Letöltés: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Tibeti Rubik-kockás megvilágosodás, csúnya, de rendkívül valósághű autóverseny, a középkori fantasy világokban kalandozó szerepjátékosokat felizgató hajótöréses történet és törött, horpadt robotok kézzel rajzolt kalandjait kínálja heti játékajánlónk.
Vágólapra másolva!

Szokásunktól eltérően böngészőben futtatható játékot választottunk a hét ingyenjátékául. Az Amazing Monk nevű logikai játék ötvözi a Rubik-kockát a sétálós, pontgyűjtős kalandjátékokkal. A programban a megvilágosodás felé tartó tibeti szerzetest vezérelhet a játékos. A szerzetesnek hét karmapontot kell összegyűjtenie a fákkal, kövekkel és szundikáló kínai katonákkal benépesített Rubik-kocka tetején sétálva.

A kocka oldalait szabadon lehet forgatni, egyedül arra kell figyelni, hogy ha a katonák meglátják a buddhista boncot, akkor kíméletlenül legéppuskázzák. Az egyetlen megoldás, ha mindig tartunk pár hegyet, bokrot fát a szerzetesünk és a katonák között. Halál esetén sincs mindennek vége, az épp aktuális pályán reinkarnálódik a szerzetesünk, újrakezdve a karma utáni futkosást.

Forrás: [origo]
Nehéz megvilágosodni, ha minden bokorban katonák ülnek

A játék három egymást követő szintből áll, amelyek egyre nehezebbek, a harmadikon magunk sem tudtunk átjutni, pedig csak az átjáró megtalálása választott el a nirvánától. Az igazán profi játékosok a normál mód megfejtése után megpróbálkozhatnak a szerencséjükkel az arcátlanul nehéz kemény módban is, ahol egész hadseregek vannak elszórva a néhány szabadon hagyott karma pont körül.

Az Amazing Monk remek 3D-s grafikájához a Unity plugin telepítése szükséges. A Firefox és az Internet Explorer egyaránt képes magától begyűjteni a kiegészítőt, a játékosnak csupán annyi a dolga, hogy engedélyezze a telepítést.

Vásárlás előtt kipróbálandó: demók

RACE ON

Az ősz a versenyautó szimulátorok évszaka. Pár hete a Need for Speed új, szimulátorosabbra vett Shift című részének örültünk, az év végén pedig érkezik a Colin McRae DiRT 2. A kettő közti szünetben sem kell a tévé előtt unatkozniuk a gamereknek, a Simbin kiadta a 2008-as túraautó világbajnokságot feldolgozó játékát.

A Race On az igazi profik versenyszimulátora. A játékos külön szabályozhatja az első és hátsó kerekek nyomását, válogathat a különböző gumiabroncsok közül, még a lengéscsillapítót is kedvére állítgathatja. A hosszú percek alatt beállított, majd pedig próbakörökön tovább csiszolt beállításokkal végül megpróbálhatja megverni az elég jól vezető gépi ellenfeleket, vagy az online versenyek játékosait.


Jobb, mint amennyire látványos a Simbin új szimulátora

A fejlesztők nem fukarkodtak, a Race On teljes verziója tartalmazza a 2006-os, 2007-es és 2008-as WTCC szezon összes versenyét, a svédek túraautó bajnokságát, két amerikai versenyt, és egy maréknyi olyan pályát, amit egy más kategória alá se tudtak elrejteni a fejlesztők. A versenypályákon 39 különböző autóval lehet végighajtani, amikkel szinte bármit megtehet a sofőr, egyedül tisztességesen széttörni nem tudja őket.

A szoftver figyeli a számítógép teljesítményét, és javasol grafikai beállításokat is a gamernek, hogy a program akadás nélkül fusson. A játék elindításához legalább egy erős Pentium 4 szükséges, igazán jól pedig egy erőművön sem néz ki. A Race On erőssége nem a grafikában, hanem a valósághűen csúszkáló versenyautókban rejlik.

RISEN

Valódi középkori fantasy hangulatú, leginkább a Lost sorozatra emlékeztető történettel rendelkező játékba nyerhet betekintést aki letölti a Risen demóját. A játékos által irányított főhősnek igazán rossz napja van, derékig vízben áll, mögötte úszkálnak a hajójából megmaradt roncsdarabok, a parton pedig a keselyűk lakmároznak az útitársaiból. Ha ez nem lenne elég pech, akkor hamarosan megtudjuk, hogy a hajó korántsem véletlenül tört szét, a szigeten pedig a szabad harcosok és az inkvizítorok osztozkodnak.


Akcióval és varázslattal van tele a Risen világa

A Risen demójában egészen apró küldetéseket lehet teljesíteni: süthetünk húst, ha végre sikerült megtalálni a serpenyőt, szétnézhetünk egy ijesztő föld alatti sírkamrában, illetve elkísérhetjük a hajó egyetlen túlélőjét egy biztonságosabb kunyhóhoz. A próbaverzió épp csak a belekóstolásra elég, a játékos épp csak a harc alapjait tanulhatja meg, majd ezt kihasználva néhány pechesebb keselyűvel is elbánhat.

