Ingyenes Windows 7 az új PC-hez

Vágólapra másolva!
Nem jár automatikusan Windows 7 minden nyáron, vagy ősszel megvásárolt Vista helyett: a a számítógépgyártók egyedileg kínálhatják új operációs rendszert, hogy már annak megjelenése előtt vonzóbbá tegyék PC-iket a vásárlók számára - tudtuk meg a Microsofttól.
Vágólapra másolva!

A Microsoftnál érdeklődésünkre elmondták, az egyes számítógépgyártók egyedileg hirdethetnek majd olyan akciókat, melynek keretében a Windows 7 október végi megjelenése előtt Windows Vistával vásárolt PC-k tulajdonosai is ingyenesen megkaphatják az operációs rendszert, nem maga az anyacég bonyolítja ezt a kampányt.

Hasonló akciót a Windows Vista premierjekor is meghirdettek, az ugyanis pont lekéste a karácsonyi vásárlási szezont, így a fa alatt még Amerikában is csak XP-t futtató konfigurációk kaphattak helyet. Idén, a Windows 7 októberi premierjét megelőzően is hasonló akciókat hirdetnek majd a cégek, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden nyáron, vagy ősszel vásárolt Vistáért cserébe ingyen járna az utódja. Ugyanakkor a nagy PC-gyártók mindegyikénél számítani lehet ilyen akcióra, melynek keretében általában a premiert követően beváltható kupont kapnak a vásárlók, ezt beváltva azonban ingyenesen megkapják a Windows 7 egy példányát, esetleg a telepítőlemez vagy a postázás költségét kell állniuk cserében.

A Fujitsu már bejelentette

A hazai piacon tevékenykedő PC-gyártók közül elsőként a Fujitsu jelentette be, hogy egyes, 2009 június 26. után megvásárolt számítógépeinek tulajdonosai a Windows 7 októberi premierjét követően jogosultak lesznek az operációs rendszer ingyenes példányára. Az erre jogosító kuponokat a konfigurációkhoz mellékelik majd, melyket 2010 január végéig válthatnak majd be az érdeklődők.

A japán cég közleménye szerint az akció az asztali PC-k közül az Esprimo, Amilo, laptopok közül pedig az Amilo, Esprimo és Lifebook típusokhoz elérhető abban az esetben, ha a konfigurációt Windows Vista Home Premium vagy Vista Business operációs rendszerrel vásárolják meg. Előbbi esetben Windows 7 Home Premium, utóbbiban Windows 7 Windows 7 Professional kiadást szerezhetnek be a vásárlók. Az új operációs rendszert ingyen megkapják megjelenése után a vásárlók, ám a szállításért, illetve a telepítő DVD elkészítéért különdíjat számítanak fel.