Vágólapra másolva!
Magyarul beszélő Goblinok, tengeri harc kalózokkal és vagány ugrándozás a zene birodalmában - heti szoftverajánlónkban ezeket a játékokat találhatja meg. Gyűjtöttünk melléjük még egy remek mértékegység-konvertert, gyönyörű ikonokat, egy ingyenes fotószerkesztőt, és egy hatásos adathalász-fogót is.
Vágólapra másolva!

GOBLIINS 4

Forrás: [origo]

A játék magyar nyelvű demójának letöltése (99 megabájt)

Háromdimenzióban tértek vissza az ismert logikai-ügyességi játék goblinjai, ahogy azt a múlt héten beharangoztuk. Ezen a héten már a játék demó változata is letölthetővé vált, melynek extrája, hogy magyar nyelvű. A gépigény a 3D-s grafika ellenére nem vészes, az irányítás az egérrel klikkelve történik, a birtokolt tárgyak listáját pedig a jobb klikkel lehet előhívni. Mindhárom goblin másban jó - egyikük erős, a másik varázsolni tud, míg a harmadik tárgyakat hurcolászik és rak el. Egy kicsit segítünk: a demó pályáján a vicckönyvet kell első lépésben odaadni a kukacnak, ha valaki így sem boldogul, annak az angol nyelvű végigjátszás tizedik pontját érdemes átolvasnia.

BUCCANEER: PURSUIT OF THE INFAMY

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (130 megabájt)

Egy igen egyszerűen, a kurzormozgató gombokkal és az egérrel irányítható kalózos játék a Buccaneer, melyet hálózaton akár húszan is játszhatnak egymás ellen. A teljes verzióban húsz dollárért megvásárolható program egyedül végigvihető módot is kínál. Az első misszió előtt a kikötőben saját hajót kell vásárolni, azt ugyanott fel is lehet fejleszteni, amire szükség is van, a tengeren ugyanis hemzsegnek az ágyúkkal felszerelt ellenséges háromárbocosok. Ha nem realitásra és történelmi hűségre, csak könnyed szórakozásra vágyik, ezt a programot érdemes kipróbálnia.

MEVO AND THE GROOVERIDERS

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (63 megabájt)

Leginkább az általunk is bemutatott Audiosurf című játékhoz hasonlítható a Mevo, melyben ugyancsak a zenéé a főszerep. Nem meglepő, hogy ritmusjátékról van szó, melyben a képen látható karaktert, Mevót irányíthatja a játékos. A pályák valamelyest hasonlítanak a Super Mario helyszíneihez, ám itt csupán a jobbra vagy balra gombok (pontosabban beállításnak megfelelően a jobb vagy bal egérgomb, vagy a két Shift billentyű) nyomogatása a játékos feladata. Ezeket azonban precízen időzítve kell lenyomni, vagy nyomva tartani, ahogyan azt a pályán megjelenő nyilak jelzik. Az időzítésben persze a játék közben szóló zene is segít saját ritmusával, a helyes lenyomást pedig audiovizuális effektusok kísérik, a rendszerigénye pedig nagyon szerény.

CONVERBER

Forrás: [origo]

Az ingyenes, magyar nyelvű segédprogram letöltése (300 kilobájt)

Bár tudjuk, hogy a Google kereső mértékegységek, valutaárfolyamon konvertálására is használható (próbálja ki, hogy beírja: "32 inch in cm"), előfordulhat, hogy a világhálótól távol, vagy összetett feladatok végrehajtására kell átváltani egy értéket egy másikra. Ekkor segít a Converber nevű ingyenes program, amelyet telepíteni sem kell, elég elindítani, majd a Tools/Options menü Language pontjánál átállítani magyarra. Az Eszközök/ Átalakítás menüben a felhasználók saját mértékegységeket is betáplálhatnak az egyébként igen tekintélyes alapadatbázishoz. Bármikor jól jöhet, ráadásul egy miniatűr szoftver, érdemes letölteni.

VISUALPHARM ICONS

Forrás: [origo]
Az ingyenes ikoncsomag letöltése (12 megabájt)

A fenti képen láthatóhoz hasonló, ingyenesen felhasználható ikonokat tett elérhetővé a Visualpharm.com. Mint a szájton elérhető bemutatóoldalon is kiderül, a csomagban a hardverelemek, pénzügyi témájú ábrák, alkalmazások tipikus ikonjain kívül állatok, hűtőmágnes-formák, matrjoska-babák is helyet kaptak. A Mac OS X-re hajazó ingyenes indítópultot, a RocketDock-ot használóknak mindenképp ajánljuk letöltését, de a Windows unalmassá vált ábráit is lecserélhetjük velük szebbre.

COMODO VERIFICATION ENGINE

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (11 megabájt)

Ingyenes víruskereső és tűzfalszoftvereiről sokan ismerhetik már a Comodo cég nevét, a társaság ezúttal egy adathalászok elleni védelmet kínáló alkalmazást tett díjmentesen hozzáférhetővé. A Verification Engine az ismertebb böngészőkbe képes betelepülni, és automatikusan leellenőrzi, hogy a felkeresett oldalak biztonságosak-e. Ilyenkor egy pillanatra a monitor teljes szélességében felvillant egy figyelmeztető csíkot, amely zöld, ha megbízható a szájt, és piros, ha veszélyes oldalra próbálunk belépni. Ez utóbbit egyébként jól látható üzenetablakkal is megpróbálja megakadályozni a program.

VIRTUAL STUDIO

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (4 megabájt)

Gyakorlatilag minden fontos funkciót tartalmaz ez az alkalmazás, amelyre egy átlagos felhasználónak szüksége lehet digitális fotóinak feljavításához. A képszerkesztő szoftver funkcióiról bővebben a fejlesztő oldalán lehet olvasni, dióhéjban a lényeg: az összes ismert képformátumot támogatja, képes keretet, árnyékot és egyéb effektusokat adni a fotókhoz, korrigálni az élességet, expozíciót, fehéregyensúlyt és hasonló paramétereket, és számos Photoshop-bővítménnyel is kompatibilis.