PC-re is kijött a Kindle könyvolvasó

Vágólapra másolva!
Nem várja meg az Amazon a hónapok óta pletykált Apple tábla PC megjelenését, inkább támadásba lendült. A kereskedőház kiadta a digitális könyvesboltjához használható Kindle szoftvert PC-re is.
Vágólapra másolva!

A szoftver nem tartalmaz beépített boltot, az érdeklődők a böngészőből vásárolhatnak könyveket, amiket a Kindle program szinkronizál a gépen tárolt könyvtárral. A könyvek mellett a könyvjelzőket is szinkronizálja a felhasználó eszközei között, így egyik kütyün sem kell keresgélni, hogy hol jártunk épp az olvasásban.

A Kindle for PC-t úgy írták, hogy Windows 7 és megfelelő gép mellett lehessen multitouch gesztusokkal is vezérelni, mint egy iPhone-t. A program tud zoomolni, ha a felhasználó két ujjával széthúzza vagy épp összenyomja a képet, az egy ujjas lapozást pedig a következő verzióra várják.

Árnyoldalai is vannak azonban a programnak. Az Ars Technica tesztje szerint Kindle for PC-re nem lehet letölteni az e-könyv-olvasóra megrendelt magazinokat és blogokat. Míg az utóbbi nem túl zavaró, hiszen egy RSS olvasóval is lehet követni PC-n a blogokat, a színes magazinok hiánya kiábrándító lehet.

Forrás: [origo]
Ingyen könyvelőzeteseket is tartalmaz a Kindle bolt

A szoftver használata nem kerül semmibe, csupán Amazon.com regisztráció szükséges hozzá. Amerikában még ingyenkönyveket is lehet letölteni vele, ám hazánkból nézve még a lejárt jogvédelmű, máshonnan ingyen beszerezhető műveket is 2,3 dollárért lehet megvenni. A Kindle for PC nem támogatja a más boltokból vett e-könyveket.

A szoftver Mac verziójára még várnia kell az olvasni vágyóknak. Amíg megérkezik, addig csak az iPhone-okon olvashatnak az Amazontól vásárolt könyveket a macesek.