A fejlesztői blog szerint a játék teljes verziójában többféle kaszthoz csatlakozhat a játékos, szuper fegyverekkel szállhat szembe az egyre nagyobb szörnyekkel, és bekóborolhatja Faranga szigetét.

MACHINARIUM

Szemétre dobott nyújtható-összenyomható kisrobotot vezényelhetnek a játékosok a Samorost játékokkal hírnevet szerző független fejlesztőktől érkező Machinarium kalandjátékban. Hősünk annyira ramaty állapotban van, hogy az első, oktatóképernyőn a lábát és a kezét kell megszereznie a játékosnak.


Kalandokkal teli a kidobott robot élete

A Machniarium jóval egyszerűbb, mint a LucasArts-féle kalandjátékok, vagy mint az általunk korábban ajánlott Ben és Dan sorozat. Az egyes szobákban, helyszíneken összekukázott tárgyakat csak abban a szobában lehet felhasználni. A játékos még véletlenül sem kényszerül arra, hogy több képernyőnyit sétáljon vissza egy otthagyott, a későbbiekben nagyon fontossá váló vacakért.

A játéknak nem csak a pont kellemesen bonyolult fejtörők adják meg az ízét. Hozzájárul a szép, ceruzarajzra emlékeztető grafika, a furcsa, gyermeki világot idéző robotok, és a szobáról szobára változó kellemes zene. A Machniarium az a játék amibe bele lehet ragadni, amit nagyon jó játszani, kipróbálását szívünk szerint kötelezővé is tennénk.

Játékországban történt: a hét hírei

A játékiparban semmi sem biztos, a kiadók még a kőbe vésett megjelenési dátumokat is hajlamosak további alakítani, ha a helyzet megkívánja. A héten az Activision-Blizzard jelentette be, hogy az év legnagyobb durranásának szánt Modern Warfare 2 megjelenése is csúszni fog. Hozzátették, hogy csak két hétről, és csak a PC-s változatról van szó, a konzolos gamerek időben hozzájutnak az új Call of Duty epizódhoz.

A Sega sajnos komolyabb csúszásról számolt be a modern környezetre, modern eszközökre, fegyverzetre épülő szerepjáték, az Alpha Protocol kapcsán. A Knights of the Old Republic 2-vel és a Neverwinter Nights második részével elhíresült Obsidian újszerű, éppen ezért nehezen megvalósítható RPG-jének kiadási időpontja már sokadszora kerül későbbre, a legújabb álláspont szerint az idei őszi megjelenés helyett csak 2010 második negyedévében érkezhet.

Új játékban fog szerepelni a perzsa herceg

Készül a sikeres Prince of Persia-sorozat filmes adaptációja, eközben a játékokat fejlesztő Ubisoft, illetve az egész univerzumot kiötlő Jordan Mechner igyekszik addig ütni a vasat, amíg még meleg. Elvileg a tavaly megjelent utolsó epizódot a fejlesztők egy új trilógia nyitányának szánták, a premier óta eltelt egy évben azonban nem esett szó a folytatásról. Most sem érkezett hivatalos bejelentés, de több jel is arra mutat, hogy készül folytatás.


1990-ben kezdődtek a perzsa herceg kalandjai

Jordan Mechner a Prince of Persia: The Forgotten Sands, többek közt játékhoz is használható cím levédetését kezdeményezte. Ha ez nem lenne elég bizonyíték, a készülő játék karakter modellezője, Marc-Antoine Senecal óvatlanul feltüntette a szakemberek iWiW-jén, a LinkedInen regisztrált profiljában is, hogy az új Prince of Persia játékon dolgozik. Amikor a hírre a szaksajtó lecsapott, a modellező megváltoztatta a már említett profilt, ahol most az olvasható: "Jelenleg a világ legjobb játékán dolgozom."

"Egy kicsi mozgás mindenkinek kell"

A Nintendo bejelentette, az új játékmódokkal, mozgásgyakorlatokkal rendelkező Wii Fit Plus 2009. október 30-án kerül az európai, illetve a hazai boltokba egyaránt. A hihetetlen sikereket elért Wii Fit új változata új testi- és lelki gyakorlatokat nyújtva még jobban megkönnyíti az otthoni edzéseket. A Wii Fit Plusban személyre szabhatóak a jóga és erősítő gyakorlatok, valamint saját edzésterv is készíthető A "My routine" opció el tudja menteni az edzésterveket, amelyek akár 30 különböző gyakorlatból állhatnak.


