Letöltés: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Hosszú hétvégére hosszú játék dukál, így az emberek és az ősi gonoszok végtelen harcát megéneklő The Chronicles of Spellborn szerepjátékot választottuk heti ingyen játékunknak. A héten indult ingyenes netes játék mellett kipróbálása kínáljuk a színes, punk fantáziavilágban játszódó verekedős játékot, a Zeno Clasht. A gyerekek, illetve a gyereklelkű felnőtteknek pedig az erdő kisállatainak felszabadításáról, illetve a szellemek által vezetett szamurájok legyőzéséről szóló mini nindzsás demót találtunk.
Vágólapra másolva!

Rossz már nem lehet az a játék, amiben egy hajó formájúra csiszolt, katapulttal és híddal felszerelt hatalmas, az űrben közlekedő sziklán kezdi kalandjait a játékos. A The Chronicles of Spellborn, az Acclaim kiadó új, ingyen játszható MMO szerepjátéka pedig pont ezzel a képsorral kezdődik. Később persze megérkezünk a szárazföldre, azonban ha kitartóan elgyalogolunk a pályák széléig, ott még látni az ásítozó semmit. A semmi persze nem üres, ősi gonosz lények járják, akinek az emberek és szövetségeseik szabadságára fáj a foguk. Nem jobb a helyzet a szárazföldön sem, ott a Vhelgarok irányítása alá tartozó fajok ármánykodnak hőseink ellen. A Spellborn világa bőven kínál lehetőséget kalandokra, az igazán ügyes gamerek a világ igazi, a történelemkönyvekbe bekerülő hírességeivé is válhatnak.

Nem mutat sok újat a Spellborn a megalkotható karakterek területén. Két faj, az ember és a daevis faj közül lehet választani, ha ez sikerült, akkor kitalálhatjuk, hogy férfi vagy női hőst szeretnénk. A két választásnak semmiféle tétje nincsen, se plusz pontokat, se izgalmas hátrányokat nem egyik alternatíva sem. A külső - viszonylag részletes - beállítása előtt már csak azt kell kitalálnia a játékosnak, hogy harcos, varázsló vagy tolvaj szeretne lenni, és kész is van mindennel. Izgalmas módon az ötödik szint elérése után - ehhez egy-két óránál nem kell több játék - már specializációt is választhatunk a karakternek, ami meghatározza a megtanulható képességeket.

A Spellborn tervezőinek ígérete szerint a játékban az unalmas, ismétlődő feladatok - például apró, gyenge lények tömegének levadászása - helyett küldetések teljesítésével lehet igazán jól fejlődni. A játék háttértörténete, az ősi, gonosz szörnyek és az emberhez hasonló népek küzdelme erre bőven biztosít lehetőséget. A játék folyamatos alakítás alatt áll, az apróbb egyenetlenséget az Acclaim játéktervezői a következő hónapokban javítják.

A tulajdonképpeni játék elkezdése előtt a leendő kalandozónak két küldetést kell teljesítenie. Az első az Acclaim túlbonyolított rendszerén való kiigazodás: nem csak a cég weboldalára kell regisztrálni, fel is kell venni a játékot a profilunkhoz. Amennyiben ez a kattintgatásban gazdag rész sikerül, úgy már csak az első indítás utáni frissítést kell egy zen guru türelmével végigvárni. Ha ez is megvan, akkor tényleg elindulhat a játékos felfedezni a világot. Az MMO-val való ismerkedéstől a kezdő játékosoknak sem kell tartaniuk, az első néhány küldetés alatt magyarok tömegével találkoztunk, akik készséggel segítették ki egymást az egyes feladatok megoldásában. A The Chronicles of Spellborn teljesen ingyenes, az opcionálisan megvásárolható Acclaim aranyakkal csupán divatos kiegészítőket vehet karakterének a játékos.

