Vágólapra másolva!
Hiánycikké válhat bemutatása után az iPad. A pletykák szerint az Apple-nek komoly gyártási problémái támadtak, ami miatt akár a kütyü piacra dobása is csúszhat - adta hírül az All Things Digital hírblog.
Vágólapra másolva!

Gyártókapacitási problémák miatt késhet az iPad bemutatása. Peter Misek elemző szerint az Apple üzemei egy váratlan probléma miatt nem tudják olyan gyorsan ontani a tableteket, ahogy azt szeretnék. Misek információi szerint a Hon Hai gyártósorai annyira lassan termelnek, hogy a tervezett egymillió tablet helyett csak háromszázezer kerülhet piacra márciusban.

Az is elképzelhető, hogy a kapacitási problémák miatt először csak az Egyesült Államokban lehet majd megvenni az új Apple kütyüt, a többi piacon pedig csak akkor mutatják be az iPad-et, amikor már sikerült kielégíteni az amerikai igényeket.

A gyártási probléma valószínűleg érinti az Apple áprilisi becslését, ami szerint idén 800 ezer iPadet szállítanának le. Misek még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a készülék piacra kerülését egy hónappal elcsúsztatja az Apple, hogy legyen ideje megoldani a gyártási gondokat.

Teljesen még nem kell kétségbe esni - teszi hozzá az All Things Digital -, Misek tévedett már Apple-t érintő elemzésekben. 2010 januárjában például a szakember az amerikai Verizon szolgáltatónak eladott új iPhone modellt vizionált, ami azonban nem érkezett meg.