Ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Érdekes, az Unreal játékok motorjával készült tudományos fantasztikus blablától sem mentes puzzle játékot választottunk heti ingyenjátékunkul. Demóink között találhatóak még gnómos kalandok, kihalt űrhajón játszódó horror történet és fagyos ügyességi játék is.
Vágólapra másolva!

Az egyetemeknek és főiskoláknak ingyenesen kiadott Unreal fejlesztői csomag egyik bemutatóprogramját ajánljuk a hét ingyen játékaként. A Prometheus egy közelebbről meg nem nevezett kutatólaborban kezdődik, ahol a test különböző kvantumállapotaival kísérleteznek a kutatók. Ezeknek az állapotoknak a mentén akár öt darabra is fel lehet hasítani egy embert, aki így több dolgot is meg tud csinálni egyszerre. Pont úgy, mint az időnyerőt használó szereplők a Harry Potterben, csak épp feszülős ruhában és állig felfegyverkezve.

A jövőbeli és múltbeli állapotok között a játékos kapcsolgat az E billentyű lenyomásával. Nehezítés csak annyi van a játékban, hogy egy egyszer végigcsinált cselekménysorba már nem lehet belenyúlni, nincs lehetőség a visszatekerésre. Ha valamit sikerült elszúrni az adott életben, akkor egyszerűbb újrakezdeni a pályát, a későbbi játékosokkal már valószínűleg nem lehet korrigálni a hibát. Higgyék el, egészen idegesítő helyzeteket eredményezhet ez a jellegzetessége a Prometheusnak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Xk687idv8VeIpbgh
Négy "én" már egészen zavaróvá teszi a játékot

A Prometheus első része a maroknyi pálya teljesítése, ezt három-négy óra alatt meg lehet csinálni, legyenek bármennyire idegesítőek a feladványok. A játék során megszerezhető medáloknak azonban csak a fele jár ilyen egyszerű dolgokért, a teljes játék kipörgetéséhez sokkal keményebb kihívások várnak a gamerre. Van például olyan elismerés, amit csak az érdemel ki, aki meg tudja ölni valamelyik későbbi önmagát egy jóval korábbival.

Minden feladvánnyal együtt is maximum öt órányi játékot tartalmaz a Prometheus. Reménykedünk abban, hogy az üres óráikban pályatervezéssel foglalkozó modderek rátalálnak a játékra, mert az az öt óra felhőtlen szórakozással van tele.

Vásárlás előtt kipróbálandó: demók

EMBERWIND

Hirtelen nem tudunk másik olyan programot mondani, amiben egy gnóm lámpagyújtogatóval kell megrendszabályozni a rendetlenkedő gremlineket. Ugye, hogy vonzó? Az Ember Wind című ugrálós játékban a manók közt kell szétcsapni, almákat és aranypénzeket kell gyűjteni, valamint fel meg kell gyújtani a házak kandallóit, az utcai kandelábereket, mert ez elijeszti a lényeket.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=22sI9qlm4JZwwZml
Még az ellenfelek is jópofák, igazi gyerekjáték

Az egyszerű ugrálós, néhány speciális támadást és védekezést tartalmazó mechanika és az aranyos rajzok miatt kisgyerekeknek ajánljuk a játékot. A program tartalmaz némi angol szöveget, de a feladatok megértéséhez nem kell nyelvtudás. A demóval is el lehet játszani pár órán keresztül, aki pedig tudni szeretné, mi történik a hőssel a játék végén, annak 17 dollárt kell fizetnie a teljes verzióért.

ZIRO

Különböző értékű dobókockákkal kell zsonglőrködni a Ziro nevű logikai játékban. A lényege egyszerű: a kockákat úgy kell összeadni, hogy a végén csak két azonos számot viselő darab maradjon, ezek ugyanis kiütik egymást. Nem csak a számokra kell figyelni, az is kihívás, hogy a kockákat egymás mellé juttassa a játékos. Az első pár pálya fagyos talaján nem lehet finoman mozgatni őket, addig csúsznak,míg falat nem érnek.

A fejtörők megoldását számos speciális kocka segíti. Van olyan, ami az első ütközés után fallá alakul, és soha többet nem lehet elmozdítani. Más kockáknak neki lehet lökni a számot tartalmazó elemeket, de ha útba vannak, akkor egy kattintással el lehet őket tüntetni.

GREED: BLACK BORDER

Levegőtlen sötétség, magány hatalmas gépekkel megrakott terek, újabb űrhorror demója jelent meg. A leginkább a Diablóra hasonlító Greedben egy katonával kell végigkutatni az elsőre kihaltnak tűnő űrhajó fedélzetét. A harcosunk legnagyobb pechjére nem csak az űrjármű védelmi rendszerei észlelik a jelenlétét, hanem a legénységből megmaradt lények is rátámadnak. Innentől minden harc a túlélésért folyik, illetve annak kiderítéséért, mi is történt a hajón.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=uQpPpyLhjKoyUOuQ
"Komolyabb fegyverek kellenek"

A játék a Diablo sorozathoz hasonló felülnézeti kalandjátékok logikáját követi: az ellenségek által eldobott tárgyakat összeszedve, illetve az értük kapott tapasztalati pontból új képességeket vásárolva juthat előre a játékos. Az egyre több ütést kibíró páncélokhoz és az egyre gyorsabban lövő gépfegyverekhez persze komolyabb ellenségek és nehezebb pályák is járnak, így a játékosnak nem jut ideje unatkozni.

Akcióban kapható

A digitális játékboltok karácsonyi akciói meglepően gyengére sikerültek. Az év közbeni leárazásokban sokkal jobb csomagokat tudtak összeállítani a cégek. A Valve által üzemeltetett Steamen az online lövöldözős Counter Strike játék legfrissebb, Source motort használó verzióját lehet rendkívül olcsón, 4,75 euróért beszerezni. A mai napig a versenyek egyik alapjátékának számító játékban az egyik csapat az elhárítók, a másik a terroristák bőrébe bújva próbálja megakadályozni a másikat a győzelemben.

A hétvége másik akciója a nagyszabású városépítős Cities XL, amit az Impulse Driven webboltból lehet 3700 forintért letölteni. A programban nem egy város, hanem egy nagyobb terület vezetését vállalja fel a játékos. Ráadásul a világ más pontjairól a játékba belépő szomszédokkal is van lehetőség kereskedni, így a program sosem lesz annyira magányos élmény, mint a Sim City volt.