Vágólapra másolva!
Hétvégi ajánlatunkban a PC Windows 7 futtatására való alkalmasságát vizsgáló tesztprogram, Firefox-gyorsító, internetforgalom-monitorozó mobilnetezőknek, rendszerbe épülő okos tömörítőprogram és főnök elleni szoftverelrejtő program kapott helyet.
Vágólapra másolva!

WINDOWS 7 UPGRADE ADVISOR

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az ingyenes PC-ellenőrző szoftver letöltése (8,2 megabájt, magyar nyelvű)

A Microsoft ingyenes szoftverével a Windows XP-t vagy Vistát használók leellenőrizhetik, hogy számítógépük alkalmas-e a Windows 7 futtatására. Próbáink során gyakorlatilag mindegyik számítógépnél jelezte, hogy az nem támogatja az Aero nevű új grafikus felületet, még akkor is, ha a legizmosagg grafikus kártya volt benne. Ezt leszámítva a program alkalmas arra, hogy megmondja, elég erős a processzor, elég a memória, futtatható-e a számítógépen a 64 bites verziójú Win7, vagy a Professional részét képező Windows XP Mode, valamint jelzi, ha olyan eszközt talál, ami valószínűleg nem működik majd az új operációs rendszerrel.

SPEEDYFOX 1.4

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (357 kilobájt)

A Firefox böngésző működését hivatott gyorsítani a SpeedyFox nevű ingyenes segédprogram, amellyel a browser profiladatbázisának töredezettségmentesítését lehet elvégezni, ez ugyanis idővel fragmentálttá válik. A program telepítést sem igényel, automatikusan detektálja az adott PC-n a Mozilla böngészőjét, csupán arra kell ügyelni, hogy indításakor ne fusson a Firefox. A szoftverrel egyebek mellett a böngésző indulását, valamint a felkeresett oldalak listájának használatát tehetjük fürgébbé.

NETWORX

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (1,4 megabájt, magyar nyelvű)

Ezzel az ingyenes segédprogrammal az internethasználatot lehet precízen monitorozni: ha úgy állítjuk be, hogy minden PC-indításkor elstartoljon, monitorozni lehet vele a hálózaton elért átlagsebességet. Mobilinternetet használók esetében hasznosabb, hogy a szoftver azt is megmutatja, hány megabájt adatot forgalmaztunk felfele, lefele és összesen, a hálózaton töltött időt is megmutatja, valamint óránkénti, heti és havi riportokat is tud generálni.

PEAZIP

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az ingyenes tömörítőprogram letöltése (5,4 megabájt, magyar nyelvű)

Puritán kezelőfelülete ellenére érdemes használni a PeaZip nevű ingyenes tömörítőprogramot, amely az összes ismert formátumot támogatja, ráadásul a Windows Intézőbe is bele tud települni, így a merevlemezen való böngészés során kényelmesen lehet aktiválni.

DON'T PANIC!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (465 kilobájt)

Ezzel a programmal gombnyomásra eltüntethetjük a monitorról a megnyitott programokat, például akkor, ha belép a főnök, mi pedig mondjuk épp passziánszozunk. Menüjében számos billentyűkombináció közül lehet választani, és itt lehet megadni azt is, hogy ezeket benyomva egyáltalán mely alkalmazások tűnjenek el a képernyőről - így például kivitelezhető vele, hogy a videolejátszó ne látszódjon, de a könyvelőszoftver igen. Ezen kívül kulcsszavakat is meg lehet adni a programnak, amely az ezeket tartalmazó címsorú programokat zárja be aktiválásakor.