PC-ről is elérhető a PlayStation

Vágólapra másolva!
Egy amerikai startup cég fejlesztése egy olyan hardver, melynek segítségével az otthoni PlayStation 3 vagy Xbox 360 konzolon lévő játékokat tulajdonosuk akár ismerősök PC-iről, vagy saját laptopjáról is elérheti a távolból, ha széles sávú internetkapcsolat áll rendelkezésre, de akár a videojátékkal nem rendelkező haverokat is segít csatlakoztatni a játékba.
Vágólapra másolva!

A Spawn Labs nevű társaság szolgáltatásának használatához a meglévő játékgép mellé egy HD-720 jelzésű berendezést kell megvásárolni, amely kétszáz dollárba, azaz közel 40 ezer forintba kerül. Emellett még egy PC-hez USB-n csatlakoztatható irányítót is kell vásárolni a távoli játékhoz, ez 30 dollárba, vagyis 5-6 ezer forintba kerül.

Forrás: [origo]

Mire jó ez az egész? Arra, hogy a PlayStation 3 vagy Xbox 360 konzolok tulajdonosai a távolból is elérhessék otthoni tévéjükhöz csatlakozó játékgépeiket, és az azokra letöltött, vagy azokba helyezett játékokat lehet elérni az interneten keresztül egy széles sávú internetkapcsolattal rendelkező PC-ről: akár rokonoknál, barátoknál vagy utazás közben is elérheti. A Spawn Labs szerkezetét vezetéken lehet az internetre kapcsolni, amellyel a távolból az otthon lévő konzol bekapcsolható, képe, hangja pedig a világhálón keresztül továbbítódik a számítógépre. Ehhez a társaság által gyártott USB-s vezérlőt kell csatlakoztatni, és akár ezer kilométerrel távolabb is folyhat a játék.

Forrás: [origo]

A ketyere segítségével azt is meg lehet oldani, hogy a PlayStation 3-mal vagy Xbox 360-nal nem rendelkező ismerős is becsatlakozzon a helyi játékba, ehhez csupán venni kell neki egyet a 30 dolláros irányítóból egyet, és feltelepíteni Windowsára a szükséges kliensprogramot (Mac lés Linux alatt a fejlesztés még nem érhető el). Sőt, akár azt is meg lehet oldani, hogy két játékos úgy mérkőzzön meg az otthoni konzolon, hogy egyikük sem tartózkodik a lakásban, csak a távolból csatlakozik PC-jéről. A cég közlése szerint a megoldás 720p HD-felbontással is elboldogul, és 3-5 megabites hálózati kapcsolat ajánlott hozzá, bár standard felbontás esetén ennél kevesebbel is beéri, használatához pedig nem kell havidíjat fizezztni sem. A rendszerigénnyel kapcsolatban a cég azt közölte, egy manapság kaphó átlagos laptopon már működhet a játék, de még egyes izmosabb netbookokkal is elérhető.