Vágólapra másolva!
Téli olimpiai hátterek, egy újabb netrádiós szoftver, ötletes poszternyomtató program, amellyel akár 20x20 méteres képeket is printelhet darabokban, PDF-Word konverter, és Windows USB-sítő segéd kapott helyett e heti letöltésajánlónkban.
Vágólapra másolva!

Vancouver 2010 téli olimpiai háttérképek

Forrás: [origo]

Innen töltheti le a téli olimpiai háttérképeket

A 2010-es téli olimpia honlapjáról interaktív Windows Asztalt is le lehet tölteni, bár ez nekünk Windows 7 alatt nem működött, így elsősorban a háttérképek letöltését javasoljuk olvasóinknak is. A rendezvény hivatalos karaktereit felvonultató háttérképekből összesen háromféle található a Vancouver2010.com-on, ezeket viszont négy-négy különböző felbontásban tölthetik le az érdeklődők. A Windows 7-et használók innen egy teljes témacsomagot tölthetnek le, de a Szoftverbázisról is letölthetik a hivatalos oldalról származó háttereket.

Radio Master

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (1,2 megabájt)

Ezzel az orosz fejlesztésű segédprogrammal internetes rádió- és tévécsatornák műsorát lehet nyomon követni, bár utóbbiak próbáink során nem igazán akartak működni. A rádiók többsége ismerős lehet az interneten keresztül zenét hallgatók számára, ám ez a program akár a zenék merevlemezre való rögzítését is pár klikkeléssel lehetővé teszi.

Easy Poster Printer

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (5,5 megabájt)

Ezzel az ingyenes segédprogrammal egyeszerűen lehet kinyomtatni képeket nagy méretben, például A4-es lapokra darabolva. A program leírása szerint a kellő mennyiségű papírral és nyomtatópatronnal rendelkező felhasználók akár 20x20 méteres gigászi képet is printelhetnek ezzel a programmal, persze csak ha van kellő lelkesedésük egymás mellé is illeszteni a darabokat. A kinyomtatandó poszterek méretét meg lehet adni milliméterben, centiméterben, de akár inchben is, a képek kellő mértékű felnagyítását a szoftver saját algoritmusa végzi el. Rendkívül ötletes szoftver, házibulira vagy céges partira készülők figyelmébe ajánljuk.


Pdf to Word Converter

Forrás: [origo]

A márciusig ingyenesen elérhető segédprogram letöltése (6,2 megabájt) - a honlapon lehet regisztrációs kulcsot igényelni hozzá

Készítőinek honlapjáról márciusig - e-mailes regisztrációt követően - ingyenesen le lehet tölteni ezt a PDF fájlokat Word dokumentummá konvertálni képes alkalmazást. Sajnos használatát némileg nehezíti, hogy csak akkor tudja az Adobe internetes dokumentumformátumából az irodisták körében elterjedtebb, szövegszerkesztővel editálható .doc vagy .docx formátumúvá alakítani a fájlokat, ha Microsoft Office is telepítve van a számítógépre, önmagában nem működőképes. Ugyanakkor olyan PDF-ekkel is elboldogul, amelyek esetében eredetileg tiltották a nyomtatást, szerkesztést, így akár a fizetős Adobe Acrobatot is ki lehet váltani vele.


A Bootable USB

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (868 kilobájt)

Az átlagfelhasználók számára nem, inkább a PC-berhelő geekeknek nyújthat segítséget ez a program, amely Windows Vista, Server vagy 7 operációs rendszer alatt használható. Ha rendelkezésre áll egy 4 gigabájtos vagy annál nagyobb kapacitású pendrive, a szoftverrel átmásolhatjuk rá a Windows telepítőjét. Miért jó ez? Mert ha egy nem gagyi, gyors USB-meghajtónk van, arról így az installáció fürgébben végbemegy, ráadásul egy ilyen adathordozó kevésbé érzékeny a sérülésekre a telepítő DVD-nél, emellett lehetővé teszi az optikai meghajtóvan nem rendelkező gépekre, például netbookokra való telepítést.