Új funkciók a Szoftverbázison

Vágólapra másolva!
Szemfülesebb olvasóink már kiszúrhatták, hogy a Szoftverbázis új funkciókkal fogadja őket: az [origo] letöltőoldalán ezentúl olvasóink tapasztalatait is publikálni fogjuk, számos programról videót is meg lehet majd nézni, a szoftverblogon pedig korábbi válogatásaink is visszanézhetővé válnak.
Vágólapra másolva!

Olvasóink szemei előtt a legfontosabb újítás rejtve marad, hiszen a Szoftverbázis letöltéseit kiszolgáló hardveres és szoftveres infrastruktúrából ők vajmi keveset láthatnak, csupán begépelik az ismert címet, ahol számtalan teljesen ingyenes, illetve próbaverziójú szoftver található. Reméljük, ez a jövőben is így marad, ez ugyanis azt jelzi, hogy szájtunk zökkenőmentesen képes kiszolgálni a szoftverletöltések ezreit mindennap. A legfontosabb újításokat pontról pontra bemutatjuk.

Forrás: [origo]
Kényelmesebbé tettük a menürendszert

Az egyik leginkább szembeötlő változtatás a fő- és alkategóriák közti választást biztosító menürendszer megújítása jelenti, amely a korábbi oldalközepi pozíciójából a bal szélre költözött, és szétnyíló kivitelűvé vált. Az aktuálisan kiválasztott kategória neve mindig félkövérrel kiemelve jelenik meg.

Forrás: [origo]
Videókat is nézhet a programokról

Kissé átszabtuk a letölthető szoftverek adatlapjait is, melyeken fülekre bontottuk az elkülönülő tartalmakat a jobb áttekinthetőség elérése végett. Az új felületen a szokásos képgaléria mellett már beágyazott videók megtekintésére is lehetőség van, ha az adott programról elérhető ilyen jellegű tartalom: leginkább a játékokról lehet és érdemes videókat megnézni, amelyek révén könnyebb eldönteni előzetesen, hogy az adott szoftvert vajon érdemes-e kipróbálni, vagy sem. Az újonnan felkerülő szoftvereket már címkékkel és a kezelésük nehézségét tükröző felhasználói szint besorolásával is ellátjuk, valamint belinkeljük adatlapjukra a készítőn kívül a releváns honlapokat és bemutatókat, ezzel is könnyítve a látogatók dolgát.

Forrás: [origo]
Írja meg nekünk véleményét!

Végre nem csupán szerkesztőink mondhatnak ítéletet a kipróbált szoftverekről, hanem olvasóink tapasztalatait is várjuk, akik nem csak pontszámot, hanem rövid szöveges értékelést is írhatnak a programokról. Ahhoz, hogy véleményét el tudja küldeni, freemailes, t-online-os, vagy t-home-os e-mail címmel kell rendelkeznie, előbbit a lenti Regisztráció linkre kattintva bármikor ingyenesen kreálhat magának bármelyik olvasónk.

Az első belépéskor a Szoftverbázis bekéri becenevét is, ez bármi lehet, kérjük, ne az e-mail címét írja be, illetve ne használjon trágár szavakat sem, ebben az esetben ugyanis a moderátor nem fogja publikálni az elküldötteket. A véleményeket ugyanis csak előzetes moderációt követően tesszük elérhetővé az oldalon: egyáltalán nem cenzúrázunk, nyugodtan lehet írni negatívumokat, de fenntartjuk a jogot a szerkesztésre - azaz például az esetleges helyesírási hibákat, elgépeléseket kijavítjuk ezekben. Az értékelés akkor hasznos, ha érvelés is áll mögötte: szeretnénk, ha mindenki kifejtené értékelésében jó vagy rossz tapasztalatait, és nem csak annyit írna: "ez nagyon klassz program", vagy "hát ez borzalmas". Ezek ugyanis a többi látogatónak vajmi kevés támpontot biztosítanak a választásban, míg mondjuk az, hogy "pazar a grafika, de irányíthatatlan a játék" már sokkal többet segít. Bírálni minden programot lehet, de itt is elvárjuk a kulturált stílust: sértő megjegyzéseket, warez-linkeket nem publikálunk.

Forrás: [origo]

A korábbi szoftverteszteket a Szoftverblogban nézheti vissza

Elsősorban a korábbi hetek szoftverbemutatói és letöltésajánlóit érdemes keresni a Szoftverblogban, amely lehetővé teszi a tematikus válogatások, szoftveres témájú cikkek visszakeresését, de egy-egy érdekesebb megjelenésről is beszámolunk bővebben oldalain, mint például az új, HD-felbontású videók vágására is képes Windows Movie Maker esetében.

Reméljük olvasóink örömüket lelik majd a megújult Szoftverbázis használatában, ha hibára akadnak, kérjük írják meg nekünk ezen a felületen. További jó letöltést kívánunk!