Jövő karácsonyra kész lehet a Windows 7

Vágólapra másolva!
A Microsoft hivatalosan ugyan még nem jelentette be, de a cég egyik vezetője is beszélt róla, hogy jövő karácsonykor már Windows 7 lehet az új PC-ken.
Vágólapra másolva!

A redmondi szoftvercég úgy tájékoztatta partnereit, hogy a Windows 7 a jövő évi karácsonyi bevásárlási szezonra készen áll majd arra, hogy a gyártók ezzel szállítsák új számítógépeiket - írja a CNet. A tervekről a Microsoft Velocity programjának feje, Doug Howe beszélt, aki a számítógépgyártókkal közösen a gyorsabb rendszerindításhoz szükséges specifikációk kialakításán dolgozik.

Howe szerint jövő karácsony előtt már egyértelműen a Windows 7-tel kapcsolatos tennivalókra koncentrálnak majd, ezzel a Microsoft a tervek szerint nem várja ki az eredetileg tervezett 3 évet a Vista piacra dobása után. A Windows Vista végfelhasználói verziója 2007 januárjában debütált, és az eredeti tervek szerint az utód legkorábban csak 2010-ben jelenhetett volna meg.

A Microsoft a CNet információi szerint azzal gyorsította fel a munkát, hogy sok bizonytalanul működő, vagy problémás megoldást egyszerűen kihagynak a készülő operációs rendszerből. A fejlesztők ezzel minden áron elszeretnék kerülni az olyan, megjelenést hátráltató problémákat, mint amilyenek a Windows Vista csúszásához is vezettek. A CNet szerint még idén év vége előtt várható egy újabb béta verzió az operációs rendszerből, a funkcióit tekintve kész RC (Release Candidate) változat pedig már a jövő év első vagy második negyedében kijöhez.