Harcoljon inkább Warsow-ban!

Vágólapra másolva!
Újabb teljes verziójú, klassz lövöldözős játékot ajánlunk kipróbálásra: a Warsow tetszetős rajzfilmszerű grafikával és adrenalint pumpáló, rendkívül pergő játékmenettel hódít, de még spéci ugrásokkal is lehet trükközni benne.
Vágólapra másolva!

A Fabrice Demurger kiberpunk e-novelláján alapuló játék leginkább a Quake-hez hasonlatos, ami nem is meglepő, hiszen a Quake II alapját képező szoftvermotor feltuningolt változatát használja. Ennek megfelelően leginkább szűk, zárt helyiségekben kell üldözni, és szétlőni benne a többi játékost, ami akkor a legélvezetesebb, ha a barátokat hívjuk ki egy jó kis esti mérkőzésre.

Forrás: [origo]
Innen letöltheti az ingyenes Warsow-t

Tűzharc sci-fi környezetben

A Warsow gépigénye szerencsére nem egetrengető, bár a Sauerbratenhez hasonlóan itt is érvényes, hogy erősebb konfiguráción jóval szebb látványt élvezhet a játékos. A grafika a rajzfilmek és képregények képi világát idézi, a pályán mozgó ellenfelek bizarr, rikító színű maskarákban mozognak, a pályák zöme ugyancsak neonszínekben pompázik, teljesen steril, csak a becsapódó lézernyalábok, rakéták csúfítják el a falakat.

Ugyan egyjátékos mód is elérhető a menüben, ebben a gép által irányított botok ellen lehet harcolni, az igazi élvezetet a humán playerek elleni küzdelem jelenti: szerencsére a Warsow népszerű a gamerek körében, így biztos, hogy akad játékostárs valamelyik szerveren akkor is, ha saját barátaink épp nem érnek rá. Az irányítás az FPS-eknél bevált sémát követi, azaz a W, A, S, D gombokkal és az egérrel történik.

Forrás: [origo]

A Warsow letöltése

Sprintelés és ugrálás

A játékban külön billentyűt kapott a sprint funkció, amivel iszonyatosan gyorsan el lehet szaladni a játékos felé repülő gránátok és rakéták előtt, vagy az utolsó lőszerek elfogyta után szempillantás alatt közel lehet kerülni az ellenfélhez, hogy kiosszuk az utolsó pofonokat valamelyikünk dicső halála előtt. Ugyanez a funkció felel a látványos szaltós, faltól elrugaszkodós ugrások végrehajtásáért is, ezért érdemes kényelmesen elérhető billenyűhöz kötni. A trükkös ugrásokkal könnyen az ellenfél hátába lehet kerülni, ezek segítik a játékost a magasan elhelyezett fegyverek vagy a pálya átlátását megkönnyítő tökéletes mesterlövész-állások megközelítésében.

A falugrások begyakorlása hosszabb időt igényelhet, a hozzánk hasonló tapasztalatlanabb játékosok gyakran fogják azon kapni magukat, hogy a megszerezni kívánt kéziágyú helyett több emeletnyi zuhanás és fájdalmas érkezés lett a jutalmuk. A kiszögellésekről elrugaszkodó rutinos botvadászok azonban biztosan arra fogják késztetni az újoncokat, hogy saját szervert indítva gyakoroljanak.

A Warsow fejlesztői egyébként oktatóvideókkal is próbálnak kedvezni a kezdő játékosoknak. Az ingyenes játék még két bemutató videót is tartalmaz, az egyik a falugrást, a sprintet és a játék egyéb apró finomságait ismerteti, a másik a bunny hopping nevet viselő folyamatos ugráláson alapuló taktikát tanítja meg az újoncoknak. Az érdeklődők egy harmadik videót is beszerezhetnek a Warsow oldaláról, ez az ugrálás közbeni lövöldözés nemes tudományát adja át.

Forrás: [origo]

A Warsow letöltése

Tetszés szerint kiegészíthető

A közösség számos apró modifikációt (modot) alkotott már meg a játékhoz. Az érdeklődők a Warsow fórumain vadászhatnak letölthető fegyverek és pályák után, de azoknak is érdemes szétnézni, aki megunta a tarajos punk vagy röfögő disznó játékosmodellt. Gyors szétnézés után óriásrobotból és aranyos zöld idegenből találtunk letölthető verziót is, illetve - annak bizonyításaként, hogy az internetes mémek mindenkit megfertőznek - belefutottunk egy érdekes vitába arról, hogy szüksége van-e a játéknak Rick Astley-t formáló modellre.

A külsőségek mellett számtalan haszonos dologgal is ki lehet egészíteni a Warsow telepítéseket. Új játékmódok, például a fogócska digitális lövöldözős verziója The Runner néven, és új pályák is találhatóak a rajongói hozzájárulásokat tartalmazó fórumban. Akik ennyivel sem érik be, azok a WarsowNews oldalon folytathatják a keresgélést, ahol a játékot érintő legfrissebb hírek mellett a szerkesztők által kiválogatott pályákat is letölthetik. Igaz, a játékkal érkező huszonnyolc aréna és kazamata jellegű pálya és nyolc játékmód is elég szórakozást biztosít egy hosszú hétvégére.