Jobb Windows 7-et ígérnek

Vágólapra másolva!
A Microsoft az Intellel közösen megtartott bemutatóján elhangzottan szerint a két cég együttműködésének köszönhetően gyorsabban indul, laptopon pedig tovább bírja majd akkus üzemről a Windows 7 elődeinél.
Vágólapra másolva!

A BBC beszámolója szerint fejlesztőmérnökök bevonásával prezentálta a Microsoft és az Intel az október végén megjelenő új operációs rendszer képességeit San Fransciscóban. A két vállalat mérnökei a Windows 7 sikere érdekében szorosabban működött együtt mint bármelyik korábbi verzió esetében, hogy hardveres és szoftveres oldalról egyaránt kiemelkedő teljesítményt érjenek el - nyilatkozta a szoftveróriás illetékese a brit közszolgálati médiának.

A társaságok elmondták, a Windows 7 fejlesztéséhez kapcsolódó együttműködésük két évvel ezelőtt, még a Vista premierjének másnapján vette kezdetét, és több száz mérnök bevonásával zaklott mindkét fél részéről. A gyártók a bemutatón egy Vistát és egy Win7-et futtató Lenovo T400-as laptopon demonstrálták az új operációs rendszerben eszközölt fejlesztéseket. Ezek alapján az új Windowst futtató masina 20 százalékkal hatékonyabbá tették a rendszer energiakezelését egy olyan megoldás segítségével, amely amikor lehetséges, takarékos üzemmódba kapcsolja a noteszgépek processzorát.

Azt, hogy ezzel akkumulátoros üzemidőben mennyi előnyt lehet nyerni, a bemutatón nem tudták megmondani a BBC munkatársának, mivel a mérnökök szerint az erőteljesen függ attól, miként van bekonfigurálva az adott PC. Hasonlóan nem tudtak közölni arról, hogy mi az elvárható rendszerindulási idő egy Windows 7-es számítógéppel, mindenesetre a bemutatón használt Lenovó laptopokon 11 másodpercnyi töltődést követően használatba lehetett venni a rendszert.