Venezuelában betiltanák a véres játékokat

Vágólapra másolva!
A venezuelai parlament a bűnözés visszaszorításának jegyében első olvasatban megszavazta az erőszakos videojátékok forgalmazásának betiltását - közölte szerdán a caracasi nemzetgyűlés.
Vágólapra másolva!

A törvénytervezetről helyi idő szerint kedd este szavaztak, de még második olvasatban is el kell fogadniuk a képviselőknek, majd Hugo Chávez államfőnek is alá kell írnia ahhoz, hogy jogszabály legyen belőle. Hetente több tucatnyian esnek gyilkosság áldozatául Caracasban. A venezuelai főváros a bűnözői mutatók alapján Latin-Amerika egyik legveszedelmesebb városa.

A venezuelai ellenzék szerint 100 ezer ember lett gyilkosság áldozata a dél-amerikai országban Chávez 1999. februári hivatalba lépése óta. A kormány szerint az ellenzék és a magánkézben lévő média felnagyítja a problémát. Noha nincs rá egyértelmű bizonyíték, hogy összefüggés lenne az erőszakos videojátékok és az agresszivitásra való hajlam között, a világ néhány országában betiltották ezeket a játékokat, sok állam pedig korlátozza, hogy gyerekeknek adjanak el ilyen játékokat.