Vásárlás előtt kipróbálandó: játékdemók

ZENO CLASH

Furcsa, színes és nyugtalanító világgal csalogatja a chilei ACE Team elsőszemélyű verekedős játéka a gamereket. A Half Life 2-ből ismert Source motorra épített bokszolós, rugdosós játék az egyik legizgalmasabb demó, ami az évben a szemünk elé került. A játék világa olyan, mintha a Sagrada Familia után épített faluba parancsra beköltöztetnék Hyeronimus Bosch képzeletének teremtményeit. Csőrök, bőrök, tetoválások, vértek és csontfegyverek figyelhetőek meg minden szembejövő lényen.

Ebben az abszurd, játéktól nagyon szokatlan világban kell helytállnunk Ghatot, a közösség hermafrodita ApaAnya lényének ifjú gyilkosát irányítva. A helyzetet nehezíti, hogy Ghat alig emlékszik arra, miért fordult hirtelen a rokonai ellen. A választ a testvérei sem tudják, ám az okok kiderítése helyett inkább megölnék a teletetovált fiút, ha már lehetőség van rá. A játékosnak szerencsére megvan minden eszköze arra, hogy kiverekedje magát ebből a helyzetből: irtóztató pofonokat és nagy rúgásokat tud kiosztani. Időnként még az Existenz csontból készült bizarr lőfegyvereit idéző pisztolyokhoz is hozzá lehet jutni, de a Zeno Clash lényege alapvetően a pofozkodás.

A demó kipróbálását azoknak ajánljuk, akik megunták az egyhangú, három perc alatt betanulható lövöldözős játékokat. A Zeno Clash nagyon nem szürke, csillogóan színes világa tele van néznivalóval. A küzdelmek nem kisebbek, mint egy hagyományos FPS-ben, bőven van adrenalin és erőszak, csak az untig ismert felránduló puskacsövek és torkolattűz-effektek tűntek el. A chilei fejlesztők nem csak azért végeztek jó munkát, mert élvezetes, újszerű játékot alkottak, hanem mert alkalmat nyújtanak elgondolkodni az első személyű játékok jövője felett.

MINI NINJAS

Aranyos gyerekeknek szánt játékkal jelentkezett az IO Interactive. A Mini Ninjas-ban az erdőt és a vidéket kell megtisztítania a kis gamereknek a hirtelen feltűnt, sötét tekintetű szamurájoktól. Már az első pár ellen lekardozása után kiderül, hogy az idegen harcosok valójában a környék elbájolt állatai. Az egyes harcosokat legyőzve nem csak a bűbáj alól felszabadított jószágokat engedhetjük útjukra, a nindzsánk energiája is feltöltődik, aminek hála még erősebb támadásokat indíthat útjára.

A játék végcélja a gonosz erő kiűzése a közeli, elhagyatott kolostorból, ezzel végleg megmentve a nindzsák falujának és erdeinek lakóit. A végső csatáig azonban számos apró küldetés várja a játékost. Lehet a folyón csónakázva szusinak való halat horgászni, virágokat gyűjteni a különböző szentélyek szellemeinek, új varázslatokat és italrecepteket vásárolni a környékbeli árustól, sőt a nagy nindzskalapba beülve még vadvízi evezésre is van lehetőség.

A teljes verziós játékban hat mini nindzsát lehet harcba vezetni, a demóban azonban csak a kalapáccsal felszerelt, kövér Futo, a fuvolájával hadakozó Suzume és a Mini Ninjas hőse, Hiro áll a játékos rendelkezésére. Mivel az állatok irányításától a kalapban való csónakázásig az összes trükköt ki lehet próbálni ezzel a három figurával, így sok minden nem marad rejtve a demót letöltők előtt. Akinek az egy rövidke pálya alatt megtetszik a játék, valószínűleg a későbbiekben sem fog csalódni.

