Letöltés: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Gyerekesre sikerült heti játékajánlónk, a felnőtteknek csupán egy demót sikerült felhajtani: az augusztusban megjelent Wolfensteinből. Találtunk azonban digitális legózást, azon belül is autó- vagy városépítést kínáló szoftvert, amibe boltot is építettek, így a jobban sikerült építményeket meg is rendelhetjük a dán gyártól. A közelgő Halloweent egy zombis bowlingjátékkal idézzük meg, amiben nem csak a tekegolyóval, de spéci effektekkel is ritkíthatjuk a viccesen halomra dőlő élőhalottakat.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg minden gyerek álmodozott már arról, hogy egy kifogyhatatlan legóhalom közepén ül, és azt épít belőle, amit akar. Az álom most megvalósulhat, a cég Lego Digital Designer nevű építőprogramjában bárki összerakhatja álmai kisautóit, házait, városát. A program nem csak építeni tud, készít nyomtatható összerakási útmutatót, amit fel lehet tölteni az internetre, vagy kinyomtatva be lehet vinni a cimboráknak.

Forrás: [origo]
Terepen is boldogul a legóautónk

A Digital Designer-ban nem lehet az egyes elemekre név szerint keresni, csak csoportok - ajtók, lapkák, kerekek, különleges dolgok - szerint lehet szűkíteni. A keresés vége ugyanaz a turkálás az alkatrészek között, mint a valódi legózás esetében. Ráadásul még azt sem kell megtanulni, hogy a kis háromszor kettesnek mi a hivatalos neve, ami annyira kéne a platóhoz.

Nagyon könnyű bármit megtervezni és megépíteni a programban. Az elemek szinte maguktól pattannak össze. A legózó az alap forgatásával és zoomolással segíthet a programnak kitalálni, hogy pontosan hová is akarja rakni a műanyag elemeket. Többnyire azonban nem kell noszogatni a szoftvert, magától is elég precíz.

Forrás: [origo]
Meg is lehet rendelni a kedvenc modelleket

A Digital Designerben nem csak építeni lehet, a Design By Me módban összerakott modelleket meg is lehet rendelni a Legótól. A különböző építményeket összerakási útmutatóval és csinos egyedi dobozzal együtt meg is lehet rendelni a játékgyártól. A készletek ára elég borsos, az alig maréknyi elemből álló kisteherautónkért közel 4 ezer forintot kellene kifizetnünk, de legalább igazán egyedi ajándék lenne.

Vásárlás előtt kipróbálandó - demók

WOLFENSTEIN

Aki eddig nem döntötte el, megéri-e a pénzét a lengendás nácivadászos Wolfenstein-sorozat legújabb játéka, most végre kipróbálhatja kalózkodás nélkül is. A hirtelen, mindenféle bejelentés nélkül letölthetővé tett demóban a játék alaposan felhabosított első pályáját teljesíthetik a gamerek.


Gyilkolászás a pályaudvaron, ezt kínálja a demó

Fegyverből ugyan csak három fajtát kapnak a nácik ellen küzdők - ráadásul ebből kettő a minden világháborús videojátékban megtalálható MP40 Schmeisser és Kar98k - cserébe a játék során megszerezhető szuperképességek egy része már az első pályán birtokukba jut. A játék történetében komoly szerephez jutó varázsmedállal nem csak a furcsa lényeket és rejtett ajtókat tartalmazó párhuzamos világba lehet átlépni, hanem az időt is le lehet lassítani. Az egyik sarokban pedig még egy fegyverkereskedőbe is bele lehet futni, hogy az utolsó összecsapás előtt bitang dobtárral és jobb csővel tuningoljuk fel a frissen zsákmányolt géppuskánkat.

A Wolfenstein nem tökéletes játék, nem újítja meg az FPS-eket, nem hozza el a megváltást a lassan tizenöt éves játékformának, ezt már augusztusi tesztünkben is leírtuk. Ha ettől el tudunk szakadni, akkor egy elég jól festő - erőművet mégsem kívánó - grafikával, jó történettel és ügyesen kiegyensúlyozott játékmenettel rendelkező, igazán élvezetes lövöldözős játékot próbálhatunk ki. Mindenképpen megéri elvinni egy körre a programot, ha másért nem, hogy kipróbáljuk, megvannak-e még a Return to Castle Wolfenstein óta rozsdásodó harci reflexek.

ZOMBIE BOWL-O-RAMA

Két divatos, remek dolgot egyesít a Zombie Bowl-o-rama: a zombikat és a bowlingot. A játék története szerint egy késő estébe nyúló tekézés után azon veszi magát észre a játékos, hogy a város az élőhalottak támadása alatt áll. Nincs más megoldás, a golyóval kell legurítani az agyunkra, húsunkra éhező hordákat.

