A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
MotoGP, tenisz, vitorlázás: ezen a héten a sportjátékok vannak terítéken, de ajánlunk egy sor klassz segédprogramot is letöltésre. Ez utóbbiak közt egy Windows Asztalra telepíthető okos naptár, egy újabb internettévés ingyenszoftver, és egy olyan egyszerű kis program is található, amellyel egyszerre sok tömörített állomány kibontását lehet kényelmesen elvégeztetni.
Vágólapra másolva!

MOTOGP 08

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (543MB)

A Capcom MotoGP-sorozatának legújabb darabjának demójában Dani Pedrosával vagy Nicky Haydennel lehet a virtuális versenymotorok nyergébe pattanni, egyetlen pályán versengve. A játék gépigénye szerencsére nem egetrengetően magas, ráadásul a kezdő motorosokat könnyebb vezérlést biztosító Arcade-mód segíti a jobb érvényesülésben. Az irányítás a kurzorbillentyűkkel és az A, Z-gombokkal történik.

TENNIS ELBOW 2009

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (19MB)

Egyszerű irányításának köszönhetően élvezetes játékot nyújt a Tennis Elbow 2009: a játékost csak a megfelelő helyre kell pozícionálni a kurzorgombokkal, a karakter automatikusan megüti a labdát, egyedül a szerváláskor kell manuálisan beavatkozni a Ctrl vagy az Alt billentyűkkel. A grafika jónak mondható, bár láttunk már látványosabbat is, cserébe nem szükséges erőmű a futtatáshoz. A letölthető demó 2 hétig engedélyez játékot, ám csak ennek feléig biztosít elérést a meccsekhez, a második hét napban már csak bemelegítést lehet játszani a teljes deaktivizálódásig.

VIRTUAL SKIPPER 5 FREE

Forrás: [origo]

A játék ingyenes verziójának letöltése (879MB)

Nem éppen tömegjáték, de érdekességképpen bárki kipróbálhatja a Virtual Skipper című vitorlásszimulátort, mellyel regisztrációt követően akár az interneten, más humán játékosok ellen is lehet küzdeni. Az irányítás elsajátítása egy darabig eltart, a grafika viszont tetszetős, különösen a víz és a hullámok modellezése sikerült élethűre. A teljes, fizetős verzió további extrákat tartalmaz, de a tőlünk letölthető Lite verzióval is jópár órát el lehet tölteni.

REVOLUTV 2.0

Forrás: [origo]

Az ingyenes tévészoftver letöltése (955KB)

Egy újabb, elég jól használható ingyenes internettévés szoftver a RevoluTV. Használata pofonegyszerű, telepítése után két ablakban nyílik meg az alkalmazás, a baloldali tölti be a távirányító szerepét, ebben lehet válogatni a tematikusan szétválogatott csatornakínálatban. Az adók nevére duplán kattintva, vagy a Watch gombot lenyomva indul a lejátszás. A kínálatban olyan érdekességek is szerepelnek mint a nap 24 órájában egy farakás égését közvetítő kandallótévé, vagy az akvárium mindennapjait közvetítő haltévé. Ezek mellett rajz-, és mozifilmes, sport, zenei, videojátékos és hírműsorok is elérhetők a programból internetkapcsolat birtokában.

RAINLENDAR LITE

Forrás: [origo]

Az ingyenes naptárszoftver letöltése (5MB)

A Rainlander rendkívül hasznos, hiánypótló szoftver, egyaránt használható Windows XP-vel és Vistával, Linuxszal és Mac OS X-szel is. Bár összes funkcióját csak a fizetős változatban lehet elérni, az ingyenes Lite verzió is sokat könnyít a felhasználó munkáján. Beállítható benne ugyanis, hogy a naptár folyamatosan jelenjen meg a Windows Asztalon, a háttérkép felett, ugyanitt kilistázható a tennivalók és az aznap esedékes feladatok listája is, nem kell külön kattintgatni az Outlook vagy az operációs rendszer belső naptárjára.

MASS EXTRACT

Forrás: [origo]

Az ingyenes szofter letöltése (677KB)

Egy remek ingyenes szoftver, amely akkor jöhet jól, ha gyakran kell kicsomagolnunk egyszerre több mappában lévő tömörített állományokat, melyek mondjuk még darabolva is vannak. A Mass Extractor olyan fájlokkal képes elboldogulni, melyek kicsomagolásához feltelepítették a szükséges szoftvert a PC-re. Drag'n'droppal, vagy az Add gombbal be lehet táplálni az összes kicsomagolni kívánt archívumot, automatikusan elvégzi kibontásukat.

A korábbi hetek legjobb szoftvereinek bemutatóit ezen a linken böngészheti át.