Felhőre szabott laptopok már jövőre

Vágólapra másolva!
Már jövőre megkezdi a cloud computingra, vagyis a helyben futó programok helyett elsősorban webes szolgáltatások igénybevételére optimalizált, ennek megfelelően olcsó noteszgépek gyártását a Quanta.
Vágólapra másolva!

A tajvani társaság számos nagy márka számára végzi hordozható számítógépek gyártását: a Quanta a múlt hónapban jelentette be, hogy 25 millió dolláros befektetéssel közös laboratóriumot állít fel az amerikai Massachusetts Institute of Technology (MIT) intézzettel. Ebben a cloud computinggal kapcsolatos fejlesztések mellett mobil technológiákat fognak kidolgozni - számolt be a PC World.

A társaság az internetes szolgáltatásokra optimalizált termékek sorát tervezi piacra dobni, amelyek tipikusan olcsóbbak lesznek a hagyományosabb modelleknél, hiszen kisebb kapacitású hardverrel kell felszerelni ezeket - mivel a feldolgozás nem helyben, hanem egy távoli szerveren, vagyis egy számítási felhőben történik. Az első ilyen eszközök a jövő évben kerülhetnek majd a boltokba, azonban konkrétumokról ezekkel kapcsolatban egyelőre nem szolgált a cég.