Vágólapra másolva!
Májátültetést hajtottak végre Steve Jobson, az Apple alapító vezérigazgatóján két hónappal ezelőtt. A műtét okát nem közölték, de Jobs a hírek szerint jól van, és hamarosan visszatér a vállalat vezetéséhez.
Vágólapra másolva!

A májátültetésről szóló információt a The Wall Street Journal közölte a hétvégén. A műtétet a lap értesülései szerint egy memphisi kórházban hajtották végre, de ezzel kapcsolatban sem a szóban forgó intézmények, sem az Apple nem erősített meg semmit.

Steve Jobs idén év elején jelentette be, hogy egészségi állapota miatt ideiglenesen visszavonul a cég éléről. Az Apple alapítója az ezt megelőző hónapokban feltűnően lefogyott, amit januárban hormonháztartásának zavaraival magyarázott, és mint elmondta, egy kis időre van szüksége, hogy orvosai kiderítsék, pontosan mi okozza a problémát.

Jobs pár héttel ezelőtt már felbukkant az Apple cupertinói központjában, és alapítótársa, a cégtől azóta kilépett Steve Wozniak is azt nyilatkozta a sajtónak: a számítógépes guru jól van, és kész visszatérni a vállalat élére. A májátültetésről szóló információt az Apple szóvivője nem erősítette meg, de azt elmondta, hogy Jobs június végén valóban újból dolgozik majd.

Az Apple-vezér betegségének okára, és arra, hogy miért volt szükség az operációra, mindeddig nem derült fény. A jelenleg 54 éves Jobs öt évvel ezelőtt közölte, hogy hasnyálmirigyrákja van, amiből tavalyra felgyógyult. Az amerikai szaklap szerint megszólaltatott orvos-szakértők szerint ez a fajta rák gyakran átterjed a májra, így elképzelhető, hogy ez állt a háttérben.