Letölthető a legújabb Google-böngésző

Vágólapra másolva!
A Google egy év alatt elérkezett a 3.0-s verzióhoz a  Chrome böngészőjével, bár még ez sem hoz extrém újdonságot a böngészők között, de legalább meg lehet változtatni a kinézetét és gyorsabban működik, azonban még mindig vannak hiányosságai.
Vágólapra másolva!

Az Apple Safarijával azonos alapokon nyugvó (Webkit-motort használó) Chrome böngésző első változata tavaly szeptember elején jelent meg, azóta 15 stabil, és 21 béta változatot tettek elérhetővé a programból, amely 12 hónappal később már a 3.0-s verziónál tart. A kompakt menürendszerével a képernyő jelentős részét a weboldalak rendselkezésére bocsátó szoftver jelenleg nagyjából 2,8 százalékos részesedéssel bír a böngészők piacán - mellyel a negyedik helyen áll a versenyben -, a fejlesztését vezető mérnök azonban a Reutersnek úgy nyilatkozott, jövő ilyenkorra már a felhasználók 5 százalékát szeretnék meghódítani.

A magyar nyelvű menüvel is rendelkező, bár helyesírás-ellenőrzést nyelvünkön egyelőre nem kínáló Chrome 3.0 egyik leglátványosabb újdonsága, hogy menüjének kinézetét számtalan ingyenesen letölthető témával lehet változtatni, bár ezek jelen pillanatban épp nem érhetők el, mivel a letöltésüket kiszolgáló szájt épp nem működik. Ezen kívül az új Chrome nagyjából másfélszer olyan gyorsan működik mint az előző, 2-es verzió, emellett az új lap megnyitásakor megjelenő, kedvenc oldalakat felvonultató nyitólap tartalma is szabadon testreszabható, és továbbfejlesztették a címsort és a keresőmezőt egyesítő Omnibox beviteli felület képességeit is.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Itt lehet megnéznia Chrome használatát bemutató videókat

Bár egy későbbi verzióban a böngésző képességei a Firefoxhoz hasonlóan bővítményekkel lesznek kiterjeszthetők, ez a lehetőség ebből a kiadásból még kimaradt. Egyelőre a windowsos verzió készült el, a Macen használható 3.0-s verzióra még várni kell. A szoftvert kipróbálók számára praktikus lehetőség, hogy a Chrome telepítését követően a PC-n lévő Firefox browser minden jelszavát és könyvjelzőjét automatikusan átveszi, aki pedig a legutóbbi verziót használta, annak automatikusan letöltődik számítógépére a friss verzió.