Ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Nem akar beindulni a karácsonyi uborkaszezon, új demó jelent meg a Need For Speed Shiftből, ingyenessé vált egy hétvégére a Team Fortress 2, sőt még remek ingyenjátékot is találtunk válogatásunkba. Aki robbantgatni vagy autóversenyezni akar a szombati munkanapon, jó helyen jár nálunk!
Vágólapra másolva!

Legalább egy generációnyi gyereknek megtanította már az egér halálosan pontos kezelését Moorhuhn Jagd játék és különböző folytatása. Legújabb, Remake című részében egy bájos, kastélyt, földet, madárijesztőt felvonultató vidéken kell rendet vágni az elszaporodó tyúkok között.


Egyszerű, de szórakoztató lövöldözős játék a Moorhuhn Remake

Az ingyenes vadászjáték sem lett bonyolultabb, mint az elődjei voltak. Minél távolabb vannak a célpontok, annál több pontot lehet bezsebelni a lelövésükkel. Nem csak a tyúkokat lehet leszedni, legalább 150-200 pontnyi extra is el van rejtve a kastély környékén található tárgyakban is. Lövöldözni viszont óvatosan kell, vannak olyan dolgok is, amiért levonás jár.

A program kezelése is egyszerű: a bal gomb tüzel, a jobb gomb újratölt, ha kiürült volna a tár. A cél az, hogy a játékos a rendelkezésre álló másfél perc alatt a legtöbb pontot szedje össze. Ha az ingyenes lövészet tetszik, akkor már csak arról kell gondoskodni, hogy a karácsonyfa alatt várja a játékost egy Kittenberger kötet vagy néhány Széchenyi Zsigmond útirajz.

Vásárlás előtt kipróbálandó: játékdemók

NEED FOR SPEED FALKEN

Meglepetés demót tett közzé az Electronic Arts. A nyár végén megjelent Need For Speed Shift új próbaverziójában egy kékre, zöldre fújt, a Falkenc cég színeit viselő Porsche volánja mögött mutathatják meg a játékosok, hogy mire képesek. Az 1,1 gigabájtos demó elkényezteti a Shift megvásárlásával még csak kacérkodó gamereket. Két teljes pályát - London és Spa - tartalmaz, kocsiból pedig a ötöt próbálhatnak ki a sofőrök, igaz ebből egyet nagy szenvedések árán kell megnyerni.


Óvatlan száguldozással könnyű szilánkokra törni a Porschét

Már az első verseny is rádöbbenti arra a pilótát, hogy a Shift tényleg elszakadt az elődöktől. A játék irányítása elég kegyetlen, az autók nem tolerálják a sofőrök hibáit, lassúságát. A demó csak akkor működik igazán jól, ha szimulátorként közelítünk hozzá. Aki kevéssé átgondolt, gyönyörű száguldozást szeretne, az jobban jár a múlt héten ajánlott Colin McRae DiRT 2-vel.

DOOM RAILS

Az őrült professzorok - vagy esetünkben a fiaik - sosem fogynak ki az ötletekből. A Doom Railsben például az ifjabb Őrült olyan hullámvasutat épített, ami több kanyart és alternatív útvonalat tartalmaz, és emiatt alkalmas a fogócskával kevert lövöldözésre.


Sosem volt még ekkora buli a szellemvasúton

A spéci sínautókban nincs mindig lehetőség kanyarodni, a kocsi arra megy tovább, amerre a sín vezeti. A szembejövő ellenségeket ennek megfelelően csak legázolni vagy átugrani lehet. A muníció pótlása is érdekesen történik: az egyenes szakaszokban kell bedönteni a kocsit és elkapkodni a pálya szélén lebegő tárgyakat.

A kiadó nem túl nagyvonalú, a gyerkekek szintjére belőtt demó csupán 15 percnyi játékot enged, ami csak az alapokkal való megismerkedésre elég. A teljes verzió 9 euróba kerül.

