Halálsugár is lesz az új Wolfensteinben

Vágólapra másolva!
Nyolc év szünet után résszel bővül a Wolfenstein játékok családja. A múlt héten megjelent bemutató szerint a készülő játékban B.J. Blazkowicznak még démonibb ellenfeleket kell legyőznie.
Vágólapra másolva!

A keményebb, természetfeletti erőkkel rendelkező ellenfelek leküzdésére még látványosabb fegyvertár áll a hősök rendelkezésére. Az ízeltő videóban a világháborús játékokból untig ismert német géppisztolyok mellett feltűnik a korábbi részek Tesla-fegyvereit is megszégyenítő halálsugár is. Emellett a Wolfensteinek történetében először játékos a valóságból átléphet a Fátyol (The Veil) nevű baljós, zöldes dimenzióba is, ahol szuperképességekkel támadhatja meg a való világban nehezen megsebezhető ellenfeleket.

A történet szerint a Return to Castle Wolfensteinben az okkulista német tudósok által feltámasztott I. Henriket is legyőző amerikai ügynöknek a németek által egy másik dimenzióban talált új energiaforrásával akad gondja. Az ígéretek szerint az készülő játék szakít a lineáris játékmenettel, a felmerülő problémákat több úton - erőből és ésszel - is meg lehet majd oldani, ami új elem a sorozat történetében.

A játéknak még nincs hivatalos megjelenési ideje - a Wikipédia ismeretlen forrás alapján június végére ígéri a programot - az viszont már biztos, hogy Xbox360-ra, PS3-ra és PC-re egyaránt megjelenik majd a túlvilági lövöldözéseket ígérő Wolfenstein.

A videojátékok és a popkultúra világegyetemének egyik fontos törvénye, hogy nácikkal és okkul kísérletekkel igazán nem lehet melléfogni. Elég csak a népi kísértettörténeteket, hiedelmeket és Hitler a másvilágot is érintő terveit képregényen és filmen megjelenítő Hellboy legendáriumra vagy a számtalan világháborús lövöldözős játékra gondolni. A téma iránt bővebben érdeklődők a Wolfenstein megjelenéséig bőven van idejük végigjátszani az eddig megjelent nácis játékokat.