Malacot a monitorra

Vágólapra másolva!
Nincs igazán szerencséje annak, aki barátságos malacos programot szeretne vásárolni gyermekének. A videojátékok malacai nagyrészt kellemetlen fegyveres alakok, legyőzendő ellenfelek, szimpatikus disznókból kicsi a választék, de azért találtunk egy ingyenesen letölthető klassz játékot.
Vágólapra másolva!

Malaca van annak, aki a valósidejű stratégiai játékokat szereti. Az egykori Stormregion magyar játékfejlesztő cég 2001-es S.W.I.N.E. című alkotását 2005 óta ingyenesen is le lehet tölteni. A nyulak és disznók seregeinek ütközeteiből álló játék szépen öregedett meg, a taktikával csak most ismerkedő felhasználóknak még mindig tud kihívásokat nyújtani.

Gonosz disznók

Nem tudni milyen okból, de a tervezők szeretik gonosz malacokkal benépesíteni játékaikat. A Duke Nukem 3Dmutáns rendőrdisznói sok játékos életét keserítették meg, a főhős fegyverekkel gyengébben felszerelt szakaszában találkozott velük, ők pedig csak jöttek sörétes puskát szorongatva, rezzenéstelen világító vörös szemmekkel nézve a célt. Nem csoda, hogy ez az ellenség kisebbfajta kultfigurává nőtte ki magát, még műanyag akciófigura is készült belőle.

Forrás: [origo]
Emlékszik rá? A Duke Nukem 3D gonosz malacrendőre

Rajongótábora van a Zelda-sorozat egyik főgonoszának, a démoni formájában zöld sertéjű vaddisznó alakú Ganondorfnak is. A szereplő a Zelda-játékok során kísérte végig játékosokat, jelleme, tudása sokkal kidolgozottabb, mint a csak egy-egy programban feltűnő lényeké. Ganondorf erős feketemágus, remek kardvívó, közel félisteni tulajdonsággal bíró, majdnem halhatatlan figura, tehát olyan szereplő, akivel egy vérbeli gamer szívesen méri össze az erejét. Ennek köszönhető, hogy nagy öröm kísérte, amikor a Nintendo Super Smash Bros. Brawl-jában is feltűnt Ganondorf. A YouTube-on számos videót lehet megnézni, ahogy a mágus elbánik a többi játékból összeszedett hőscsapat figuráival - vagy éppp kikap tőlük.

A rettegtető játékok kedvelőinek lehet ismerős Piggsy, a disznómaszkot, tépett barna nadrágot és berregő láncfűrészt viselő főellenség a Manhunt-ból. A mészárlós játéknak hangulatához illő pszichopata gyilkost csak nagy harcok árán győzheti le a múltjában komoly foltokkal rendelkező főhős. Piggsy feltűnik a Grand Theft Auto: San Andreas-ban is, igaz itt csak az egyik bolt polcán látható akciófigura képében van jelen.

Jó disznók

Egy figura is elég, hogy az összes malac formájú gonosztevő és pszichopata gyilkos által megrontott hírnevet helyreállítsa. A Beyond Good And Evil kalandjáték Pey'j nevű hőse menőbb gépeket épített, mint Leonardo Da Vinci - de legalábbis van az alkotásai között űrhajó. Nem riad vissza a kalandoktól, a bolygó szabadságáért küzdve, és a játékos által irányított Jade nevű fotóriportert kísérve mindenhová eljutott. Fő használati eszköze egy hatalmas csavarkulcs, amivel ha mód nyílik rá, akkor tönkrement dolgokat szerel meg, de oda is tud sózni vele a Jade-et fenyegető szörnyeknek.

A 2003-ban megjelent játék készülő folytatását tavaly jelentették be, a HD felbontású trailerben pedig feltűnik egy lerobbant járgány mellett maga Pey'j is. Egyerlőre nincs információ arról, hogy mikor találkozhatunk újra a malac szerelővel.

Neves rajzfilmszereplő disznókkal Dunát lehetne rekeszteni, ezek némelyike pedig bemutatkozott a videojátékok világában is. Cucu malac számos Bolondos Dallamok játékban tűnt fel, de ezek legfiatalabbika, a Looney Tunes: Back in Action is idősebb már öt évnél. A Disney univerzumból Malacka kapta meg a saját szoftverét. A Malacka, a hős filmmel egy időben készítettek játékot a Százholdas Pagony apró lakójának nagy tetteiből. Mindkét rajzfilmhősös program megjelent Playstation 2-re, így ma is kapható olyan konzol, amin ezek a gyerekeknek szánt kalandjátékok elindulnak.

Malacjátékok a böngészőben

Forrás: [origo]
Malacöltöztetős játék

Néhány olyan érdekes malacos játékos is előkerestünk, amelyeket böngészőben lehet futtatni, telepítés sem szükséges. Ezek közül az elsőben egy hatvanas évekbeli rajzfilmfigurára hajazó rózsaszín kismalacot lehet kicsinosítani úgy, hogy különböző ruhadarabokat aggatunk rá az egérrel.

Forrás: [origo]
Indulhat a malackilövés

Az unalomig játszott pingvinkilövős játék utódja ez a fenti program, amelyben egy jégen csúszó, hátán rakétát viselő vadkant kell minél messzebb eljuttatni a jégmezőn. Ezt egyrészt a repülési szög helyes megválasztásával, részben pedig gumiasztalt cipelő pingvinekkel lehet megtámogatni.

Forrás: [origo]
Zongorázni tanít a röfi

Ebben a játékban egy kínai népviseletben lévő malacka egy zongora billentyűin ugrálva mindig lejátszik egy rövid dallamot, a játékos feladata pedig az, hogy az egérrel klikkelgetve leutánozza azt.

Forrás: [origo]
Irányítson repülő malacot!

Egérrel irányíthatja ebben a flashjátékban a kedves konnektor-orrú főhőst, aki a mező mellett száguld egy rakéta hátán: feladata, hogy bónuszokat gyűjtsön be, és elkerülje az olyan akadályokat, mint a fenti képen is látható pelikán.

Forrás: [origo]
Malacverseny, 3...2...1...:START

A sort egy kedves malacversennyel zárjuk, ebben a 76-os rajtszámú sportsertéssel kell az ágyásból kialakított futóversenypályán minél több makkot begyűjteni, ám a gyűjtögetést a későbbi pályákon akadályok nehezítik. Az irányítás a kurzorgombokkal és a Space-szel történik.