Letöltés: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Indiana Jones kalandjaihoz hasonló kihívásokat élhetnek át a játékosok heti ingyenjátékunkban. Demóink között szerepel kisgyerekeknek szánt állatrajzolós program, erősebb számítógép mögött ülő alkalmi gamereknek szánt csodálatosan szép puzzle-játék és a Sim City játékok látványos utódjának szánt építkezős istenszimulátor is, amiben mindenki főpolgármester lehet egy-két órára.
Vágólapra másolva!

Indiana Jones se keveredhetett olyan kalandokba, mint amilyeneket heti ingyenjátékunk a csinos pixeles grafikával és remek chiptune zenével megáldott Spelunky ígér. A programban a néhány bombával, pár tekercs kötéllel, egy jó hosszú ostorral és végtelen kalandvággyal megáldott kutatót irányíthatjuk egy barlangrendszer feltárása közben. A tárnák számtalan halállehetőséget tartogatnak a bátor kalandozónak - ezek fele a játékos meggondolatlanságából ered - de pont a játék arcátlan nehézsége teszi rendkívül addiktívvá a Spelunky-t. A kalandok közepette sokféle tárgyat lehet a törött vázától az íjig felszedni, ezek nagyban segíthetik a pályák túlélését, de a teljes sikert egyik sem garantálja.

http://www.youtube.com/v/XgWsHIVw_Xc&hl=en&fs=1&
Jó felszereléssel könnyű profi fosztogatóvá válni

A folyosókon nem csak szétszórt aranykincsek, csiszolt és csiszolatlan drágakövek, ősi bálványok és egyéb értékes dolgok hevernek, ellenségek is járják a tárnákat. Váratlanul lecsapó denevérek, rosszindulatú mosollyal grasszáló pókok, szakállas ősemberek és zöld mérgeskígyók várnak arra, hogy a játékos figyelme egy pillanatra ellankadjon. A Spelunky-t többször újra lehet játszani, a klasszikus kalandjátékokhoz hasonlóan ez a program sem használ fix pályákat, így a felfedezhető folyosók mindig másfelé kanyarodnak.

A játék egyelőre csak Windowsra elérhető, hamarosan azonba az Xbox 360 tulajdonosok is letölthetik a Live Arcade játékboltból.

Vásárlás előtt kipróbálandó: demók

QUANTZ

A Bubble Breakerhez hasonló játékokat megunó, alkalmi gamereknek ajánljuk a Quantz kipróbálását. A Gamezebo játéka nem csak abban különbözik a korábbi buborékpattintós programoktól, hogy a feladványok három dimenzióban, egy kocka hat oldalán vannak elszórva, a speciális kombók is eltérnek a korábbi hasonló játékoktól.

http://www.youtube.com/v/5kWgDt1W2ZQ&hl=en&fs=1&
Ötletes és szép fejtörőket tartalmaz a Quantz

Az alapszabály nem változik a buborékos játékokhoz képest, ám a Quantzban az egér mozgatásával le is lehet rázni a színes labdákat a pályáról, így újrarendezve a feladványokat. A golyók mozgását megváltoztatják a különböző tereptárgyak is, aminek hála néhány pozícióba különösen nehéz becsalogatni a megfelelő mennyiségű golyót. A játék három üzemmódot tud: a véges számú golyót adó stratégiai mód, a különösen körmönfont feladványokkal büntető puzzle mód mellett van még egy gyors gondolkodást kívánó akciós verzió is.

WORLD OF ZOO

Ritka vendég az egészen kis gyerekeknek szóló, nyomokban oktatási szándékot is tartalmazó, ám főleg a festegetésről és megosztásról szóló játék pénteki játékcikkünkben. A World of Zoo viszont annyi lehetőséget tartogat - például lehet benne csodás Przsevalszkij-vadlovat tervezni - hogy nem tudjuk kihagyni válogatásunkból.

http://www.youtube.com/v/Q9yOI_i_uT4&hl=en&fs=1&
Tagadhatatlanul aranyos rajzos állatokat lehet tervezni

A kis gamerek a nekik tetsző állatfaj kiválasztása után több tulajdonságot változtathat meg kedvencén. Át lehet szabni a lény testalkatát, kövérebb és sportosabb állatokat hozva létre. Lehet színezni, mintázatot változtatni, igazgatni a sörényen, füleken. A végeredményül kapott furcsa kreatúrákat - a teszt közben megalkotott lila zebránkat magunk is restelljük - meg is lehet egymással osztani, így gazdagítva a számítógépes állatkertet. A World of Zoo nem annyira jó ajándék egy kisgyereknek, mint egy nagy csomag színes zsírkréta és több ívnyi rajzlap, de a számítógép iránti érdeklődés felkeltésére jó lehet.

