Xboxra költözik a Facebook

Vágólapra másolva!
A jövő héten új szoftvert jelenik meg az Xbox 360 játékgéphez, amely már lehetővé teszi a Facebook és a Twitter közösségi szájtok használatát is a videojátékosok számára. Az előbbi oldal hamarosan a PlayStation 3 gépekbe is beépülhet. 
Vágólapra másolva!

A Microsoft bejelentése szerint november 17-én teszik majd Live nevű internetes szolgáltatásukon keresztül elérhetővé az Xbox 360 konzolok új rendszerszoftverét, Dashboardját. A megújított menüben egyebek mellett már a Twitter és a Facebook közösségi szájtok tartalmait is elérhetik majd a felhasználók, akik így a konzolról is kapcsolatban maradhatnak ismerőseikkel (a konzolhoz billentyűzet is csatlakoztatható), illetve hallgathatják majd a Last.fm internetes rádiót is.

Az Eurogamer nevű játékipari hírszájt úgy értesült, hamarosan a Sony Playstation 3 konzolok tulajdonosai is új funkciót használhatnak majd: számukra a Facebook portál tartalmai lesznek elérhetők. A Sony konzolján ez egyébként eleve megoldható, mivel böngészőprogramot tartalmaz, a mostani újítás azonban a főmenübe épül be, így kényelmesebbé teszi a közösségi szájton való üzenetváltást.