
Firefox 3

Egy vérbeli netező nem elégszik meg a beépített browserrel, hanem telepít mellé egy alternatív böngészőt is. Az idén jelent meg a méltán népszerű, bár óriási memóriafoglalása és összeomlásra való hajlandósága miatt kissé megtépázott hírnevű Firefox legújabb, 3-as kiadása, amelyről nyári körképünkben minden fontosat elolvashat. A hármas verzió működését optimalizálták, emellett egy intelligens címsort is kapott (ilyen van az Opera-ban is), amely a korábban begépelt címek egyszerű megtalálása mellett a keresésben is segít. A nagyfelbontású monitorral rendelkezők imádni fogják, hogy végre a Firefox is képes a szöveg mellett a képeket, videókat is felnagyítani az oldalakon. A Facebookot, Flickr-t, RSS-t és egyéb "modern" vívmányokat ínyencek azonban inkább válasszák az ugyancsak Firefox 3-on alapuló, de hasznos extrákat nyújtó Flock böngészőt!

ÉS AMI MÉG KELLHET

Forrás: [origo]

A web böngészése folyamán tucatnyi olyan formátumba botolhat az ember, amelyek megjelenítéséhez különálló szoftverek szükségesek. Ezek közül az egyik leggyakoribb a Flash Player, amelynek friss verzióját ezen a linken lehet elérni, míg a Java-t a következő oldalról töltheti le. Sokszor kellhet megnyitni PDF fájlokat, például a nagy áruházláncok friss árlistáit is ebben a formátumban szokták publikálni. Alapesetben az Adobe Reader-t ajánljuk, de egy sokkal gyorsabb, jobban használható alternatíva a Foxit Reader, bár ez utóbbi telepítésekor figyelni kell arra, hogy ne engedjük a programnak, hogy mindenféle szükségtelen eszköztárakkal telepakolja a böngészőt.

Nagyobb fájlok beszerzéséhez a Free Download Manager-t ajánljuk, ez ugyanis a megszakadt letöltéseket is tudja folytatni, s noha ez a szoftver már a BitTorrentet is támogatja, sokan valószínűleg jobban kedvelik majd a népszerű peer-to-peer protokollhoz kidolgozott hivatalos kliensprogramját.