Megjelent a GTA IV PC-s változata

Vágólapra másolva!
Beépített videoszerkesztővel, kibővített multiplayer móddal és a saját zenék lejátszásánal lehetőségével bővült a játék a konzolos verzióhoz képest.
Vágólapra másolva!

December másodikán, kedden debütált a Grand Thef Auto IV sikerjáték PC-re átírt változata, amelyet először az Egyesült Államokban hozott forgalomba a Rocktar Games, a gyártó Take-Two Interactive szoftvercég kiadója. Az európai és ausztáliai permierre ma, vagyis december 3-án kerül sor.

A játéksorozatnak ezt az epizódját április 29-én jelentette meg a gyártó, eredetileg Xbox 360 és Playstation 3 játékkonzolra. A PC-s változat kis késéssel jelent meg, mivel eredetileg november 27-re tervezték a kiadását.

A fejlesztők új funkciókat is hozzáadtak a windowsos gépekre írt változathoz. Így a játékba bekerült egy egyszerűen kezelhető videószerkesztő, és egy videomegosztó portált (http://tv.rockstargames.com/) is elindítottak a vele készített művekhez. A felhasználók már a játék korábbi részeiből is sok látványos videót készítettek, amelyekben az autós üldözéseket vagy a látványosabb kaszkadőr-mutatványaikat örökítették meg, nem is beszélve a zenés videoklipekről vagy a saját sztorival rendelkező, a GTA világában "forgatott" filmekről (machinima).

Forrás: Rockstar Games
PC-n is indulhat a csapatás Liberty City utcáin

A GTA IV PC-s kiadásába ezen kívül a hagyományokhoz híven bekerült egy, a játékos saját zenéit játszó rádióadó, amellyel mindenki kiegészítheti a szoftver egyébként igen gazdag és a cselekmény hangulatához igazított zenei választékát. A konzolos verziókhoz képest a multiplayer, vagyis az interneten keresztül közösen játszható játék lehetőségeit is kibővítették, mivel már egyszerre 32 játékos randalírozhat ugyanabban a partyban.

A 3D-s grafikával életre keltett, New York mintájára megformált metropoliszban játszódó játékhoz igen erőforrás-igényes gépre van szükség. A készítők által megadott specifikációk szerint legalább 1,8 gigahertzes Core 2 Duo vagy 2,4 gigahertzes AMD Athlon X2 kell ahhoz, hogy elinduljon, Windows Vista alatt 1,5, XP alatt pedig legalább 1 gigabájt memóriával. Grafikus kártyából is legalább 256 megabájt memóriával ellátott Nvidia 7900 vagy ATI X1900 kell az új GTA-nak, amely a merevlemezen 16 gigabájtot foglal. A szoftver Magyarországon 12 ezer forintba kerül, és mától kapható a boltokban.