Kétezer hibát javítanak a Windows 7-ben

Vágólapra másolva!
A több mint tízmillió bétatesztelő a Windows 7 kétezer olyan hibájára hívta fel a Microsoft figyelmét, amelyeket a végleges verzióban kijavítanak.
Vágólapra másolva!

Az új operációs rendszer tesztidőszakának eddigi eredményeiről Steven Sinofsky, a Windows és Windows Live Engineering Group csoportok alelnöke tett közzé néhány információt a blogjában. Az írásból kiderül, hogy hála a tesztidőszaknak, rengeteg hibát és problémát javít a Microsoft a Windows 7 végleges verziójára.

A február 10-ig tartó tesztidőszak alatt az operációs rendszer bétáját több mint 10 millióan töltötték le. A Microsoft januárban 15 másodpercenként kapott róla visszajelzést minden héten, és összesen több mint 500 000 észrevétel érkezett a redmondiakhoz.

Sinofsky afelől is megnyugtatta a közvéleményt, hogy a Microsoft minden beérkező levelet és észrevételt elolvas, noha a tesztelők egy része korábban úgy gondolta, hogy ez nem így van. A cég minden egyes alkalommal felhívja rá a felhasználók figyelmét: küldjenek visszajelzéseket, mert odafigyelnek rá. A tesztelőknek hála a Microsoft több mint 2000 hibát javít majd ki a Windows 7 végleges verziójában.

Szintén friss hír, hogy a várhatóan áprilisban érkező Release Candidate verzióba 36 új javítás kerül. Ezek közé tartozik például az Internet Explorer áttekerhető ablakrendszere, a megbízhatóbb internetes rádiózás, a továbbfejlesztett videó-visszajátszás digitális kamerákról. Ha a Windows Media Player futásakor USB-s eszközt csatlakoztatunk, akkor - a panaszokra tekintettel - már nem szakad meg majd a lejátszás. (A készülő operációs rendszer új funckióiról itt olvashat részletesebben.)

Elemzők szerint egyébként a Microsoft még az idén, a karácsonyi szezonra szeretné piacra dobni a Windows 7 végleges verzióját.