Letöltés: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
2009 egészen biztos az autósjátékok éve volt. A Need for Speed: Shift és a FUEL után megjelent a neves Colin McRae sorozat legújabb része, a pompás külsővel, gyönyörűen széttörő autókkal csábító Dirt 2. Demóajánlókban az autóverseny mellett szerepel még agyatlan lövöldözés és kisgyerekeknek szánt puzzle is. 
Vágólapra másolva!

Az Electronic Arts által fejlesztett és kiadott Medal of Honor-sorozat pár évvel ezelőtt még az első személyű lövöldözős játékok (FPS) királyának számított, de ezt a címet szép lassan elhódította a nagy rivális, az Activision által forgalmazott Call of Duty-sorozat. Az Electronic Arts most megpróbál visszavágni, a héten bejelentették, készül a legújabb, mindenféle alcím nélkül kiadandó Medal of Honor. Már a címválasztás is azt sugallja, hogy az Electronic Arts új alapokra helyezi megkopott fényű sorozatát, de a hangsúly mégis inkább a témaválasztáson van. Az eddigi, világháborús csatákra épülő játékok után az EA - követve a Modern Warfare által kitaposott ösvényt - a jelenre, esetleg a közeljövőre koncentrál.

A kiadó a becélzott dátumon kívül a túl sok információt nem adott közzé, annyit árultak csak el, hogy az egyjátékos kampányon az Electronic Arts, a többjátékos módokon a Battlefield játékokkal hírnevet szerzett svéd DICE dolgozik. John Riccitiello, a cég vezetője hozzátette, nem titok, mindent megtesznek majd, hogy lenyomják a Call of Duty-sorozatot. A hadjárat első konkrét lépcsője az év elején megjelenő Battlefield: Bad Company 2 piacra dobása, a második pedig az új Medal of Honor játék megjelentetése lesz.

Még több porhintés: új Prince of Persia játék a láthatáron

Jövő nyáron még megjelenik Jake Gyllenhaal főszereplésével a Sands of Time történetre épülő Prince of Persia film, ám ezzel vége az időpörgetős történetnek. A játékok fejlesztői korábban azt nyilatkozták, lezárták az idő homokjával foglalkozó történetvonalat. Az utolsó Prince of Persia játék, ennek megfelelően már teljesen új történetet és szereplőket vonultatott fel.

A Ubisoft a héten a sajtó, és a játékosok megdöbbenésére bejelentette, a játékokat feldolgozó filmből minden fogadkozás ellenére játék is készül. Az új epizód címe The Forgotten Sands lesz. Azt, hogy ez az epizód teljesen új történetet dolgoz-e fel, vagy az eddigi Sands of Time részek újabb feldolgozása lesz-e, egyelőre nem tudni. Jelen pillanatban az tűnik biztosnak, hogy a játék a mozifilmmel egy időben, jövő év májusában érkezik, és az első kapcsolódó hírekkel ellentétben nem csak konzolokon, de PC-n is megjelenik majd.


Akrobatikus FPS-t készít a Splash Damage

A jövő év egyik legígéretesebb lövöldéjét nem csak az egyedi grafikai stílus, de a rengeteg játékmenetbeli újítás is kiemeli az átlagosan jó játékok sorából. A Enemy Territory: Quake Wars-szal elhíresült Splash Damage fejlesztői eddig csak kizárólag PC-re megjelenő játékokon dolgoztak, a Brink az első több készüléken futtatható fejlesztésük. A játékos által vezérelt karakter a Mirror's Edge-ben megismert összes akrobatikus mozdulatra képes lesz. Egy szempillantás alatt lehet vele megmászni a különböző a falakat, ládákat és egyéb objektumokat. Az egyjátékos, és a többjátékos küzdelem is a csapatjátékról szól, a gamer sosem érzi majd magát egyedül Container Cityben. A programmal kapcsolatos egyetlen rossz hír a tervezett megjelenéssel kapcsolatos, a jövő év elejére ígért premier a jelenlegi tervek szerint inkább csak az év vége felé lesz aktuális.

Rosszul áll a Take Two szénája: jövőre nem lesz új GTA

A Take Two, a Grand Theft Auto-sorozatot is terjesztő kiadóóriás az összes fontosabb játéka kapcsán közölt - többnyire rossz - híreket a héten. A céget vezető Strauss Zelnick elsőként elárulta, hogy a jövő év elejére beígért Max Payne 3 csak valamikor az év végi hajrában kerül majd a boltokba, sőt késést szenved a kiadó egyik titkos projektje is. A játék mibenlétéről semmit sem lehet tudni, ezzel kapcsolatban csak a jövő évben nyilatkoznak a kiadó munkatársai.

A Grand Theft Auto-sorozat kapcsán elárulták, hogy sosem erőltették az évenkénti megjelenést, ez így lesz a jövőben is. 2010-ben tehát, a pletykák ellenére sem kerül a boltokba a Grand Theft Auto V. A Mafia II premierje nincs veszélyben, többszöri csúszásra nem kell számítani a rajongóknak. A Borderlands kapcsán a cég vezetői elmondták, hosszú távú terveik vannak a várhatóan hamarosan sorozattá bővülő játékkal. Hogy pontosan mit értenek ez alatt, nem tudni egyelőre, az viszont már biztos, hogy a fejlesztők levédették a Boderworlds nevet is, melyből arra lehet következtetni, hogy a kooperatív módozatra épülő játék előbb-utóbb egy online többjátékos jellegű testvért is kaphat. A Grand Theft Auto játékok fejlesztőinek új, western elemekre épülő játéka a tervezett időpontban, jövő áprilisban jelenik meg.


Megunhatatlan műfaj a western, jön is még egy márciusban

Úgy tűnik, a bojkott, és a petíciók nem jelentenek komoly veszélyt a megjelenő játékokra, még akkor sem, ha a partizánakciókhoz több százezren csatlakoznak. A Modern Warfare 2 mellett az idén legtöbben a Left 4 Dead folytatását támadták, a játékosok úgy gondolták, a fejlesztők a rendelkezésre álló rövidke idő alatt maximum egy kiegészítő lemezre elegendő tartalmat tudtak összerakni, és ezt a foghíjas csomagot próbálják második részként, teljes játékként eladni a gamereknek.


Bolond díjakkal teli a Left 4 Dead 2

Most már egyértelműen kijelenthető, a bojkott nem járt sikerrel, a folytatás az első résznél is nagyobb siker, a játék dobozos, boltokban beszerezhető változatából az első két hétben több mint két millió példány talált gazdára. A Left 4 Dead 2 ráadásul a Steam-en keresztül is elérhető digitális, letölthető formában, a megjelenés óta az online bolt eladási listájának első helyein tanyázik a folytatás.