Letöltés: 2009 legjobb játékai

Batman: Arkham Asylum

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (vigyázat, 2 gigabájt)

Mint az nyári bemutatónkból is kiderül, a képzeletbeli Arkham Elmegyógyintézetben játszódó Batman-játék talán a legjobb szuperhősős program, amely valaha elkészült - pedig a hasonló adaptációk többnyire balul sülnek el. A játékban a Denevérember a gonosz Jokert szállítja vissza kényszerkezelésre a Gotham mellett lévő klinikára, ám csapdába esik, és maroknyi segítővel kísérel meg kijutni onnan, és rács mögé juttatni a gonoszokat.

Bár alapvetően egy külső nézetet használó verekedős játékról van szó, nem agyatlan csihipuhiról van szó, nincs mód hősködésre, a Fekete lovag ugyanis halandó, és csak trükközéssel tud felülkerekedni Joker emberei felett, akik jelenltős túlerőben van, ha ketyeréit és ötletességét veti be.  Az izmos verőembereket például a legpraktikusabb a plafonról hirtelen lelógva, vagy hátulról támadva szép csendben ártalmatlanná tenni, mielőtt riasztanák a többieket. A demóban ugyan csak a teljes, rendkívül részletesen kidolgozott elmegyógyintézet töredékét lehet bejárni, az egyedi hangulatba tökéletes betekintést enged ez is.

Wolfenstein

 

 

A játék demójának letöltése (685 megabájt)

Az 1992-es Wolfenstein 3D méltó utódja volt a 2001-es  Return to Castle Wolfenstein, illetve annak ingyenes multiplayer verziója, az Enemy Territory 2003-ból. Hat évet kellett várni egy új folytatás megjelenésére, amely csupán a Wolfenstein címet viseli. Bár ez sem egy iparágot forradalmasító játék, meglepően kellemesre sikeredett, az eredeti játékból ismert B.J. Blazkowicz ügynök a főhős, akivel a fő feladat a tonnaszám érkező náci katonák likvidálása. Ebben a világháborús fegyverek mellett különféle misztikus, mágikus tárgyakat is segítségül lehet hívni, amelyek a legkülönbözőbb extra képességekkel vértezik fel a karaktert, például lehetővé teszik a kapcsolatfelvételt egy másik dimenzió lényeivel, vagy lelassítják az időt. Bár a Call of Duty: Modern Warfare 2 jelenleg a kedvenc háborús lövöldözős játékunk, miután abból nem adtak ki PC-s demót, helyette érdemes lehet az új Wolfensteinnel elütni az időt, korrekt játék.

Avatar: The Game

Forrás: [origo]

Az Avatar játék demójának letöltése (1,5 gigabájt)

Tesztelőnk szerint ugyan nem készült túl jó videojáték az Avatarból, ám a demójával jól el lehet szórakozni, a durvány egy óráig tartó próbalehetőség alatt nem válik unalmassá a program. A játék tervezőinek sikerült olyan világot teremteniük, amit kénytelenek megtanulni a játékosok. Az Avatar bolygóján elsőre nem látszik, hogy melyek a veszélyes lények. Nagyon nehéz megmondani, hogy a dzsungel melyik növényein lehet nyugodtan átgázolni, és melyikekbe kell előtte beleereszteni egy fél tár lőszert. Nem tudni, hogy a fáról valóban indák csüngenek, vagy egy önmagát furfangosan álcázó húsevő növény várja, hogy közelebb érjen áldozata.

Szerencsére nem csak egy biztos módszer van az idegen lábasjószágok és a növényzet elleni harcra. A játékos beülhet óriási géppuskákkal felszerelt robotpáncélba, rakétákkal tüzelő repülőbe, vagy egy bukókerettel fickósított autóba, és máris válogathat az új taktikák közül.

Watchmen: The End is Nigh

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (520 megabájt)

Az idén vetítették a mozik a Watchmen - Az őrzők című, kultképregényből készült filmet, amely ennek a játéknak is alapjául szolgált. Sajnos az eszmei mondanivaló ezúttal háttérbe szorult, a Watchmen-játék ugyanis egy igazi csontropogtatós, orrbetörős, vérfoltos bunyós játék, demójában Rorschachhal és az Éji Bagollyal kell rendet tennünk a börtönben. Előnye a fantasztikus kétjátékos mód, hátránya, hogy az ellenfelek kissé ostobán támadnak. Az biztos, hogy ezzel a játékkal minden fölös agressziót ki lehet élni.

 

America's Army 3

 

A játék letöltése (3,2 gigabájt)

Az amerikai hadsereg hivatalos toborzójátékából az idén jelent meg új rész: az ingyenes America's Army-ban az élethűségre helyezték a hangsúlyt. Itt nincsenek a pályán heverő pajzsok és életerő-regenerálók, hiszen a való világban sem éledhet fel az ember abban az esetben, ha szitává lövik egy gépkarabéllyal. Ebben a programban nem lehet őrült Rambót játszani, a célokat csak megfelelő taktikával, előre átgondoltan lehet elérni. Éppen ezért csak rutinosabb játékosoknak ajánljuk.

Előző
  • 1
  • 2
Következő