A hét letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Ingyenes Mercedes-szimulátor, élvezetes golyós játék, a legújabb Messenger és más Live-szoftverek béta verziói, kitörölt fájlokat visszaállító remek segédprogram, és konvertálóprogramok a legkülönbözőbb feladatokra - ezeket az alkalmazásokat találhatja meg hétvégi letöltésajánlónkban.
Vágólapra másolva!

MERCEDES CLC DREAM TEST DRIVE

Forrás: [origo]
A játék letöltése

Reklámcélból készült, ezért ingyenesen letölthető ez a mindössze száz megabájtos Mercedes-szimulátor, amelyet a lejátszott néhány tesztkör után leginkább a Polski Fiat-tal, és a Go Trabi Go-val érzékeltünk rokonságot. Bár a CLC Coupékat felvonultató játék nem éppen csúcsgrafikájú, az előbb említett két játéknál valamelyest szebb, és élethűbb sebességélményt biztosít. Ennek ellenére az autók mozgása messze marad a valóságostól, fél órásnyi szórakozásra azonban még így is megteszi. Főmenüjében kiválasztható az autó színe, a nehézség foka, az irányítás a kurzormozgató gombokkal történik, a kéziféket pedig a Space-szel lehet aktiválni. Alapból négy pályán lehet megmérkőzni, online regisztrációt követően azonban újabb, mások elleni versengést biztosító helyszínek is elérhetővé válnak.

PEGGLE NIGHTS
Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Az egyszerűen irányítható játékokat fejlesztő PopCap Games Peggle Nights című játéka leginkább a régi trafikok polcairől ismert, csapágygolyókkal operáló mini zsebflipperekéhez vagy a japán pacsinkóhoz hasonló. Leírva ugyan kissé nehézkesnek tűnik, de a játék felépítése pofonegyszerű: A fenti képen is látható egyszarvú alatt lévő csőből kell benne golyókat kilődözni úgy, hogy a rendelkezésre álló muníciót felhasználva az összes narancsszínű pontot eltávolítsuk a játéktérről. A képernyőképen nem látszik, de alul egy kosár is mozog, ha a lövéssel ebbe is betalálunk, extra bónuszpontokkal, egyes bizgentyűket megbökve pedig szuper képességekkel jutalmaz a játék.

FREE STUDIO 4.1
Forrás: [origo]
A szoftver teljes verziójának letöltése

Az ingyenes szoftvereket jól ismerők nevében a DVDVideoSoft neve nem cseng ismeretlenként, korábban a cég segédprogramjait már mi is ajánlottuk letöltésre videoszerkesztéssel foglalkozó cikkünkben. A fejlesztők most mintegy húsz kisebb segédprogramot tettek elérhetővé egy csokorban, ezek funkciói a fenti képről leolvashatók: találni köztük YouTube-ról mp3-at, videofájlból Flash-állományt készítő, video-, és hangszerkesztő, valamint egy sor egyéb konvertálást elvégezni képes alkalmazás. Mivel egy ilyen hasznos programra bármikor szükség lehet, érdemes telepíteni ezt azingyenes szoftvercsomagot a PC-re.

FREE UNDELETE 2.1

Forrás: [origo]
A szoftver teljes verziójának letöltése

A fentiekhez hasonlóan bármely PC-n jó szolgálatot tehet a bajban a Free Undelete nevű ingyenes segédprogram, amellyel a véletlenül letörölt állományokat lehet visszaállítani például memóriakártyáról vagy a merevlemezről. Fontos megemlíteni, hogy a Recoveronix szoftvere teljes funkciójú, ám csak otthoni használatra ingyenes, vállalati felhasználóknak meg kell vásárolniu például az AVG Antivirushoz hasonlóan. Kezelése nem túl bonyolult, egyszerűen ki kell választani a leellenőrizni kívánt meghajtó betűjelét, és végigpásztáztatni a programmal felületét még jó állapotú törölt fájlok után kutakodva.

A LEGÚJABB WINDOWS LIVE PROGRAMOK BÉTA VERZIÓBAN

Forrás: [origo]

A béta szoftverek közös telepítőjének letöltése

A Microsoft a héten letölthetővé tette Live nevű szolgáltatása keretében nyújtott szoftvereinek legújabb, ám még nem végleges, hanem csak béta verzióban elérhető szoftvereit, amelyek magyarítása még nem készült el. A fenti linkről letölthető állomány egy olyan intelligens telepítő, amelyben ki kell választani a felhasználót érdeklő alkalmazásokat, melyeket automatikusan letölt és installál a program a PC-re. Az új Live-os béta verziók közt megtalálható a népszerű Live Messenger 9-es verziója, az Outlookot leváltó Mail okosított kiadása, továbbfejlesztett változatok a Windows Movie Makerből és a Photo Gallery képnézőből, a Writer nevű blogbejegyzés-szerkesztőből. Letölthető vele a Family Safety nevű alkalmazás is, ezzel a szülők beállíthatják, hogy gyermekük milyen oldalakat nézhet meg a számítógépen, kivel érintkezhet a neten, illetve nyomon követhetik azt is, hogy csemetéjük mit művelt a világhálón. Vigyázat, ezek még nem végleges verziók!