Saját táblagépet tervezget a Google

Vágólapra másolva!
A Google egy saját, iPad-rivális eszköz fejlesztését tervezheti, miután a fejlesztői honlapon megjelent, hogy miként nézne ki a Chrome operációs rendszer tábla PC-re alakított változata.
Vágólapra másolva!

A www.chromium.org fejlesztői oldalon közzétett dokumentumok a Google Chrome operációs rendszer táblagépekre igazított változatát mutatják be. A koncepció szerint a szoftver egy 5-10 colos képátlójú eszközre igazítva, kizárólag érintéssel lenne kezelhető. A felhasználó akár a két kezével külön-külön mozgathatná a virtuális asztalon megnyitott ablakokat, és egy, akár a képernyő aljáról is leválasztható virtuális billentyűzeten gépelhet majd.

Az eszköz egyelőre csak a tervezőasztalon létezik, de az elképzelés komolyságát látszik alátámasztani, hogy az oldalon közzétett videót a Chrome operációs rendszer egyik tervezője, Glen Murphy állította össze.

Forrás: Google

A Google állítólag már az Android operációs rendszereket futtató telefonok gyártójával, a tajvani HTC-vel is tárgyalni kezdett egy érintőképernyős táblaszámítógép gyártásáról. A két hónappal ezelőtt bemutatott Chrome OS-sel több gyártónak is komoly tervei vannak, az Acer például egymillió gépet tervez piacra dobni vele ebben az évben. Az sem véletlen, hogy a Google táblagépes kezelőfelületen dolgozik az operációs rendszeréhez, hiszen az kiválóan alkalmas a kisebb teljesítményű netbookokon való futtatásra, amelyekből idén minden bizonnyal számos tablet-változat is készül majd.

Az ABI Research adatai szerint ebben az évben 4 millió, öt éven belül pedig már 15 millió tábla-PC kerülhet piacra.