A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Hősies küzdelem egy fantasy világban vagy épp sebészi pontossággal végrehajtott támadás egy science fiction játék csataterén, letöltésajánlónk mindkét stílus kedvelőinek tartogat meglepetést. Az alkalmazásokat keresőknek automata Windows karbantartót, mindentudó ingyenes videókonvertert és nagy felbontású Win7-es háttérképeket kínálunk.
Vágólapra másolva!

DRAKENSANG: THE DARK EYE

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (501 MB)

A német nyelvterületen elterjedt Das Schwarze Auge (A fekete szem) című szerepjáték videojáték-változata: az RPG-program leginkább a Fable-höz hasonló, világa rendkívül részletesen kidolgozott, sajátos atmoszférát áraszt, pedig egy közepesen erős konfiguráción is futtatható. Aventuria földjének teremtményeivel a játékos akár barátkozhat is, de persze gyakran kerül sor csatározásra is: a küzdelmek során persze varázslatok is bevethetők.

SAVAGE 2: A TORTURED SOUL

Forrás: [origo]
A játék teljes verziójának letöltése (979 MB)

Fantasy és sci-fi elemek keverednek ebben az ingyenesen letölthető programban, amelyben az MMO játékok sajátosságai keverednek az FPS-ekével és a valós idejű stratégiával. A játékos egyaránt csatlakozhat benne az emberek, vagy a szörnyek csapatához, melyekkel együtt mi más lenne a célja, mint a másik fél főhadiszállásának megsemmisítése? A Windows mellett Linux és Mac OS X alá is elérhető játékban a csapatokban külön kapitányokat lehet kijelölni, akik jogosultak a többiek számára parancsokat osztani, és így győzelemre vezetni a harcosokat, bevetve a lehető legfurcsább harci járműveket is. Bár csak néhány játszma erejéig próbáltuk ki a játékot, az bizonyos, hogy a harctéri hangulat magával ragadó, persze a menükben gyakorta felvillannak olyan fizetős ajánlatok is, amelyek extra képességek megvásárlására buzdítják a játékost - ezek persze nem kötelezőek. A gépigény közepes szintű, megér egy próbát a játék!

FLIPSIDE OF THE DIVINE
Forrás: [origo]

A játék teljes verziójának letöltése (46MB)

Telepítést sem igénylő, egyszerű alapötletű ügyességi játék, melyben háromdimenziós főhősünkkel a semmi közepén lebegő kőlapokon ugrálva kell célba érni a W, A, S, D gombokat irányításra, a Space-t pedig ugrásra használva. Egyes lapok fejjel lefelé állnak, ezekre nem szabad rálépni, mivel a harcos a mélybe zuhan - ilyenkor a bal egérgombot lenyomva kell egyet varázsolni, ennek hatására minden lapka a túloldalára fordul.

FLASH DRIVE REMINDER

Forrás: [origo]
Az ingyenes szoftver letöltése (20KB)

Ha minket olvas, szinte biztos, hogy rendelkezik pendrive-val, amelyen az adatokat szokta magával hurcolni. Bizonyára olvasónkkal is megesett már, hogy a zenét, képeket, vagy éppen fontos dokumentumokat tartalmazó USB-meghajtót véletlenül vagy otthonfelejtette, vagy elfelejtette kihúzni azt a munkahelyi számítógépéből. Erre a problémára kínál megoldást ez az egyszerű program, amely telepítése után minden alkalommal figyelmeztető ablakot jelenít meg a Windows kikapcsolása előtt, ha érzékeli, hogy a PC-hez külső adattároló eszköz kapcsolódik.

CLONE2GO FREE VIDEO CONVERTER

Forrás: [origo]

A szoftver ingyenes verziójának letöltése (15 MB)

Egyaránt létezik fizetős és ingyenes változat is a Clone2Go nevű videokonvertáló alkamazásból: az előbbi tudása természetesen bővebb, de szerencsére az utóbbinak sem kell szégyenkeznie. A Free jelzésű verzió is egy sor ismert formátumot támogat, ezek listája itt olvasható, többek közt wmv, mp3, mov, mp4, avi, flv, mkv, rm, mpg2/dvd szerepel ezek között. Az opciók között azt is be lehet állítani, hogy az átkódolás után automatikusan lekapcsolja a PC-t.

WINDOWS 7 WALLPAPERPACK

Forrás: [origo]

A háttérképgyűjtemény letöltése (31MB)

Harmincöt pazar fotó és illusztráció jpg formátumban, melyek közt a Windows 7 bemutatjából ismert grafikus háttérkép is megtalálható. Az 1920x1200 és 1600x1200 pixeles felbontású fájlok között számtalan szép természeti felvétel közül is válogathat az, aki letölti ezeket.

CLEANO

Forrás: [origo]
Az ingyenes szoftver letöltése (177 KB)

Zárásként egy újabb ötletes miniprogram, amellyel a Windowst lehet automatikusan kitakaríttatni, a Cleano megfelelően konfigurálva minden rendszerindításkor elindul, és törli az operációs rendszer előzetesen megadott könyvtárait, így például a Lomtárat, de ami hasznosabb, az ideiglenes fájlokat raktározó Temp mappát is.

A korábbi hetek szoftverajánlóit ezen a linken böngészheti át.