Kijött az első két terabájtos winchester

Vágólapra másolva!
A Western Digital Caviar Green sorozatában üdvözölhetjük az eddigi legnagyobb kapacitású 3,5 hüvelykes merevlemez meghajtót, amelyet most dob piacra a gyártó.
Vágólapra másolva!

Csendes, kis fogyasztású és halk meghajtók sorakoznak a WD Caviar Green sorozatában, a 3,5 hüvelykes platform így kitűnően alkalmas arra, hogy mások elé vágjon - ha nem is teljesítményben, de kapacitásban mindenképp. Az egész sorozat - és az új meghajtó is -- a gyártó 500 GB/lemeztányér technológiájával dolgozik, azaz a lemezek felületén az adatsűrűség 400 Gigabit négyzet-hüvelykenként.

Az egy terabájtos vagy annál nagyobb meghajtók már most is az eladások 10 százalékát teszik ki, ami érthető, mivel a felhasználók egyre nagyobb digitális állományokat (filmek, zenék, videók) kezelnek a gépükön. A Caviar Green sorozat, amelyben az új eszköz megjelent, kis fordulatszámmal bír, de csak mérsékelten melegszik, ami hosszabb élettartamot eredményez.

Az eszközök jól használhatók FireWire, eSATA és USB házakban, NAS szerverekben vagy asztali gépekben egyaránt. A két terabájtos modell a WD20EADS sorozatszámot kapta, és 300 dollárba (65 ezer forint) kerül Amerikában.