3D-s házimozizás az új laptoppal

Vágólapra másolva!
Az Acer új laptopját olyan képernyővel szerelik fel, amely akár a speciális térhatású filmek és játékok megjelenítésére is alkalmas, de a cég egy olyan szoftvert is mellékel hozzá, amellyel más alkalmazások, így például a Google Föld is térbelivé tehető.
Vágólapra másolva!

Az Acer Aspire 5738DG típusjelzésű, elsősorban az asztali PC kiváltására szánt laptopot 15,6 colos képátlójú képernyővel szerelik fel, amely a szokványos típusoknál gyorsabb képfrissítést is támogat. Erre azért van szükség, mert a háromdimenziós látvány illúzióját úgy állítják elő, hogy a néző két szeme számára eltérő képet közvetítenek - ez pedig a speciális szemüveggel szinkronban lehetséges, amely a másodperc törtrésze alatt észrevétlenül villogtatja a képkockákat. Korábbi cikkünkben már bemutattunk egy hasonló megoldást, ezt itt lehet elolvasni.

Az Acer egy szoftvert is kínál a laptophoz, amelynek segítségével például a Google Föld és más háromdimenziós alkalmazások is térhatásban élvezhetők. Emellett az alkalmazással a házilag - megfelelő módon- rögzített fotókat is 3D-ssé lehet alakítani. A 2,8 kilogrammos noteszgépbe mini Dolby Surround hangrendszert is beépítettek, belsejében Intel Core2Duo T6600 processzor, ATI Radeon HD4570 grafikus kártya, 4 gigabájt memória és 320 gigabájtos merevlemez található, és Windows 7 operációs rendszerrel fogják árulni.