Koszosan is működik az új egér

Vágólapra másolva!
A Microsoft legújabb egerében nem optikai, de nem is lézeres, hanem egy speciális, BlueTrack nevű letapogató technológiát alkalmaznak. Segítségével az új típus sokkal kevésbé érzékeny az egér alján felgyűlő szennyeződésekre, és a legkülönbözőbb felületeken is működőképes a szőnyegtől a konyhaszekrényig - bár üvegen továbbra sem.
Vágólapra másolva!

A BlueTrack nevű megoldást egyelőre két típusba építették be, az egyik egy asztali PC-khez való Explorer Mouse, a másik egy laptopokhoz szánt, hordtáskával együtt megvehető miniatűr típus, az Explorer Mini Mouse. Mindkét periféria vezeték nélküli adatátvitelt használ, és öt gombbal vannak felszerelve a különböző funkciók kényelmes elérése érdekében.

Legfontosabb újdonságuk azonban az, hogy az optikai/lézeres egerektől eltérően akár padlószőnyegről, egy konyhai márványlapról vagy esetleg egy tábori faasztalon is lehet használni őket, bár tükröződő, vagy átlátszó üvegfelületen ezt sem lehet használni. A Microsoft közlése szerint a BlueTrack egy különleges követőmotort használ, mely a lézernél négyszer szélesebb sugárral működő kék fénytartományt kombinálja speciális optikával.kerül a piacra. A széles látókörű képkezelő optika a felületről pontos képet készít, easpeciális kék fénysugár és a hozzá kapcsolódó érzékelők kiemelik a felületen a kulcspontokat, majd a szabályozó algoritmus azokhoz rögzíti az elmozdulást.

Forrás: [origo]

Az új szenzor kevésbé érzékeny a koszra és a porra, mivel az inkoherens kék fény áthatol a szennyeződéseken is, a jel minőségéből semmit sem veszítve. A Microsoft új egerei októberben kerülnek majd a boltokba idehaza 13 ezer és 17 ezer forintos áron.