A hét letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
A világot megmentő  autós próbaba, elnyomás ellen küzdő harcinyúl bőrében és New Yorkot megszálló mitológiai szörnyek ellen küzdhet ezen a héten ajánlott játékainkban. Ezen kívül háromdimenziós karácsonyi képernyőkímélőt, hópehely-tervezőt és a többek közt új Messengert is tartalmazó Microsoft Live szoftvercsomagot kínálunk letöltésre.
Vágólapra másolva!

CID THE DUMMY

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése (275 MB)

Egy aranyos mászkálós játék, amelyben Crush Dummy-t, az eredetileg autós töréstesztek szenvedő alanyául tervezett bábút irányíthatjuk. A cél az emberek életére törő gonosz CID-bábú és csatlósainak kijátszása, ártalmatlanná tétele. Bár a grafika csupán közepes színvonalú, cserébe a gépigény sem túl magas, az irányítást pedig külön gyakorlópályán mutatja be a program, amelyet bátran ajánlunk gyerekeknek is.

LEGENDARY

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése (2 GB)

Egy újabb fps-játék, amely New Yorkban és Londonban játszódik, egyedi hangulatát pedig az adja, hogy a története szerint egy amerikai múzeumból egy mestertolvaj ellopja Pandora szelencéjét, és mit sem sejtve annak mágikus képességeiről, kinyitja azt, melynek hatására a fél világon elszabadul a pokol. A játékos feladata az utcákon randalírozó mitológikus szörnyek, például vérfarkasok, griffmadarak vagy minotauruszok másvilágra küldése, eközben persze egy sötét mágiával foglalkozó emberi csoportosulás harcosait is likvidálni kell. Az átlaghoz képest a program azzal az extrával rendelkezik, hogy az F billentyű lenyomásával az elpusztított szörnyekből mágikus energiát szippanthat fel a játékos, amelyek később fegyverül is szolgálnak. Csak közepesen erős PC-n érdemes kipróbálni ezt a játékot, 18 éven felülieknek.

LUGARU
Forrás: [origo]a
A játék demó verziójának letöltése (25MB)

Igazából húsvétkor lenne frappáns, de téli pályái miatt karácsony alkalmával is aktuális a Lugaru című játék, amelyben egy szuperhős külsejű, kigyúrt, lapátfülű harcinyúllal kell felvennünk a harcot az elnyomó farkasokkal, és a nyuszitársadalom velük kooperáló korrupt tagjaival. A leginkább a Tomb Raiderre hajazó játékban a Turner nevű lázadó nyúllal kell egy jól irányzott ütéssel, rúgással a földre küldeni az ellent, később a főszereplő fegyverre is szert tesz. Egyedi játék minimális gépigénnyel, a letölthető demója pedig csupán 25 megabájtos.


3D CHRISTMAS SCREENSAVER
Forrás: [origo]
Az ingyenes képernyőkímélő letöltése (11 MB)

Egy 3D-s grafikájú képernyőkímélő Windows alá, amely aktiválódását követően egy olyan szobát mutat, amelyben szépen feldíszített karácsonyfa áll, az asztalon mécses világít, vagy egy kandalló tüze lobog a monitoron. Eközben persze karácsonyi dallamok csendülnek fel, és a szentestéig hátralévő idő is leolvasható a képernyőről. Az ünnepek után ne felejtse majd lecserélni valami másra!

MANYCAM


Az ingyenes szoftver letöltése (13MB)

Van webkamerája? Ezzel az ingyenes szoftverrel vicces élőképeket produkálhat: például arcára maszkot, bajszot, új frizurát, rendőrsapkát varázsolhat, esetleg az unalmas nappalit cserélheti le egy egzotikus háttérre. A fejlesztők oldaláról újabb vicces virtuális kiegészítőket lehet letölteni, ráadásul a program az ismert csevegőprogramokkal, így például a Messengerrel és a Skype-pal is kompatibilis.

VECTOR SNOWFLAKE APPLICATION

Forrás: [origo]

Az ingyenes szoftver letöltése (1MB)

Ezzel az egyszerű szoftverrel saját hópelyhet generálhat magának: ehhez a egér segítségével kell rámenni az alapból megjelentő alakzat széleihez, melyen ekkor apró körök jelennek meg, ezeket a kívánt irányba huzogatva lehet előállítani a kívánt alakzatot.

WINDOWS LIVE ESSENTIALS WAVE 3

Forrás: [origo]

A béta verziójú ingyenes szoftver letöltése (1 MB)

Újabb béta verzió jelent meg a Microsoft Live.com szolgáltatásához kapcsolódó szoftverekből. Az üzenőszoftvert, fotóalbumot és blogklienst tartalmazó csomag most családvégő szűrővel is bővült, igaz ez utóbbi még gyakran hibázik a magyar oldalakon. A Windows Live Essentials programok szépek, bizonyítva, hogy csillogás nélkül is lehet kellemes külsejű programot készíteni. A felhasználó kedvére átszínezheti az alkalmazásokat, igaz, a korábbi verzióban még engedélyezett harsány színek helyett most már csak lágy pasztelleket enged a program.

Az apró esztétikai javítások mellett okosabb is lett a Live csomag. Már telepítéskor be lehet állítani például, hogy a levelezőkliens mely mappákat töltse le. Ez a Gmailt használóknak lehet igazán hasznos, hiszen a jól beállított program nem kezdi el leszdni például a teljes archívumot tartalmazó All Mail könyvtárt. A tökéletességhez már csak az hiányzik, hogy a ne Microsoft alkalmazásokban tartott naptárokat is képes legyen kezelni, ennek ellenére érdemes próbát tenni velük.