Letöltés: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
A játékipar nem sok nagy durranást hagyott az év végére. Talán már csak az Avatar van hátra a nagy játékok közül, utána már csak 2010 tavaszán jelennek meg komoly címek. Játékajánlónkat is a karácsony előtti nyugalomhoz igazítottuk: fejtörőket, gyerekjátékokat és egy profiknak szánt autóversenyt javaslunk kipróbálásra.
Vágólapra másolva!

A Modern Warfare 2 fejlesztői úgy döntöttek, csak a játék premierjével egy időben indított centralizált online szolgáltatást használhatják a játékosok a többszereplős küzdelmekhez. A saját szerverek futtatásához ragaszkodó PC-s játékosok a bejelentést követően rögtön petíciót indítottak, melyben bojkottra szólították fel a közösséget. Úgy tűnik, hiába csatlakozott több százezer játékos a mozgalomhoz, végül kevesen tartották be a petícióban foglaltakat. A Call of Duty-sorozat legújabb epizódja minden eddigi részt maga mögé utasított az eladások tekintetében. Ugyan az Egyesült Királyságban az összeladások 3%-át tette csak ki a PC-s verzió, de még ez az alacsonynak tűnő arány is bőven elég volt ahhoz, hogy a Modern Warfare 2 letaszítsa trónjáról az eddig magabiztosan uralkodó négyes sorszámú Call of Duty részt.

A fejlesztők a héten bejelentették, hogy természetesen készítenek letölthető extra tartalmat a játékhoz, de nem sietik el a dolgot, az első DLC csak valamikor jövő tavasszal jelenik meg. Az elemzők szerint csak az első letölthető csomag minimum további 100 millió dollár bevételt hozhat jövőre a játékot kiadó Activisionnek.


A bámulatosan látványos Modern Warfare már biztosan a tél slágere

A dedikált szerver körüli felhajtást több játékfejlesztő is kihasználta, leginkább arra, hogy egy kis ingyen reklámmal népszerűsítsék a készülő játékaikat. Így tett a Rebellion is, akik a legújabb Aliens vs Predator epizódon dolgoznak. A csapat az elmúlt hetekben többször is megerősítette, a valóban egyedi többjátékos módok dedikált szerveren is futtathatóak lesznek. Az Aliens vs Predator-sorozat különlegessége, hogy az egyjátékos kampányban, és ráadásként a többszereplős játékokban is lehetőség adódik a tengerészgyalogos karakterek mellett az alienek illetve a predatorok bőrébe bújni. A korábbi Aliens vs Predator epizódokban megszokott mindenki mindenki ellen típusú játékmódok mellett az új részben lehetőség lesz kooperatív jellegű küzdelmekben is részt venni. A játék 2010. februárjában kerül a boltokba.

2010-ben ismét egymásnak esik a két idegen faj és az emberek

A Spike TV által szervezett, hagyományosan az év végére időzített Video Game Awards nem csupán a díjak átadásáról szól, az elmúlt években egyre több játék hivatalos bejelentésére is a ceremónia keretein belül került sor. Az idei videojátékos díjátadóra a tavalyinál is több exkluzív anyaggal készülnek a kiadók, a tévécsatorna munkatársai már el is kezdték csepegtetni az információkat ezzel kapcsolatban. Az már teljesen biztos, hogy a kultikus Halo-sorozat legújabb, Reach alcímet kapott folytatásáról játékrészletekben bővelkedő videót mutatnak be.


Épp csak pár kocka kedvcsináló szivárgott ki a Tron játékból

A héten az is kiderült, hogy az új Tron, illetve Star Wars játék bejelentésére is a VGA 2010 közvetítése során kerül sor. A Tron játék nagy eséllyel a jövő év végén debütáló film játékos adaptációja lesz, az új Star Wars epizód eddig teljes titokban készült, és egyelőre semmit sem lehet tudni arról, hogy milyen jellegű játékról lehet szó. Még az is titok, milyen történetet, időszakot dolgoznak fel a fejlesztők.


Állítólag tartogat még meglepetéseket a Csillagok háborúja

Az elmúlt két évben sok minden történt a játékiparban, divatok jöttek, trendek mentek, de leginkább az vált nyilvánvalóvá, még a legnagyobb fejlesztőstúdiók, kiadók sem tudnak hosszabb távon titkot tartani. Míg ez korábban elképzelhetetlen lett volna, mostanában a legtöbb nagy bejelentésről napokkal, vagy hetekkel a tervezett időpont előtt értesülhetnek a játékosok. A PSP legújabb változata, a vékonyabb, olcsóbb PlayStation 3, vagy éppen a mozgásérzékelős vezérlők körüli felhajtás is már hónapokkal a hivatalos bejelentés előtt megkezdődött.

Westernjátékkal kezdi a tavaszt a Rockstar

A Grand Theft Auto játékokkal hírnevet szerzett Rockstar lett a legújabb áldozat, a csapat bejelentette, hogy a jövő héten egy új - a hivatalos megjelenési dátumot is tartalmazó - videót adnak közzé a készülő Red Dead Redemption című játékból. A videó a bejelentésben foglaltak ellenére pár pillanat erejéig felkerült néhány videojátékokkal foglalkozó online magazin anyagai közé, ez a pár pillanat elég volt ahhoz, hogy az új trailer elterjedjen az interneten. A játékból kiragadott részletek mellett feltűnik a már említett megjelenési dátum is, a Rockstar a jelek szerint a szerencsét hozó áprilist célozza be a premierrel, pont úgy, ahogy azt korábban a Grand Theft Auto IV esetében tették.


Vadi új western: ismét menő lesz a vadnyugat

A Far Cry-sorozat legújabb epizódjáról az előző rész írója rántotta le a leplet egy interjú során. Kevin Shortt egy, a folytatással kapcsolatos tapogatózó kérdésre válaszolt teljesen nyíltan, az interjút készítő magazin munkatársainak legnagyobb megdöbbenésére. Shortt elárulta, készül a Far Cry 3, és egyéb elfoglaltságai miatt nem ő dolgozik a folytatás történetén. Hozzátette, hogy jól ismeri a csapatot, akik néhány részletet már meg is mutattak neki az eddig elkészült anyagból. A Far Cry játékok második főszereplője mindig a helyszín, ezzel kapcsolatban nem árult el konkrét információkat, de az elmondottak alapján szinte teljesen biztosnak tűnik, hogy nem Afrikára, és nem is egy újabb trópusi helyszínre esett a fejlesztők választása.