Vágólapra másolva!
Elkésett az Apple az iPad bemutatásával - amit ráadásul még meg sem lehet vásárolni - Kínában pedig már fél éve kapni lehet a nagyra nőtt iPodra hasonlító tablet klónját.
Vágólapra másolva!

Hatalmas lépés a kínai elektronikai gyártóknak, hogy egy terméket hamarabb sikerült leklónozniuk, mint az megjelent. A Shanghaiist blog és a kínai másolatokkal foglalkozó Shanzai felfedezett egy olyan tabletet, ami egy az egyben a szerdán bejelentett iPad másolata. Egyetlen szépséghiba van csupán, a készülék már hosszú hónapok óta piacon van.

"Nem értjük, miért gyártanak ugyanolyan terméket, mint mi" - kommentálta az iPad megjelenését Huang Xiaofang, a P88 nevet viselő készülék gyártója - "mi voltunk piacon hamarabb". A készülék a berlini Internationale Funkausstellung szakkiállításon és vásáron mutatkozott be 2009 augusztusában.

Forrás: [origo]
Tagadhatatlanul hasonlít a P88 az iPad-re (kép: shanzai.com)

A P88-ban a netbookokból ismert 1,6 gigahertzes Intel Atom processzor dolgozik, merevlemezből 160 gigabájtnyi van benne, memóriából pedig 1 gigabájttal gazdálkodhat a masinán futó Windows XP. A készülék kijelzője valamivel nagyobb - 10,2 hüvelykes - mint az iPadé, cserébe súlyosabb is a P88.

A kínai iPadnek egy komoly hátránya van, az Apple gyártmányű kütyü tízórás üzemidejével szemben a P88 csak másfél óráig marad életben konnektortól távol. A rövid akkuidő arra sem elég, hogy a felhasználó megnézen egy rövidebb filmet, sorozatrészből is inkább egy, mint kettő fér bele.