Akkuproblémákat okozhat a Windows 7

Vágólapra másolva!
Egyes laptopok esetében a Windows 7 idő előtt azt jelzi, hogy az akkumulátor lemerült, más gépeken a még jó állapotú áramforrás cseréjét ajánlja  feleslegesen - a Microsoft vizsgálja az eseteket.
Vágólapra másolva!

A Computerworld beszámolója szerint a Microsofthoz a Windows 7-et használóktól többféle olyan panasz is érkezett, amely az új operációs rendszer laptopon való használatával kapcsolatos. A lap úgy tudja, még a Win 7 tesztverzióját használók számoltak be elsőként tavaly júniusban az akkumulátorok kezelésével kapcsolatos problémákról, de azok a végleges verzióban is felbukkantak.

A Microsoftnál úgy vélik, a probléma az operációs rendszer azon részével kapcsolatos, amely az akkumulátor állapotát monitozza, így azt is vizsgálja, hogy az lemerült-e. A cég hardvergyártók bevonásával vizsgálja az ezzel kapcsolatos hibákat, amelyeket nagy valószínűséggel a gépek BIOS-a, vagyis a számítógép indításához használt szoftvere okozhatja.

Ennek hibás működése nyomán olyan problémák jelentkezhetnek, hogy a laptopon a Windows 7 például tévesen azt jelzi, hogy az akkumulátor elhasználódott, cserére szorul. Az Inquier.net informatikai bulvárlap úgy tudja, egyes felhasználók arról számoltak be, hogy az új Windows 7 használata után tönkrement akkumulátoruk, a korábbi több óra helyett negyed óra használatot követően lemerülnek, vagy például nem lehet feltölteni ezeket, mivel néhány percnyi konnektoros üzem után teljes töltöttséget jelez a rendszer.

Mások csupán arról számoltak be, hogy Windows 7 alatt egyszerűen hamarabb merült le laptopjuk mint XP, Vista vagy Linux alatt. A probléma valószínűleg nem gyártófüggő, mivel a probléma Acer, Dell, HP, Samsung és Toshiba gyártmányok esetén is előfordult, a Microsoft terméktámogatási fórumán lévő hozzászólások szerint. A szoftvercég egyelőre vizsgálja az eseteket, későbbre ígér tájékoztatást a hibaelhárítási lehetőségekről.