Októberben jön a Fujitsu olcsó netbookja

Vágólapra másolva!
Színes, dekorálható hátlapokkal lehet majd feldobni az Amilo Mini netbookokat, amelyek október végétől kerülnek forgalomba.
Vágólapra másolva!

A Fujitsu Siemens Computers a berlini IFA szakkiállításon mutatta be saját olcsó mini-notebookját, az Amilo Minit (amelynek típusszáma Ui 3520). A könnyű, kicsi (egykilós, és 37x17,5 centis) gépeket a takarékos, 1,6 gigahertzes Intel Atom processzorokkal szerelik, így akkumulátor-üzemidejük elérheti a négy órát.

Forrás: Fujitsu Siemens

Kidekorálva

A modell egyedi sajátossága, hogy nem csak, hogy több színben kerül majd forgalomba, de a felhasználó maga helyezhet el tetszőleges fotót, grafikát a hátlap áttetsző fedlapja alatt, a gépek külsejét így teljesen személyre lehet szabni. Az Amilo Mini belül fekete-fehér, kívül pedig fekete, fehér, kék, arany, rózsaszín és bordó hátlapot lehet rápattintani.

A gépeket 8.9 hüvelykes kijelzővel, 1 gigabájt memóriával és 60 vagy 80 gigabájtos winchesterrel szerelik majd fel, SSD-s változatról egyelőre nincs szó. A gépekben lesz beépített wifi- és Bluetooth-csatlakozó, 4-in-1 kártyaolvasó, és 1,3 megapixeles webkamera. Az Amilo Minit Windows XP Home operációs rendszerrel szállítják majd.

Forrás: Fujitsu Siemens

Belül fekete-fehér

A modell a Fujitus Siemens közlése szerint október végén kerülhet a boltokba, a hivatalos hazai árát egyelőre nem közölte a gyártó. Az Engadget információi szerint 400 euró lesz az alapár, vagyis a kisebb merevlemezzel szerelt változatért legalább 95 ezer forintot kérnek majd itthon.