A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Ezen a héten egy remek, gyerekeknek is ajánlható, gondolkodást igénylő de mégis szórakoztató fps-játékot, kinyomtatható naptárkészítő szoftvert, a Windowst kitakarító segédprogramot, saját menüvel ellátott DVD-ket készítő szoftvert és egy olyan hasznos alkalmazást kínálunk letöltésre, amellyel egyszerre sok képet is kényelmesen át lehet méretezni. 
Vágólapra másolva!

Egy nagyon ötletes, ingyenes játék a Tag: The Power of Paint, amelyet bátran ajánlunk gyerekeknek, hiszen fps-es kivitele ellenére egyáltalán nem erőszakos, inkább a reflexeket és az agytekervényeket megmozgató, mégis szórakoztató programról van szó. Ebben egy vízipisztollyal mászkál a pályán, melyet háromféle különleges festékkel lehet megtölteni: ha zöldet fröcskölünk a földre vagy a falra, arra rálépve a magasba lendíti az embert, míg a piros extra lendületet ad, a kék pedig odatapasztja magához a játékost. A feladat természetesen az, hogy e trükkök kihasználásával elérjük a pálya végén lévő pontot.

INTERNET EXPLORER 8 RC1 TESZTVERZIÓ

Forrás: [origo]
Az Internet Explorer 8 tesztverziója Windows XP-hez és Vistához

A héten részletesen bemutattuk a Microsoft készülő új webböngészőjét, amelyből a napokban jelent meg egy friss tesztverzió, amelyben már minden funkció megtalálható, ami a végleges verzióban elérhető lesz. Sajnos a héten kiadott nem végleges verzió még nem a legtökéletesebben működik, ezért csak akkor érdemes kipróbálni, ha valakit komolyabban érdekelnek képességei - telepítés előtt pedig el kell távolítani a korábbi béta verziót a PC-ről. Újdonságai között megtalálhatók az egymásból megnyitott oldalakat jelző színes böngészőfülek, a Webszeletek egy oldal frissüléseire hívják fel a figyelmet, a Gyorssegédek pedig hasznos beépülő programocskák. Az már biztos, hogy az IE8 gyorsabb a hetes verziónál, már csak azt nem tudni, hogy mikor fog megjelenni a végleges verziója.

TKEXE

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése (21MB)

Egy remek ingyenes naptárszerkesztő alkalmazás, amellyel egyszerűen készíthet saját ízlésének megfelelő kalendáriumokat, amelyekben mondjuk a család kedvenc fotói láthatók. A szoftver elég széles körű beállítási lehetőségeket nyújt, a hagyományos havi mellett, akár heti vagy éves naptárat is lehet belőle printelni. Persze a jó minőség eléréséhez nem árt legalább egy színes tintasugaras nyomtatót, és valamilyen jobb fajta fotópapírt alkalmazni.

CCLEANER

Forrás: [origo]
Az ingyenes szoftver letöltése (904 KB)

Már korábban is ajánlottuk letöltésre ezt az ingyenes programot, amellyel nagytakarítást lehet végezni viszonylag egyszerűen a Windowsban: kitörli a feleslegesen helyet foglaló fájlokat, de akár a böngészés, vagy a használat nyomait is el lehet tüntetni vele. Új verziója már a Google Chrome böngészőt is képes kitakarítani, de persze az összes többi ismert browserrel is elboldogul az Internet Explorertől az Operáig, továbbá az új verzióban javították teljesítményét is. Mivel menüje magyar nyelvű, nem nehéz beállítani, de érdemes minden sornál megvizsálni, mit is pipálunk ki, hiszen lehet, hogy mondjuk a begépelt URL-ek listáját nem célszerű eliminálni, míg a Windows Temp könyvtárának tartalmát nyugodtan kitisztíthatjuk.

DVD STYLER

Forrás: [origo]
Az ingyenes szoftver letöltése (5,2 MB)

A DVD Styler otthoni DVD-k készítésére használható alkalmazás, amelynek erőssége leginkább a menüszerkesztésben rejlik: bármilyen fotót, gombot, szöveget el lehet helyezni a menüben, melyeket az ikonokhoz hasonlóan egyszerűen csak ki kell pakolni az egérrel. Az is hasznos tulajdonsága, hogy egy sor különböző formátumú videót (pl. DivX, XViD), illetve mp3 zenét is képes olyan formátumúra átalakítani, mellyel a hagyományos asztali DVD-lejátszók is elboldogulnak.

BULK IMAGE RESIZER

Forrás: [origo]
Az ingyenes szoftver letöltése (300 KB)

Csupán néhány száz kilobájt ez a hasznos kis segédprogram, amely a digitális fotók csoportos átméretezését teszi lehetővé néhány kattintással, így nem kell egyesével elvégezni az unalmas műveletet. Ehhez mindössze meg kell adni az átméretezendő képfájlokat, valamint azt, hogy a magasságukat, szélességüket, vagy mindkettőt szeretnénk-e átméretezni, emellett még azt is be lehet táplálni, hogy a készülő új állományok milyen közös fájlnévvel rendelkezzenek.