A játék kevéssé akciódúsabb, mint a kerettörténet. Majdnem teljesen hagyományos bowlingmeccseket lehet vívni gépi és emberi ellenfelek ellen, épp csak a bábuk helyét vették át zombik. Az egymás ellen küzdő felek szuper erősítőkkel és aljas szívatásokat lehetővé tevő akadályokkal próbálhatják maguk felé hajlítani a szerencsét. Van a másik labdáját káposztává változtató átok, a saját golyót tűzlabdává alakító mező, szélesebbre lehet ásni, de teljesen be is lehet temetni a pálya szélén található árkot. A játékhoz nem kell profi bowlingosnak lenni, a golyó pályáját eldobás után is lehet befolyásolni az egér mozgatásával.


Kényes népség a tekés, az élőhalottakat kigolyózza

A Bowl-o-ramából végre nem rövidke, csak egy pályát tartalmazó vagy csak öt percnyi kalandot kínáló demó jelent meg. A programot egy teljes órán keresztül tesztelhetik a próbaverziót letöltők, és csak utána kell eldönteniük, meg akarják-e venni a játékot. A zombis teke egészen biztosan a mostani ajánlónk legszórakoztatóbb programja, kipróbálása minden korosztálynak ajánlott.

Játékországban történt

A Nintendo továbbra sem a HD minőségű grafikát tartja a játékok legfontosabb vonzerejének. Az elmúlt hónapkban nem telt el úgy hét, hogy ne röppent volna fel pletyka egy esetleges nagy felbontású grafikát támogató új Wii modell érkezéséről. Ezekkel kapcsolatban Shigeru Miyamoto, a cég egyik első embere a héten elmondta, egyelőre várakozó álláspontot vettek fel. Folyamatosan figyelik a HD televíziók penetrációját, és amint az elterjedtség eléri a kellő szintet, megteszik a megfelelő lépéseket. Egyelőre azoban távolinak tűnik ez az időpont. Mielőtt megkezdenék a HD Wii fejlesztését, főleg a játékélmény tökéletesítésére törekednek, mely jelenleg is a Wii legfőbb erőssége.

Nagyobb winchestert kap a PS3

A Nintendónál piacvezetőként megtehetik, hogy kivárásra játsszanak, a Sonynak azonban mindent meg kell tennie, hogy a vékonyabb kivitelű, olcsóbb PlayStation 3 modell sikerét kihasználják. Még csak néhány hete került a boltokba a slim PS3, máris újabb, még nagyobb, 250 GB merevlemezzel szerelt gépet jelentettek be. Az új PS3 november 3-ától kapható az Egyesült Államok üzleteiben, európai bevezetésről viszont egyelőre nem érkezett hír.


Playstation 2: a Final Fantasy XI-el vége a dalnak

A Sony kénytelen belehúzni, egyre kevesebb bevételt várhatnak az eddigi legsikeresebb konzolnak számító PlayStation 2 kapcsán, a közeljövőben ugyanis folyamatosan csökkenni fog a PS2-re megjelenő játékok száma. Az egyik legnagyobb konzolos kiadónak számító Square Enix már a héten bejelentette, hogy nem foglalkoznak tovább a PS2-es játékok fejlesztésével, a Final Fantasy XI: Vana'diel Collection 2 még megjelenik a Sony korábbi konzoljára, de további játékok nem várhatók a cégtől.

Monstre játékmotort adott ki a Crytek

A budapesti stúdióval is rendelkező Crytek a Nintendóval ellentétes nézeteket vall, már a legelső játékuknál is az elérhető legmodernebb technológiát, a minél realisztikusabb megjelenítést tartották a legfontosabb szempontnak. A játékok mellett saját grafikus motort is fejlesztő cég legújabb, már PlayStation 3 és Xbox 360 játékok létrehozására is használható motorja, a CryENGINE 3 márciusban mutatkozott be a nagyközönségnek. Eddig csak videók formájában lehetett szemügyre venni az új motor képességeit.


Csodás fények és jó fizika, már csak élettel kell megtölteni a játékot

Hamarosan érkeznek a valódi tesztek is, a cég a héten jelentette be, hogy megkezdték a CryENGINE 3 licencelését. Mostantól bármelyik fejlesztőstúdió kipróbálhatja, illetve megvásárolhatja a cég legújabb motorját, amelyet eddig még csak a Crytek használhatott. A játékosok már korábban is láthatták, mire képes az új CryENGINE, ez volt a szíve a tavasszal megjelent Crysis 2-nek.

