Minden adatot töröl a Snow Leopard

Vágólapra másolva!
Törli a felhasználók összes adatát a legújabb Apple operációs rendszer, a Snow Leopard. A hibára csak a csökkentett jogokkal rendelkező Vendég felhasználót is tartalmazó rendszereken bukkan elő - adta hírül a Times Tech Central.
Vágólapra másolva!

Az óvatlanul a Vendég felhasználóval bejelentkező macesek összes adata elveszhet a Mac OS X Snow Leopard egy furcsa hibája miatt. A Vendégből a saját profiljukra átváltó felhasználók egy része arról számolt be a különböző vitafórumokon, hogy a rendszer az összes adatukat, dokumentumukat, zenéiket törölte, és egy teljesen üres felhasználói fiókot hozott létre a helyén. Ha az adatvesztés megtörtént, akkor a macesek már csak a biztonsági mentésükben bízhatnak.

A hiba nem jelentkezik minden felhasználónál, az Apple által üzemeltetett fórumokon is csak találgatják, hogy mi okozhatja a problémát. A legnépszerűbb tipp az, hogy az előző 10.5 Leopard rendszertől megörökölt Vendég felhasználó akad valamilyen módon össze a Snow Leopard hasonló, korlátozott jogú felhasználójával. A hiba létezését visszaigazolta az Apple is. "Tudunk a problémáról. A hiba csak nagyon ritkán lép fel, de dolgozunk a javításán." - nyilatkozta a cég szóvivője a CNET-nek.

Forrás: [origo]
Kíméletlenül ki kell kapcslni a Vendéget

Az adattörlős hiba elleni legjobb védekezés a Vendég felhasználó kikapcsolása. Ezt a képernyő bal felső sarkában található Alma menüből elindítható System Preferences beállítófelületén lehet megtenni. A Vendég felhasználó beállításai az Accounts nevű almenüben taláhatóak, a fenti képen látható elrendezésben. Amint az Allow guests to log in to this computer opció elől eltűnik a pipa, a számítógép védetté válik az adatvesztési hiba ellen.