TEAM FORTRESS 2

Ingyen hétvégét hirdetett nagysikerű nline lövöldözős játékában a Valve kiadó. A Team Fortess 2-ben egész héten dúlt a harc, mert a mehézfegyvezetű katonákat (Soldier) és sz időzített robbanóanyagokkal machináló robbantómestereket (Demoman) egymásnak ugrasztották a fejlesztők. A csatának mára vége lett, nyert a hadsereg, a katonák gazdagodtak egy megszerezhető extra felszerelési tárggyal, hétvégén már csak levezető lövöldözés várható.


Nem csak harcosok, egyéniségek is a Team Fortress hősei

A Team Fortressbe lépve nem csak oldalt (kék vagy vörös), de kasztot is kell választani a játékosnak. A pusztítást kedvelők lehetnek robbantómesterek, rakétavetővel szaladgáló katonák, lángszórós pszichopaták, vagy irányíthatnak egy gyermeki tekintetű, forgócsöves géppuskával felszerelt orosz zsoldost. Az alakoskodás kedvelőinek a kém, a közelharcot kerülőknek a mesterlövész való. A támogató szerepek kedvelőire vár a gépágyúkat és gyógyítóautomatákat építő mérnök, szanitéc, illetve a villámgyors felderítő is.

A tudás, elvek, személyes preferenciák - például: valamirevaló gamer nem játszik kémet - mellett azt is figyelembe kell vennie a harcosnak, hogy csapata miben erős és miben gyenge. Egy jó szerverre kerülve csodálatosan összehangolt csoportban lehet pusztító ütközeteket vívni, gyengébb, egyéni akciókkal kísérletező sereghez csatlakozva pedig meg lehet tapasztalni, milyen lenne egy parancsnokok nélküli háború.


Tucatnyi fegyvert és technikát rejt a játék

A játék letöltéséhez regisztrálni kell a Valve Steam nevű digitális játékboltjába, sőt az online szerverkeresést is ez a program végzi. A Team Fortress 2-t mindenkinek érdemes kipróbálni - még az integrált X3100-as videókártyán is elindul, igaz nem túl szép - mert az egyik legjobban megtervezett, kiegyensúlyozott online játék. Az ingyenes időszak alatt a szoftvert 7,5 euróért lehet megvenni.

"Árleszállításon vásároltál": a hétvége akciói

A Kalypso Media játékait árazták le 30-50 százalékkal a hétvége időtartamára a Steam digitális játékboltban. A listát azoknak érdemes átnézni, akik olcsóbban szeretnék beszerezni a világháború alatti rejtett bevetésekről szóló Commandos játékok néhány darabját, vagy Tropico diktátor- és banánköztársaság-szimulátor piacon levő részeire hajtanak.

Nem erőltette meg magát a remek Stardock kezében levő Impulse Driven webbolt. Hétvégi leárazásuk egy része csak többjátékos móddal rendelkező szerepjáték - például a legendásan régen futó Eve Online -, amit csak a nagyon ráérősöknek ajánlunk. Az 1800 forintért megvehető Aaaaaa - The Reckless Disregard for Gravity vagy a kicsit drágábban, 3200 forintért beszerezhető Europa Universalis III stratégiai játék azonban jó vétel lehet.

Hetek óta tart a Gamers Gate nehezen átlátható, időnként bővülő karácsonyi akciója. Az aktuális készletből a demó alapján remeknek ígérkező hamis-3D-s kalandjáték, a Trine, tűnik a legjobb vételnek. A bájos varázslós-lovagos játékot valamivel kevesebb mint tíz euróért lehet beszerezni.

Végre a hazai boltokban is megtalálható a Star Wars: The Force Unleashed PC-s változat, az Ultimate Sith Edition az alapjáték mellett három kiadott kiegészítőt is tartalmazza, a csomag 8990 forintért vásárolható meg. Megérkezett a Colin McRae: DIRT 2 PC-s verziója is, a DirectX 11 effektekkel ellátott, de DirectX 9 és 10-es videokártyákkal is futtatható játék szintén 8990 forintba kerül.

A Good Old Games rengeteg klasszikust kínál kedvező áron, ha más nem, az ingyen letölthető Tex Murphy játékok miatt mindenképpen megtekinteni a kínálatukat. A kalandjáték sorozat első két epizódját karácsonyig lehet ingyen megszerezni tőlük.