Lassan érkezik a Valve új zombilövöldéje

Elcsitulni látszanak az indulatok a második Left 4 Dead epizód körül, a játékot kiadó Valve végre az érdemi munkával is tud foglalkozni. Már gőzerővel folyik a demó változat készítése, a héten bejelentették, hogy a gamerek még a november 17-én esedékes megjelenés előtt, egészen pontosan november 3-án megkezdhetik a zombivadászatot. A demó a "The Parish" kampányt vezeti elő, mely New Orleans francia negyedében veszi kezdetét. Akár négy játékos küzdhet majd az élőholtak ellen, a PC-s változatot letöltők helyi hálózaton, és interneten keresztül, az Xbox 360 játékosok a LIVE szolgáltatást felhasználva csatlakozhatnak a többjátékos küzdelmekhez. Azok, akik előre megrendelik a teljes játékot, még hamarabb, október 27-én hozzájutnak a kipróbálható változathoz.


A zombik ellen csak a csapatmunka hatékony

Halasztások miatt csak jövőre jelenik meg a Splinter Cell sorozat legújabb, Conviction alcímet viselő része. A fejlesztők újabb videók kiadásával próbálják meg fenntartani a játékosok érdeklődését. A legújabb videóban Sam Fisher egy tisztet próbál meg becserkészni, a képernyőn megjelenő részletek kiegészítéseként pedig a játék egyik tervezője mesél a Conviction legfontosabb jellegzetességeiről. Ismét feltűnik a korábbi részekből ismerős tapadós kamera, amelynek segítségével még azelőtt meg lehet figyelni az ellenfeleket, mielőtt a játék főhőse belépne a helységbe.

Női orgyilkos is feltűnhet az Assassin's Creed folytatásában

Érdekes információk láttak napvilágot a konzolokra hamarosan megjelenő Assassin's Creed további folytatásával kapcsolatban. A sorozatot kiadó Ubisoft eddig sem titkolta, hogy újabb részekben is gondolkodik, de a második epizód producere most a lehetséges főhősről, és a kiválasztandó korszakról is beszélt egy interjúban. "Sokat gondolkodtunk a női főszereplő bevetésének lehetőségén, az bizonyos, hogy mindenképpen érdekes választás lenne. Ha valóban egy női főhőst választanánk, nagy gonddal kellene kiválasztani a hozzá leginkább passzoló korszakot, hogy ne tűnjön mesterkéltnek a megvalósítás. Ebből a szempontból talán a második világháborús Egyesült Királyság, vagy Franciaország lenne a legjobb választás, hiszen ebben az időben a férfiak többségét hadra fogták, és egy női bérgyilkos így könnyen illeszkedhetne a történetbe."

"Árleszállításon vásároltál" - akcióajánló

A Star Wars animációs sorozatának történetét, illetve stílusát vették alapul a Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes fejlesztésénél. Az egyjátékos, valamint kooperatív jellegű többszereplős módot is tartalmazó új Star Wars epizód PC-s változata 7190, a PlayStation 3 és Xbox 360 verzió 12990 forintért vásárolható meg a szaküzletekben.

A CD Projekt új, Mega Games nevű sorozatában kalandjáték, akció, stratégia és sportjáték is helyet kapott. A gördeszkás sztár főszereplésével készült Tony Hawks American Wasteland, a rettegésre is fogékony kalandjátékosoknak szánt Penumbra: Overture, a gyermekeknek is ajánlható Spiderwick Krónikák, a vérbeli stratégiák kedvelőinek készített Rise & Fall: Civilizations at War, valamint a horror elemeket is felvonultató Shellshock 2, és a Suffering sorozat két epizódja most 990 forintért vásárolható meg.


Gyerekeknek szánt kalandjáték Spiderwick Chronicles

A Steam továbbra is akciókkal kedveskedik a játékosoknak, többek között az egész héten kedvező áron kínálták a THQ játékait. A Grand Theft Auto-sorozat stílusát, játékmenetét követő Saints Row 2 a mai napon 75%-os kedvezménnyel, 2000 forintért vásárolható meg, a Warhammer 40.000: Dawn of War sorozat első epizódja, annak kiegészítői, valamint a második rész egy csomagban mindössze 10 500 forintba kerül.

A hét legjobb ajánlata azonban a játékajánló szerkesztői által kedvelt World of Goo, amit a játék születésnapja alkalmából "annyit adsz érte, amennyit jól esik" akcióban árusít. A három évestől felfelé minden gamernek ajánlott puzzle játékot akár már egy centért is el lehet hozni, azonban azt ajánljuk, hogy három-négy dollárt azért adjanak érte. A független kiadó megérdemli, a játék pedig még így is az év legjobb vásárai közé tartozik.