Új gyakorlatok lesznek a Wii Fit Plusban

Ha valaki nem érezné magát eléggé kreatívnak ahhoz, hogy önmaga állítson össze gyakorlatokat, a Wii Fit Plus is ajánlani tud egyet a vegyes jóga-, és erősítő edzések közül. A "Lifestyle routine" gyakorlatkombináció megmozdítja az izmokat és segíti fejleszteni a hajlékonyságot, illetve bemelegíteni a karokat és a lábakat. A "Health routine"-nak köszönhetően a has is megdolgozható, és gyakorlatilag zsírt is lehet égetni a segítségével. A "Youth routine" lehetővé teszi, hogy egyszerre lehessen edzeni a testet és az elmét. Az új Wii Fit Plus nem csupán megméri a testsúlyt és a testtömeg-indexet, de folyamatosan számolja a leégetett kalóriákat is, így még jobban nyomon követhető a játékos, azaz a sportoló fejlődése is. A program a mozgás közbeni levegőhasználat alapján becsüli meg, hogy mennyi kalóriát éget el a sportoló az egyes aktivitásoknál.

Nagy álmokat dédelget Will Wright

Will Wright, a játékipar Steven Spielbergje pár hónappal ezelőtt formálisan kilépett az általa alapított Maxis nevű stúdióból. Azt tervezte, hogy a már meglévő, de még mindig sikeres sorozatok folytatásai helyett újfajta ötletek kidolgozására, a szórakoztatóipar különböző ágait összefoglaló projektekre koncentrál a jövőben. A tervezési fázison mosanra túljutottak, Wright a héten elárulta, máris három konkrét projekten dolgozik párhuzamosan. Wrighték nem csupán a játékipart szeretnék megreformálni, az egész szórakoztatóipar meg akarják változtatni. Ennek a törekvésnek az első lépcsője az három játék lesz, amelyből az elsőt már fél éven belül bemutatják valamilyen formában a nagyközönségnek.

A legelső, formabontó Wright-találmány kézbe vehető, főleg gyermekek számára készülő lesz, a következő kettő projekt már a Will Wrighttól jobban megszokott videójáték formában jekenik majd meg. A nyilatkozatok szerint több médiumot is be szeretnének vonni a programokba, több részletet azonban nem árult el terveiről a legendás fejlesztő.


Az űrgengsztereknek is van rapzenéjük, nekik ne lenne

Az EVE Online nevű, űrhajós MMO hosszú évek óta stabil rajongói táborral rendelkezik. Az eredetileg Izlandon alapított stúdió lépésről-lépésre próbál meg minél több játékost meghódítani. Nemrégiben bejelentették, hogy az EVE univerzumát egy konzolokon megjelenő, online küzdelmekre kihegyezett lövöldözős játékkal akarják kibővíteni. A projekt érdekessége, hogy az akciójáték illetve az MMO szervereit összekötik, így a két játék történései, illetve azok hatásai mindkét játéktípusban érzékelhetőek lesznek. Az időközben több országban is stúdiót alapító CCP jelenleg minden eszközt felhasznál ahhoz, hogy a céget, illetve annak játékait megismertessék a gamerekkel, most éppen a fent látható hiphop számmal hívták fel a figyelmet magukra.

"Árleszállításon vásároltál" - akciós ajánlatok a hétvégére

Végre Magyarországon is elérhető a Ubisoft Heroes Over Europe című játéka, amelyben a gamerek világháborús légicsatákba csöppenhetnek bele. A főleg szimulációra, de természetesen a légiharcra is fókuszáló alkotás 7990 forintos áron vásárolható meg. A Tom Clancy játékok rajongóinak érdemes ellátogatni a CD Galaxisba, a hangalapú vezérlésre épülő stratégiai játék, az End War, illetve a modernkori légi csatákra koncentráló HAWX most 4990 forintért vásárolhatóak meg.

A Steam-en az akciójátékok szerelmeseit várják. A mozikat is megjárt kopasz bérgyilkos kalandjait most egy, kedvező árú csomagban lehet letölteni. A Hitman: Codename 47, a Hitman 2: Silent Assassin,és a Hitman: Blood Money című játékokat tartalmazó csomag 2700 forintba kerül.


Film is készült a kopasz bérgyilkosról

A kevésbé ismert, de sokszor pénztárcakímélő lehetőségeket kínáló Impulse most a szokásosnál is több akcióval kedveskedik, mindenképpen érdemes alaposan átnézni a kínálatot. A hétvégi akcióik közül a THQ nevű kiadó háborús-lövöldözős játékati tartalmazó 5600 forintba kerülő csomag a legizgalmasabb. Ebben olyan klasszikusok szerepelnek, mint a Red Faction, a Red Faction 2, a Full Spectrum Warrior és a Full Spectrum Warrior: Ten Hammer.

A harmadik, szintén kihagyhatatlan ajánlatért a GoGamer irányába kell elindulni, Itt a valaha készült legjobb szerepjáték, az Elder Scrolls IV: Oblivion, illetve annak kiegészítője, a Shivering Isles vásárolható meg valóban kedvezményes áron. Az előbbiért 2700, az utóbbiért 1800 forintot kell fizetni jelenleg. Tart még a Direct 2 Drive ünnepi leárazása is, amit már múlt héten is ajánlottunk. Az elmúlt héten a brit boltban az Electronic Arts öt játékát árazták le öt fontra, az amerikai boltban pedig háborús játékokból került öt az akciós lista végére. Természetesen a korábban leárazott programok közül is lehet még válogatni