Kémfotó a Windows 7-ről: majdnem Vista

Vágólapra másolva!
Az Office-ból ismert menürendszer köszön vissza sok helyen a készülő Windows 7-ből, amely ettől eltekintve jelenleg nem sokban tér el a Vistától.
Vágólapra másolva!

A Windows 7 néven készülő új operációs rendszerben kiemelt szerepet kap majd az Office 2007-ben megismert ribbon, vagyis a hagyományos menüt felváltó eszköztár - írja a Gizmodo. Az értesülések a ZDNet egyik újságírójától, Mary Jo Foley-től származnak, aki megtekinthette az új Windows legfrissebb verzióját.

Foley beszámolója szerint az irodai szoftvercsomagban bevezetett újszerű felület a Windows alapértelmezett segédprogramjaiban, így a Wordpadben és a Paintben is megjelenik, vagyis valószínűleg teljesen leváltja az eddigi menürendszert. (Idő közben a cikkünkben látható képernyőmentés is kiszivárgott az internetre az új operációs rendszerről, amely az újfajta eszköztárral ellátott Paintről készült.) Bár az általa látott verzión még sok módosítást végezhetnek a fejlesztők, Foley benyomása szerint igen stabil, de alapvetően nem sokban különbözik a Windows Vistától.

Forrás: [origo]
Így néz ki a Paint a Windows 7-ben

Az újságíró által közölt részletek alapján úgy tűnik, a Windows 7 azt mutatja, milyen lett volna a Vista, ha a Microsoftnak kicsit több ideje van tökéletesíteni az operációs rendszert (amiről időközben Steve Ballmer, a cég vezetője is beismerte, hogy nem egy kiforrott termék). A Foley által megtekintett verzió elvileg már az utolsó állapotokat tükrözi a Windows 7 első bétájának, vagyis nyilvános tesztverziójának kiadása előtt, amire decemberben kerülhet sor. A szakújságíró a látottak alapján úgy véli, a Microsoft tartani tudja majd a 2009 év végére tervezett megjelenési időpontot, vagyis jól haladnak a munkával.