Játékországban történt: a hét hírei

Az Electronic Arts és a Sony konferenciáival kezdődött meg a világ talán legnagyobb játékipari eseménye, a kölni GamesCom. Az Electronic Arts nem szolgált új játékbejelentéssel, ehelyett néhány megjelenési dátumot, illetve új videót osztottak meg a nagyközönséggel. A God of War sorozat ellenében indított Dante's Inferno PlayStation 3 és Xbox 360 változata 2010. február 12-én, az - első résztől eltérően PC-re is érkező - Battlefield: Bad Company 2 2010. március 5-én jelenik meg. A konferencia során kiderült, hogy szeptember 10-én adják közzé a Fifa 10 demóit, majd nem sokkal később, szintén valamikor szeptemberben jelenik meg a Brütal Legend kipróbálható változata is. Az EA Active Sports lett a kiadó eddigi lesikeresebb Wii játéka, nem okozott nagy meglepetést, amikor bejelentették, hogy máris készül a EA Active: More Workout című folytatás, mely valamikor az év végén meg is jelenik.

Bővít a Sony, de hazánkba még nem ér el

A Sony legnagyobb meglepetésének szánt, olcsóbb, vékonyabb kivitelű PlayStation 3 modelljéről már hónapok óta tudni lehetett. A cég konferenciáján kiderült, hogy nem a karácsonyi roham kellős közepére időzítik a premiert, ehelyett már szeptember elsején a boltokba kerül a Slim modell. A PSP kézikonzol júniusban bejelentett új változatára nem csupán a hagyományos PSP játékokat lehet majd letölteni, de úgynevezett "mini" játékokat is.


Filmszerűen látványos lesz az Uncharted 2

A Sony, az Apple-től eltanulva a trükköt, elérhetővé fogja tenni a kisebb játékstúdióknak a minijátékok írásához szükséges eszközöket. A maximum száz megabájtos letölthető apróságok októberben jelennek meg a Playstation Store új szekciójában. A PlayStation Network is tovább bővül; a német, francia, spanyol, és egyesült királyságbeli PlayStation 3, illetve PSP tulajdonosok október elsejétől filmeket is letölthetnek a Sony online hálózatát használva. Valamikor 2010-ben további országokban is elérhető lesz a szolgáltatás, mely már a premierkor több száz filmet tesz elérhetővé. Sajnos a PlayStation Network hazai bevezetéséről továbbra sem érkezett információ.

A Fable harmadik részét ígéri a Microsoft

A GamesCom második napján megrendezett Microsoft konferencia gyakorlatilag egyetlen játék bejelentéséről szólt. A Lionhead Studios nevében a Microsoft kreatív igazgatója, Peter Molyneux mutatta be a Fable III-mat, a népszerű Fable sorozat következő epizódját, melyben a hatalomért vívott küzdelem kimenetele csak a játékosokon és azok döntésein múlik majd. A Fable sorozat egyik legfontosabb jellemzője, hogy a játékosoknak lehetőségük van a választásra: igazi hősökké válhatnak, vagy viselkedhetnek kevésbé magasztos módon is. Rörténjék bárhogyan is, tetteik hatással vannak nem csupán a játékbeli karakterük, de a környezetük alakulására is.

Forrás: [origo]
Akár unalmas is lehet királynak lenni

A Fable új részében a gamerek rengeteg igazságtalanságot, szegénységet és erőszakot fognak látni maguk körül, de lehetőségük lesz mindezeken változtatni. A játék fő kérdése: mi az amit képesek lennének feláldozni Anglia trónjának elnyerése érdekében? Képesek lesznek-e megtartani a nemes értékeket és elveket vagy mindezeket feladva a könnyebb utat fogják választani? A Fable III az előző rész történései után ötven évvel játszódik, a játékosok a Fable II főszereplőjének gyermekeként, Albion királyaként, vagy királynőjeként élhetik át a számtalan rájuk váró kalandot. A sorozat harmadik epizódja - a másodikhoz hasonlóan - csak Xbox 360 platformon lesz elérhető, várhatóan a 2010-es őszi, téli időszakban.

