Még mindig nincs kész a Windows 7

Vágólapra másolva!
A Microsoft cáfolta azokat a tegnapi híreszteléseket, miszerint elkészült volna a Windows 7 fejlesztésével. A cég szerint az új OS RTM-változata július második felére várható.
Vágólapra másolva!

"Már közel vagyunk, de még nem tudtuk le a Windows 7-et" - tette közzé a vállalat szóvivője, Brandon LeBlanc hétfő esti bejegyzésében a Windows 7 hivatalos blogján, ahol azt is hozzátette: mint azt a cég korábban is nyilatkozta, a Windows 7 kiadásra kész (RTM) változatát július második felére várják.

LeBlanc egyben arra is figyelmeztette az internetezőket, hogy ne töltsék le a fájlcserélőkön terjengő félkész változatokat, mivel azok az esetleges hibák mellett kártevőkkel is meg lehetnek pakolva. Az RTM elkészültét hivatalosan is bejelenti majd a Microsoft, és először, de még csak ezek után néhány héttel, a Microsoft Technet és fejlesztői hálózatának (MSDN) előfizetői illetve tagjai kaphatják majd meg.

A Windows 7-et először a vállalati (volume licence) vásárlók kaphatják majd meg szeptember 1-től, mindenki más, így az otthoni felhasználók számára is pedig csak október 22-től lesz elérhető a boltokban, illetve előtelepített változatban. A Computerworld szerint érthetetlen, hogy a Microsoft miért várakoztatja feleslegesen az RTM bejelentése után a fejlesztőket. LeBlanc megerősítette, hogy azoknak, akik a Windows 7 RC változatát használják, le kell majd törölniük azt, vagyis csak egy teljesen új, tiszta telepítést követően tudják majd használni az új operációs rendszer kész változatát.