CITIES XL

Ismét sikerült egy fejlesztőcsapatnak bizonyítania, hogy a Sim City ötlete örök. A Cities XL-ben nem csak egy város vezetésével kell megbirkóznia a játékosnak, több különálló települést is igazgathat. Emellett arra is van lehetőség a saját városainak korlátait jól ismerő polgármesternek, hogy szomszédaival, a többi játékossal kereskedjen. Az internetkapcsolatot is igénylő programban teljes, Földünkhöz rendkívüli módon hasonlító bolygókat fejleszthetnek a science fiction regényeket idéző high-tech csodavilágokká.

http://www.youtube.com/v/OQXv4I1mbK4&hl=en&fs=1&
Pompás városokat lehet építeni a Cities XL-ben

A játékost egy pillanatig sem hagyja nyugton a Cities XL. Hol irodából van kevés a városban, máskor lakóházaknak való telekből mutatkozik hiány, amikor pedig ezt a kettőt megoldotta nagy nehezen a városépítészt játszó gamer, akkor parkosítani kell, ipart fejleszteni, hoteleket nyitni, utat építeni. A sokféle feladat teljesítése közben néha-néha van idő gyönyörködni a városban. A nézelődést a hatalmas zoomolási mélység teszi szórakoztatóvá, az általunk építet parkok padjainak szintjétől egészen a felhőkig bárhová lerakhatjuk a várost mutató kamerát.

A játék telepítése után még regisztrálni kell a Cities XL oldalán, sőt azt is kénytelenek megvárni a játékosok, hogy a program telepítse a legújabb javításokat. A demó ráadásul csak hét napig használható, de még így is megér kipróbálni a szteroidokon felhízlalt Sim City-t.

Játékvilágban történt

A Sony indította útjára a legújabb valóságshow-őrületet, a "The Tester" című műsor versenyzői a legkülönfélébb, leginkább videojátékokkal kapcsolatos megpróbáltatásokon mennek keresztül. A győztes jutalma egy játéktesztelői állás lesz a konzolgyártó és játékkiadó San Diego-i stúdiójában. A jelentkezők kieséses rendszerű kihívásokon vesznek majd részt, ezekben az elméleti, és gyakorlati felkészültségüket is bizonyítani kell. A műsor decemberben debütál, első körben kizárólag a Sony PSN nevű online szolgáltatásán keresztül lesz elérhető. A tervezett nyolc részt külön-külön, és egyben is meg lehet majd vásárolni. Az állásra bárki pályázhat, aki már elmúlt 21 éves, és akinek nem jelent gondot, hogy legalább egy évig az Egyesült Államokban kell laknia, illetve dolgoznia.

A Take Two nyitotta meg az őszi pénzügyi jelentés szezont, közzétéve, hogy a cég - a legtöbb kiadóhoz hasonlóan - továbbra is veszteséget termel. Míg a tavalyi év ugyanezen időszakában 50 milliós nyereségről, most 55,5 milliós veszteségről tudtak beszámolni, köszönhetően leginkább annak, hogy az összes fontosabb megjelenést a jövő év első felére kellett halasztani. Sajnos nem derült ki, hogy pontosan mikor jelenhet meg a Mafia II, a BioShock 2, a Red Dead Redemption és a Max Payne 3. Egyelőre csak az látszik biztosnak, hogy valamikor a jövő év február és július közti időszakban érkezhetnek a cég legjgobban várt játékai.

http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=55394
Szuper hidegháborús apokalipszis lesz a Bioshock 2 többjátékos módja

A kiadót vezető Strauss Zelnick elmondta, a stúdiók megkapták a Microsoft és a Sony legújabb fejlesztői csomagjait, a fejlesztők már tesztelik a nagy konzolgyártók új mozgásérzékelős technológiáit, és jelenleg tervezési fázisban vannak az első Natal játékok. A hosszú évek óta, hatalmas költségvetéssel készülő L.A. Noire kapcsán elárulták, az ausztrál csapat továbbra is tervek szerint halad a fejlesztéssel. A Grand Theft Auto sorozat és a film noir stílus ötvözése várhatóan nagyon innovatív, előre mutató játékot eredményez majd. A megjelenési dátumot továbbra sem tudjuk.

Hamarosan jön Meleg Tony

A pénzügyi jelentéstől függetlenül, de azzal szinte teljesen egy időben jelent meg az újabb, The Ballad of Gay Tony címet viselő Grand Theft Auto IV kiegészítő első videós bemutatója. Az anyagból kiderül, hogy a kiegészítőben nagy szerepet kapnak a helikopterek, sőt a San Andreasban megismert ejtőernyő is szerephez jut majd. A történetről nem osztott meg túl sok információt a Rockstar, most is csak annyit árultak el, hogy a főszereplőnek a tartozását kell rendeznie, ezért vállal el egyre rizikósabb feladatokat.

http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=55293
Repülő ágyúnaszád is lesz a GTA IV legújabb kiegészítőjében

A címszereplő Gay Tony egy klub tulajdonosa, de a drogproblémái miatt egyre nagyobb zűrbe, és emiatt már nem csak a klubja, de az élete is veszélybe kerül. A kiegészítő a Lost & Damned DLC-hez hasonlóan csak Xbox 360 platformon jelenik meg, a letölthető verzió mellett a cég október 29-én kiad egy dobozos változatot is Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City címen. A dobozban mindkét kiegészítő helyet kap majd, a bolti változat előnye, hogy a két új epizód futtatásához ebben a formában nem kell rendelkezni az alapjátékkal, anélkül is elindíthatóak lesznek a kiegészítők.

