A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Erre a hétvégére nem kevesebb mint 7 gigabájtnyi játékdemót kínálunk letöltésre, melyek közt dögös quad-szimulátor, Rambo-stílusú lövöldözés, egy újabb látványos fociprogram és egy csodaszép akció-kalandjáték is megtalálható. A csalóknak vadonatúj cheatekkel kedveskedünk, a komolyabb kikapcsolódásra vágyóknak pazar háttérkép-gyűjteményt, a kreatív lelkeknek pedig az ingyenes GIMP képszerkesztő legújabb verzióját ajánljuk figyelmébe.
Vágólapra másolva!

MERCENARIES 2: WORLD IN FLAMES

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (2GB)

Nem kevéssé akciódús játék a 2005-ös Mercenaries folytatása: a World in Flames letölthető demó verziójában egy Mattias nevű, irokéz frizurát viselő zsoldos irányítását veheti át a játékos, a teljes játékban teljes magánhadsereg kialakítására is lehetőség van. A cselekmény Venezuelában játszódik, és komoly diplomáciai zavart is kavart: Hugo Chávez kormányzata azzal vádolta meg az amerikaiakat, hogy a program propagandacélokból készült az USA kormányának megbízásából. Indításakor egy végtelenül egyszerű lövöldözésre számítottunk, ehhez képest a Mercenaries 2 kemény diónak bizonyult: lépten-nyomon géppisztolyos katonákba botlottunk, ha pedig ez nem volt elég, páncélos járművek, dzsipek és helikopterek vették üldözőbe karakterünket - ellenük hatásos védekezésnek bizonyult a páncélököl, amelyre a Tab gomb lenyomásával lehet átváltani a géppisztolyról. Az irányítás mikéntjéről az első indítás után rögtön érdemes tájékozódni a beállítások (Settings) menüben. ATI Radeon X1600-as videokártyánkon a program még 1024x768 pixeles képfelbontásban is elfutott alacsony grafikai beállítások mellett, ami még normálisnak mondható, viszont a továbbjutáshoz érdemes felkötni a gatyáját mindenkinek, aki a két gigabájtos demó letöltésére vállalkozik.

PURE

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (1,98GB)

A Disney Interactive off-road-szimulátora ugyan meglehetősen elrugaszkodott a valóságtól, cserében remek szórakozást nyújt nyaktörő mutatványaival. A Pure-ban ugyanis csak úgy lehet győzni, ha a quad nyergében ülő játékos folyamatosan mindenféle kunsztokat hajt végre, például ugratás közben megfogja a hátsó tengelyt, vagy éppen akrobata módjára elkezd forogni a kormány körül. Az ilyesmit ugyanis a játék extra pontokkal, és turbóval jutalmazza, ami viszont elengedhetetlen a győzelemhez. A látvány még nem túl izmos tesztgépünkön is pazar volt a legalacsonyabb részletességre állítva a programot, egy óriási tócsába hajtva a játékos háta is tiszta sár lesz, egyedül a verseny betöltődését találtuk lomhának. Az átlagjátékos számára a trükközést bizonyára gyakorolni kell, az egyszerűbb és bonyolultabb mozdulatok végrehajtását az 1, 2, 3 gombokkal lehet végrehajtani ugratás közben, a gázadás és a fékezés a W és az S billentyűvel történik, míg a turbót a Space-szel lehet aktiválni.

PRO EVOLUTION SOCCER 2009

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (1,05GB)

Néhány hete ajánlottuk letöltésre a hazai videojáték-piac egyik legsikeresebb kiadványának számító FIFA legújabb verzióját, ezen a héten a nagy rivális, a Pro Evolution Soccer 2009 is megérkezett. A Konami ismert fociszimulátor-klasszisának komoly hátránya, hogy a FIFA-val ellentétben nem érhető el honosított verziója, pedig a magyar nyelvű kommentár valószínűleg a futball iránt kevéssé rajongó kocajátékosok szívét is megdobogtatja. A letölthető 1 gigabájtos demóban a Liverpool, a Manchester United, a Real Madrid, és a Barcelona csapatát próbálhatjuk ki 5-5 perces meccsekre, egyéni és hálózati módokban egyaránt. A grafika a mai trendnek megfelelően pazar, az irányítás pedig az utóbbi évek legtöbb focis programjához hasonlóan komoly gyakorlást igényel a kezdőktől.

SACRED 2: FALLEN ANGEL (angol)

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése(2GB)

A múlt héten még csak német, most azonban már angol nyelvű demó is letölthető a Sacred 2 című játékból, amelynek készítői még a nyáron megmutatták nekünk, hogyan interpretálják a hús-vér mozgásszínészek játékát a virtuális karakterekre. A Sacred 2 történet kétezer évvel az első részt megelőzően játszódik, és az a Fény és az Árny küzdelmét mutatja be. Természetesen a játékmenetet számtalan küzdelem tarkítja, szörnyekből és mágiából sincs hiány, de a játékos minél többet tapasztal, annál jobb képességekre tehet szert. Ha régen a Diablo tetszett, ezt is érdemes kipróbálnia, már csak a gyönyörű grafika miatt is. A letölthető demó verzió 15 küldetést tartalmaz, és csak egyszemélyes módban lehet játszani, egy Seraphim nevű női karakterrel.

WALLPAPERS FROM MSN

Forrás: [origo]

A szoftver teljes (béta)verziójának letöltése (500KB)

Szereti cserélgetni a Windows háttérképét? Netán még a megfelelő wallpaperek elkészítésével is szokott bíbelődni? Akkor a Microsoft béta verzióban elérhető programját önnek találták ki: a Wallpapers from MSN-nel több mint százféle gyönyörű képet rakhat be hátteréül, egyszerűen helyezhet ezekre szöveget, ábrákat, vághat ki belőlük részleteket vagy forgathatja át őket. Az ingyenes alkalmazás automatikusan cserélgetni is tudja a háttereket akár saját, akár a felhasználó által megadott mappa fotóiból, így téve érdekessé a sokat bámult nyitóképernyőt.

CHEATBOOK 2008 OKTÓBER

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése (3MB)

Nem sikerül továbbjutni egy pályán a kedvenc játékban? Mindig legyőz a főellenség, vagy nem leli a pálya végét? Sokak szerint cheatelni, azaz könnyítéseket, csalásokat használni bűn a videojátékban, de beismerjük, néha szerfölött hasznos, gyakran több órányi idegölő próbálkozásra tesz pontot egy-egy könnyítő kód. Ezekből találja meg a legfrissebbeket a Cheatbook.de letölthető adatbázisában.

GIMP 2.6

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése (15MB)

Az ismert nyílt forráskódú képszerkesztő szoftver ugyan nem tud annyit, mint a Photoshop, de legalább ingyenes, és zömében minden olyan dologra kínál megoldást, ami egy átlagos otthoni felhasználó esetében felmerülhet feladatként. A legújabb, 2.6-os verzió a korábbi kiadásokhoz hasonlóan magyar nyelvű menüvel fogadja a felhasználót, kezelőfelületét pedig barátságosabbá tették, de az eszközök, ecsetek és egyéb konkrét funkciók terén is számos újítást építettek be a szoftverbe, ezek részletes leírását - angolul - ezen a linken lehet elolvasni.

Korábbi szoftverajánlóinkat itt böngészheti át.