Százas toplista a videojátékos cégekről

Vágólapra másolva!
A Developmag.com százas toplistát készített a legeredményesebben működő játékszoftveres cégekről: az élbolyban a World of Warcraftot kiadó Blizzard,  a Nintendo, illetve a GTA-játékokat kiadó Rockstar North szerepel.
Vágólapra másolva!

A lista készítői a játékfejlesztő és kiadó cégek rangsorolásához a lista szerkesztői egy sor különböző adatot vettek figyelembe, többek közt az eladott játékok darabszámát, a bevétele alakulását, és azt is, hogy miként értékelte az adott cég játékait a szaksajtó.

Ez alapján az első helyet a World of Warcraft című, kizárólag interneten keresztüli játéklehetőséget kínáló, havidíjas előfizetés ellenében használható játék kifejlesztője, a Blizzard cég végzett a lista elején. A társaság programja több mint tízmillió fős előfizetői táborral bír, éves bevételei pedig 1,3 milliárd dollár körül alakulnak. A második helyet a Nintendo cég kaparintotta meg, amely leginkább a testmozgással irányítható Wii konzoljának köszönheti sikerét, mellyel a videojátékoktól idegenkedőket is meghódította. A dobogó harmadik fokán a világ egyik legnépszerűbb játékának számító Grand Theft Auto (GTA) különböző verzióit fejlesztő Rockstar North került. A lista többi helyezettjét a Develop100.com honlapon, a cégeket bemutató részletes tanulmányt pedig ezen a linken lehet megtekinteni.