Vírust adott a képkereteihez a Samsung

Vágólapra másolva!
Az Amazon.com webáruház most hívta fel rá a figyelmet, hogy a digitális képkeretekhez tartozó CD fertőzött, de mint kiderült, a gyártó már korábban figyelmeztetést adott ki erről.
Vágólapra másolva!

Vírussal fertőzöttek voltak a Samsung digitális képkereteihez tartozó CD-k, amelyeket az Amazon.com októberben értékesített - adta hírül a cég a múlthéten. A webáruház közleménye szerint a gyártó SPF-85H típusú modelljéről van szó, amelynek a telepítőlemezére (Photo Frame Driver CD) egy féregvírus is felkerült.

A kártékony szoftvert a Symantec W32.Sality.AE, a McAfee W32/Sality néven katalogizálta, míg a Trend Micro Troy_Agent.xoo-nak nevezte el. A Symantec szerint a féreg legfontosabb feladata, hogy a fertőzött számítógépekre további kártékony programokat töltsön le és telepítsen.

Időközben kiderült, hogy nem az Amazon.com figyelt fel elsőként a fertőzésre: a Samsung már november 28-án kiadott egy figyelmeztetést a CD-lemezekkel kapcsolatban. A gyártó szerint viszont nem csak a webáruház által azonosított SPF-85H, hanem további modellek is lemezei is fertőzöttek lehetnek: ezek az SPF-75H, az SPF-76H, az SPF-85P és az SPF-105P.

Azt még nem lehet tudni, hogy hazánkba is került-e olyan csomag, amelyben fertőzött CD volt. A Samsung egyelőre arról sem kívánt részleteket elárulni, hogy mi okozta a vírus piacra kerülését. A fertőzés elkerülése érdekében a vállalat arra kéri a felhasználókat, hogy ne a telepítőlemezen talált szoftvert használják, hanem a weboldaláról töltsék le azokat. Amennyiben a vírus már telepítésre került, azt a legfrissebb víruskereső szoftverekkel el lehet távolítani, majd frissíteni kell a képkerethez tartozó alkalmazásokat.

(ComputerWorld.hu)