Végleges verzió a Google böngészőjéből

Vágólapra másolva!
Már nem béta tesztverzióban, hanem végleges változatban lehet letölteni a Chrome böngészőt a Google-tól, bár azt a keresőóriás is beismeri, hogy van még mit fejleszteni a szoftveren, amelynek stabil kiadása a cég szerint gyorsabb, és a multimédiás szolgáltatások sem fagyasztják le.
Vágólapra másolva!

A vállalat adatai szerint a szeptemberben útjára bocsátott böngészőt jelenleg világszerte tízmillióan használják. Ez a szám azonban még mindig kicsinek számít a browserek piacán 20 százalékos részesedésével jelenleg másodiknak számító Firefoxot tizenöt-hússzor ennyien futtatják, a piacvezetőnek pedig még most is a Microsoft Internet Explorerének különböző verziói számítanak, melyeket tízből hét internetező alkalmaz.

Annak ellenére, hogy végleges verzió premierjéről van szó, a Chrome bizony minimális újításokat tartalmaz a száz nappal ezelőtt kiadott béta verzióhoz képest. Bár a Google mérnökei szerint jelentősen javították a sebességet, valamint a program stabilitását különösen a zene- és videolejátszási funkciók kapcsán, az átlagfelhasználó csak a némileg módosított könyjelző-kezelést, és egy kicsit átdolgozott beállítási felületet észlelhet ebből.

Forrás: [origo]
Innen töltheti le a Google Chrome böngésző magyar nyelvű, végleges verzióját


Sundar Pichai, a keresőcég termékmenedzsmenttel foglalkozó részlegének alelnöke úgy nyilatkozott, a böngészőbe épített, lefagyásra aktiválódó, a fejlesztők számára az összeomlás okát továbbító komponens, illetve a felhasználók visszajelzései nyomán rövid idő alatt orvosolni tudták a problémákat. Pichai közlése szerint a legtöbb probléma a video- és hangfájlok lejátszásával akadt, sokan kérték a könyvjelzők kezelésének kényelmesebbé tételét, és a végleges verzió az első bétához hasonlítva dupla olyan gyorsan működik.

Ugyanakkor a Chrome fejlesztése nem áll meg: a leegyszerűsített menüjével monitoron minimális helyet elfoglaló böngésző esetében még dolgoznak az olyan, más szofverekben már régóta elérhető funkciók megvalósításán, mint például az RSS-hírcsoportok kezelése, vagy a webes adatlapok kitöltésének automatizálásának lehetősége - ezek várhatóan már a közeli jövőben megjelenő új verziókban elérhetőek lesznek.