Stratégáknak kedvez a SEGA

A SEGA már a hét elején megkezdte a legújabb játékát övező hírverést, végül a kiállítás első napján rántották le a leplet a népszerű PC-s Total War sorozat legújabb, Napóleon korával foglalkozó epizódjáról. A Total War stratégiai játéksorozat, melyben a körökre osztott-, és a valósidejű játékelemek is helyet kapnak. Az új epizód egyik fő különlegessége, hogy a három kiválasztható kampány egyben három, részletesen kidolgozott, magával ragadó történetet is takar, melyet a küldetések végigjátszásával, feladatok teljesítésével ismerhetnek meg a játékosok.


Napóleon csatáit is megvívhatjuk

A másik különlegesség természetesen a címszereplő személye, a játékosok akár Napóleon bőrébe bújva is levezényelhetik a hódító hadjáratokat, hogy a történelem legismertebb, leghírhedtebb csatáiban bizonyíthassák rátermettségüket. A játékmenet megegyezik az eddigi epizódokban megismerttel, a stratégiai térképen a körökre osztott játékmenet érvényesül, itt minden lehetőséget alaposan át kell gondolni a döntések meghozatala előtt, a játékosok csak megadott számú lépést tehetnek egy-egy kampány során. A csatákra a valósidejű, pörgősebb játékmenet jellemző, ugyan itt is meg kell tervezni a taktikát, de ettől függetlenül gyorsan kell cselekedni, a körökre osztott játéktól eltérően az ellenfél szintén valós időben cselekszik.

Egyszer csak jön a Crysis 2

A Crysis 2 júniusi bejelentésekor semmilyen konkrét információ nem látott napvilágot, várható volt, hogy a frankfurti központú Crytek a GamesCom alatt mutatja meg először a játékot a nagyközönségnek. A sejtés nem igazolódott be, a cég csupán egy weboldalt indított el a show ideje alatt, ahova két rövidke videót raktak fel. Ezekből kiderül, hogy a főhősnek speciális képességeket kölcsönző Nanosuit, illetve annak újabb változata fontos szerephez jut a folytatásban is, de az egyelőre nem derült ki, hogy az új ruházat teljesen új képességeket, vagy csak a már eddig ismert képességek továbbfejlesztett változatát használhatják-e a gamerek az új epizódnak. Az utolsó pletykák szerint a Crysis 2 valamikor jövő év végén jelenhet meg, ezeket a híreszteléseket a fejlesztő nem cáfolta, de nem is erősítette meg.

"Árleszállításon vásároltál" - játékakciók

Az [origo] tesztelői által alaposan kivesézett Wolfenstein megérkezett a boltokba is, a PC-s változat 9900-, a konzolos verziók 15990 forintért vásárolhatók meg. Az epizódikus formában megjelenő Tales of Monkey Island sorozat második része számos digitális disztribúciós rendszeren, köztük a fejlesztő Telltale Games honlapján keresztül is elérhető, az öt részből álló széria 6600 forintért tölthető le. A Steam szokásos hétvégi akcióját a héten is érdemes kihasználni, az 1701. A.D. nevű stratégiai játék, illetve annak kiegészítője most csupán 2700 forint kifizetésével szerezhető be.

Olcsóbban lehet megvásárolni a hétvégén a demóajánlónkban szereplő Zeno Clash pofozkodós játékot is. A brit Direct 2 Drive webboltban ötven százalékkal leértékelve, körülbelül 2100 forint kifizetése után letölthetjük a chilei kóderek újszerű, látványos játékát. A boltnak nem ez az egyetlen akciója, a SEGA kiválasztott címeit huszonöt-ötven százalékkal, a Meridian4 játékait pedig 70 százalékkal olcsóbban lehet beszerezni.