Játékvideó jelent meg a bérgyilkos-szimulátorból

A Modern Warfare 2 miatt szinte minden kiadó áttette a fontosabb játékainak megjelenését a jövő év első felére. A UbiSoft szinte az egyedüli kivétel: az év egyik legígéretesebb játékának számító Assassin's Creed 2 a terveknek megfelelően, november 20-án jelenik meg. Az eddig kiadott videók leginkább a magyar Digic Pictures által, a játékhoz készített animációs film részleteiből állt. A friss anyag viszont már játékrészleteket is tartalmaz. A fejlesztők a harcrendszert, a helyváltoztatásra alkalmas járműveket, és néhány pörgős akciójelenetet osztották meg a gamerekkel.

http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=55400
Senki sincs biztonságban Velencében

A tavaszi bejelentés óta teljes csend vette körül a forradalminak ígérkező OnLive fejlesztését, a nyárra ígért bétateszt kapcsán sem érkezett információ, egészen mostanáig. A fejlesztést végző cég vezetője, Steve Perlman az OnLive hivatalos blogjában jelentette be, hogy a zárt tesztfázis hamarosan megkezdődik. A cég már várja az Amerikában élő, 18 évnél idősebb, szélessávú internetkapcsolattal rendelkező felhasználók jelentkezését. Bármilyen Windows XP, Vista operációs rendszerrel ellátott PC, illetve Intel processzoros Macintosh megfelel a célra, a teszthez csupán egy böngésző plugin telepítése szükséges. A fejlesztők több szervert konfiguráltak be, és állítottak munkába a teszthez. Az első fázisban a legfontosabb szempont az lesz, hogy a legkülönbözőbb konfigurációkon, internetkapcsolat-típusokon is garantálni tudják a szükséges, elvárható minőséget. Annak ellenére, hogy a teszt a meghirdetett időpontnál később kezdődik meg, a bevezetést továbbra is a téli időszakra tervezik.

Vásárlási ajánló

Ezredik napja megy a Dark Orbit internetes űrhajós kalandjáték, ennek örömére különleges kalandokkal kedveskednek a fejlesztők a játékosoknak. A történet szerint egy hirtelen megnyílt hatalmas űrkapu lehetővé tette a játékban szereplő három cég harcosainak, hogy megütközzenek a távoli galaxisból érkező ellenséggel. A legtöbb pontot összegyűjtő csapat hatalmas, tíz százalékos bónusszal gazdagodik, emellett az összes próbát tévő pilóta szétnézhet a jubileumi kapu másik oldalán. Az óriási zsákmányok és újfajta kihívások mellett még egy előnye van a távoli kalandozásnak: a kapu túloldalán elbukó pilóták ingyenesen javíttathatják meg űrjárgányukat és bocsátkozhatnak újra harcba.


Kalandorokat vár a Dark Orbit

A világpremierrel egy időben, a héten Magyarországon is debütált a PlayStation 3 új, vékonyabb, olcsóbb, kisebb fogyasztású változata. A 120 gigabyte-os merevlemezzel szerelt konzol ajánlott fogyasztói ára 84990 forint, várhatóan a nagyobb hálózatokban ennyiért lehet majd hozzájutni. A "slim" PlayStation 3 kisebb, és vékonyabb is, mint a nagy konkurensnek számító Xbox 360, melynek árát egyébként szintén csökkentették a héten, a 120 gigabyte-os merevlemezzel szerelt Elite jelenleg 74990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg.

A retro játékokra szakosodott Good Old Games most ünnepli fennállásának első évfordulóját, a jeles alkalomra meglepetéssel készültek az üzemeltetők. Az akcióban szereplő, 1200 forintért beszerezhető játékok egyikének megvásárlásakor egy ajándék játékot választhatnak a felhasználók. A lista tekintélyes, az Interplay játékok közt minden műfaj képviselteti magát, az atomháború után játszódó legendás Fallout szerepjátéktól kezdve a 3D lövöldözős játékok egyik ősi klasszikusánk tekinthető Descent harmadik részén keresztül a sakk, foci és kalandjátékokig terjed a kínálat. Érdemes átmazsolázni a GOG.com-on megtalálható teljes listát, mert valószínűleg mindenki talál gyermekkori kedvenceket a címek között.

(A Dark Orbit játékot tartalmazó Csatatér.hu az [origo] játékportálja.)