A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Karácsonyi képernyővédők, mókás autóverseny gyerekeknek, száguldó űrhajók és hotelszimulátor a nagyobbaknak. Ha elakadt egy játékban, friss csalásokkal segítünk, de hétvégi letöltésajánlónkban a Total Commander ingyenes klónját is megtalálhatja.
Vágólapra másolva!

CHRISTMAS CLOCK SCREENSAVER

Forrás: [origo]
A képernyőkímélő letöltése (1 MB)

A közelgő karácsony kapcsán nehéz nem ezerszer elsütött ötletekkel előrukkolni azok számára, akik számítógépük monitorát is ünnepi hangulatúvá akarják tenni. Számukra lehet jó választás ez a tetszetős kinézetű, ingyenes képernyőkímélő, melyből a Clock-Desktop.com honlapról tucatnyi egyéb verziót is be lehet szerezni. Bekapcsolása után az alkalmazás egy órát mutat, melyen a szentestéig hátralévő időt is nyomon lehet követni, emellett aktiválódását követően karácsonyi dalokkal szórakoztatja a közelben tartózkodókat.

HOLIDAY LIGHTS

Forrás: [origo]
A szoftver demójának letöltése (1 MB)

Egy virtuális karácsonyfaizzó a Windows Asztalra, amelyet a Tálcán megbújó ikonján elérhető menün keresztül teljességgel testre lehet szabni. Amellett, hogy meg lehet adni, hogy csak az Asztal, vagy minden futó program ablakában megjelenjenek-e a díszek és a fények, szabályozni lehet a villogás sebességét, de még azok sorrendjét is. Az alkalmazás univerzális jellegét jelzi az is, hogy például a húsvét és Hanuka, vagy mondjuk a Halloween is bele van programozva, ezek esetében természetesen hímes tojások, dreidel-pörgettyűk vagy tökfejek jelennek meg a képernyőn. Mivel szinte egész évben használható, akár a titkárnők kedvence is lehetne a szoftver, ám sajnos a letölthető verzió csak tíz napig használható, azután meg kell venni.

MINIONE RACING

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (38 MB)

Egy igazán cukorfalat, gyerekeknek való autós játék, amely felmenői közt a Mario Kart-ot és a Micro Machines-t tudhatja magáénak. Miniatűr járművekkel lehet benne versengeni a letölthető demó verzióban egy tengerparti és egy űrbéli pályán. Az irányítás a kurzorgombokkal történik és pofonegyszerű, a felvett extrákat pedig a Space-szel lehet bevetni. A játék hálózaton vagy online is játszható, és az első hely megszerzése érdekében a turbó mellett gonosz kis trükköket is be lehet vetni a játékos ellen, például egy kagylót dobni elé. Vigyázat, a dobókockát formázó bónusz néha csapdát rejt!

PYRO BLAZER

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (792 MB)

Kis túlzással ez a játék a fenti MiniOne Racing felnőtteknek szánt, komoly grafikájú változata, melyben csőszerű pályákon kell űrjárgányokkal száguldozni. A fizikai szimuláció meglehetősen jó, a megnyert futamok után extra felszerelésekkel, fegyverekkel lehet tuningolni a járműveket. Az egyedüli játék mellett ez a program is futtatható hálózaton vagy online bejelentkező versenyzők ellen.

HOTEL GIANT 2

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (707 MB)

Volt már saját szállodája? Olvasóink többsége feltehetően nemmel válaszol erre a kérdésre. A Hotel Giants 2 viszonylag pazar, leginkább a Sims-re emlékeztető grafikával bír, a letölthető demóban pedig az irányítás elsajátítását célzó tanulómissziót lehet végigjátszani. A cél egy minél több profitot termelő szálloda kialakítása, figyelembe véve a vendégek igényeit, akik egyetlen kattintásra megosztják a játékossal pozitív és negatív tapasztalataikat. Mint a fenti képen is látszik akár a fürdőszobájukba is be lehet nézni, bár megsúgjuk: a játék virtuális nyaralói fürdőruhában mosakszanak.

NEXUSFILE

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése (2 MB)

Egy teljesen ingyenes Total Commander-klón, amely még magyarul is tud, alapbeállítás szerinti fekete hátterével pedig még a szemet is kíméli. A szoftver az ismert fizetős fájlkezelő minden fontosabb funkciójával rendelkezik, és bárki könnyen tudja kezelni, aki a kényelmetlen Windows Intéző helyett két ablakos módban szeret böngészni fájljai között. A NexusFile tartalmaz tömörítőprogramot, FTP-klienst, de akár a feleslegesen a winchesteren ragadt állományokat is ki lehet takarítani vele.

CHEATBOOK 2008 DECEMBER

Forrás: [origo]

A játékcsalás-gyűjtemény letöltése (2 MB)

Nem sikerül továbbjutni egy pályán a kedvenc játékban? Mindig legyőz a főellenség, vagy nem leli a pálya végét, esetleg a versenypályán nem tud a gépagy fölé kerekedni? Sokak szerint cheatelni, azaz könnyítéseket, csalásokat használni bűn a videojátékban, de beismerjük, néha szerfölött hasznos, gyakran több órányi idegölő próbálkozásra tesz pontot egy-egy könnyítő kód. Ezekből találja meg a legfrissebbeket a Cheatbook.de letölthető adatbázisának decemberi kiadásában.

A korábbi hetek szoftverajánlóit ezen a linken böngészheti át.